Stiri

Primul șoc al anului. Apple și Broadcom, obligate să plătească 1.1 miliarde USD catre CalTech

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Caltech a castigat procesul cu Apple si Broadcom. Ca urmare a deciziei instantei, cele doua uriase companii sunt obligate sa plateasca acum catre Caltech, despagubiri de peste 1 miliard de euro.

Caltech a dat in judecata producatorul de telefoane iPhone in urma incalcarii brevetelor wireless. Este una dintre cele mai dure decizii primite de Apple in instanta, daca nu cea mai dura, dupa cum titreaza Bloomberg. Gigantul Apple Inc a anuntat deja ca va face apel la aceasta decizie.

Apple si Broadcom, obligate sa plateasca 1.1 miliarde dolari catre Caltech

Apple Inc si Broadcom Inc trebuie sa plateasca 1.1 miliarde dolari daune catre California Institute of Technology, adica Caltech. Aceasta organizatie din urma a primit verdict favorabil din partea unui juriu din California dupa ce a actionat in instanta cei doi giganti ca urmare a incalcarii brevetelor pe baza de Wi Fi.

Juriul a decis ca Apple trebuie sa plteasca nu mai putin de 837.8 milioane dolari, in timp ce Broadcom a fost „lovita” in plin cu o amenda de 270.2 milioane dolari.

Este cel mai mare verdict dat de un juriu de orice fel până în acest an și cel de-al șaselea mare verdict pe baza de brevete din toate timpurile, potrivit datelor Bloomberg.

În timp ce Apple a petrecut ani de zile dand în judecată alte companii pentru că ar fi încălcat brevetele sale, producătorul de telefoane iPhone a fost, de asemenea, critic cu privire la modul în care se calculează daunele în cazurile de brevet. Aceasta a solicitat Curții Supreme a Statelor Unite să rezolve problema într-o dispută de lungă durată cu VirnetX Holding Corp., o companie cu venituri anuale de mai puțin de 2 milioane de dolari, care urmărește de mulți ani o plată din partea Apple.

La scurt timp de la aflarea verdictului, Apple a anuntat ca intenționează să facă apel la verdictul dicatat pro CalTech. Broadcom intenționează, de asemenea, să facă apel, a adăugat compania, adăugând că nu este de acord cu baza factuală și legală a verdictului.

In alta ordine de idei, CalTech s-a declarat „multumit ca juriul a constatat ca atat Apple cat si Broadcom au incalcat brevetele CalTeh” declara un purtator de cuvant al institutului, care a mai adaugat ulteior ca: „Noi ne-am angajat sa protejam proprietatea intelectuala in continuarea misiunii noastre de a extinde cunostintele umane si de a oferi mai multe beneficii societatii in care traim, prin cercetare si educatie”.

Avocații celor doua mari companii  au negat încălcarea brevetelor și au spus că școala nu avea dreptul la daune semnificative, chiar dacă foloseau invențiile respective.