Reviews

ASUS ROG Phone pret in Romania si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Taiwanezii de la ASUS au trezit imaginatia gamerilor si celor pasionati de telefoane mobile, dupa confirmarea lansarii oficiale a modelului ASUS ROG Phone. Este primul telefon de gaming adevarat de la ASUS si, am indrazni noi sa spunem, primul telefon dedicat cu adevarat gaming-ului la nivel general. Asta fara a minimaliza importanta terminalelor Razer Phone si Xiaomi Black Shark. ASUS ROG Phone pare sa fie insa altceva. Iar pretul in Romania pentru ASUS ROG Phone se aude ca ar fi unul la fel de „special”.

ASUS ROG Phone pret in Romania

Fanii Republic of Gamers din Romania asteapta cu siguranta, cu nerabdare aceasta informatie. Si probabil ca nu doar ei. Nu exista o confirmare concreta a pretului de achizitie al ASUS ROG Phone in Romania, dar cert este ca terminalul va ajunge in toamna in tara noastra. Si conform primelor speculatii (repet, neoficiale) device-ul va avea preturi cuprinse intre 5.500 de lei si 10.000 de lei. Pentru pretul maxim, cei care vor cumpara ASUS ROG Phone vor primi si absolut toate accesoriile necesare. Pretul mai mic este cel mai probabil dedicat versiunii cu 512 Gb pentru stocarea de date.

Specificatii ASUS ROG Phone si ce face acest telefon atat de special

Conform celor de la ASUS, modelul ROG Phone va fi cel mai rapid telefon din lume. In acelasi timp, compania ne-a anuntat la Computex ca ASUS ROG Phone va fi primul telefon echipat cu sistem de racire 3D, dar si ca experienta gamerilor va fi usurata de acesta si de camera cu vapori.

ASUS ROG Phone pret in Romania

Sistemul sau de racire este unul unicat pe piata. GameCool 3D incorporeaza o camera cu vapori si senzori cu ultrasunete, telefonul celor de la ASUS fiind axat exclusiv pe jocuri. Cand afli ca la mijloc se afla un procesor Snapdragon 845, nu te astepti sa vezi mari diferente intre ASUS ROG Phone si celelalte telefoane care incorporeaza acest puternic procesor.

ASUS ROG Phone pret

Adevarul este insa altul. Centrat in mod exclusiv pe gaming, ASUS ROG Phone foloseste acest procesor la o viteza maxima de 2.96 Ghz! Adica o viteza mai mare decat a altor telefoane care isi bazeaza performanta pe Snapdragon 845( OnePlus 6, Xiaomi Mi 8 sau Samsung Galaxy S9 Plus ). Cu siguranta aici intervine si sistemul de racire a carui contributie speciala ajuta device-ul sa functioneze mult mai rapid ca alte telefoane de pe piata.

8 GB dedica ASUS memoriei RAM a telefonului si versiuni de 128 sau 512 GB pentru stocarea de date. Se pare ca taiwanezii ar fi incercat sa puna 10 GB RAM pe acest device, dar n-au putut face pana la urma acest lucru, pentru ca n-au avut spatiu suficient.

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone

Ecranul de pe ASUS ROG Phone va fi un AMOLED HDR cu diagonala de 6-inch, aspect 18:9 si rezolutie 2160 x 1080 pixeli. Va impresiona prin faptul ca rata sa de refresh va fi de 90 Hhz, timpul de raspuns va ajunge la 1ms, iar rata de contrast pare sa fie de 10.000:1. In plus, ASUS anunta ca device-ul va fi protejat de Corning Gorilla Glass 6, cea mai noua versiune a sticlei de protectie.

Pe ASUS ROG Phone vom avea si o interfata noua si atractiva, menita sa usureze misiunea utilizatorilor. Este vorba despre ROG Gaming X, aplicata de producator peste Android 8.1 Oreo, cea mai noua dintre versiunile sistemului de operare de la Google.

Chiar daca este un device dedicat gaming-ului, noul ASUS ROG Phone are si dotari foto interesante. Informatiile din aceasta perioada anunta ca handset-ul va fi echipat cu camera de tip dual pe spate (doi senzori de 12 si 8 mp) si cu o camera frontala de 8 mp pe fata. Senzorii de pe spate vor fi SONY IMX363 cu expunere f/1.8. Telefonul va avea stabilizare optica pe 4 axe, dual LED Flash si detectare scena pe baza de inteligenta artificiala. Poate filma in format 4K cu 30 de cadre pe secunda.

ASUS ROG Phone pret in Romania (2)

Si pentru ca este vorba despre un terminal dedicat gamerilor, automat bateria este unul dintre detaliile cele mai interesate si unul dintre amanuntele care starnesc cel mai tare curiozitatea. Ei bine, ASUS ROG Phone se va baza pe un acumulator de 4.000 de miliamperi cu incarcare rapida, Quick Charge 4.0+. Nu va faceti griji in privinta confortului pentru ca ASUS ROG Phone nu este un telefon atat de greu pe cat ne asteptam. Se pare ca greutatea sa atinge 200 de grame, in timp ce grosimea va fi sub 9 milimetri (undeva la 8.6mm conform celor mai multe surse).

ASUS ROG Phone specificatii cheie

  • » Greutate: 200 g
  • » Grosime: 8.6 mm
  • » Display: AMOLED, 6.0″, 18:9, 2160×1080 px, Corning Gorilla Glass 6
  • » Procesor: Snapdragon 845, Octa-core (4×2.96 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver)
  • » GPU: Adreno 630
  • » Memorie: 8Gb RAM si 128/512 Gb pentru stocarea de date
  • » Sistem de operare: Android 8.1 Oreo
  • » Camera foto: principala (duala) 12+8 mp phase detection autofocus, LED flash, tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR, Video la 2160p@30fps si frontala de 8mp
  • » Baterie: 4.000 mAh non removable cu Quick Charge 4.0 Plus

ASUS ROG Phone poate fi conectat la mai multe accesorii si are un design dedicat gaming-ului

Spuneam si mai sus ca acest handset chiar pare dedicat 💯 gaming-ului. Constructia sa ne face sa credem asta, la fel si aspectul si configuratia interna.

In plus, aflam ca terminalul se poate conecta la un gamepad, la asa numitul TwinView Dock dar si la un cooler care sa-l ajute sa-si mentina temperatura. Prin suportul TwinView Dock ASUS ROG Phone ar putea castiga un ecran secundar de 6-inch, o baterie de 6.000 de miliamperi precum si posibilitatea extinderii memoriei prin carduri microSD.

Butoanele sale fizice sunt dedicate pentru diverse jocuri, iar design-ul se bazeaza pe metal si sticla. Difuzoarele terminalului sunt stereo si plasate in partea din fata, iar dispozitivul permite accesul la porturi USB suplimentare pentru incarcarea sa, chiar si in timp ce te joci in modul landscape.

Totul suna atractiv si extrem de interesant pe noul ASUS ROG Phone. Iar faptul ca device-ul va ajunge si in Romania nu poate fi decat o bucurie in plus. Vom reveni cu impresii despre noul smartphone de la ASUS in perioada urmatoare.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 27 votes
Brand Name
ASUS
Product Name
ASUS ROG Phone
Price
RON 5.500