Stiri

Apple anunță noi caracteristici pentru dispozitivele sale, destinate să ajute persoanele cu dizabilități

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Apple a anunțat o mulțime de funcții noi pentru dispozitivele sale, inclusiv AssistiveTouch pe Apple Watch, eye-tracking pe iPad și multe altele.

Apple anunță noi caracteristici pentru dispozitivele sale

Apple a anunțat astăzi noi caracteristici software concepute pentru persoanele cu mobilitate, vedere, auz și dizabilități cognitive. Noua actualizare cu aceste funcții se va lansa la sfârșitul acestui an printr-o actualizare de software.

Persoanele cu diferențe de membre vor putea naviga pe Apple Watch folosind AssistiveTouch; iPad va suporta hardware de urmărire a ochilor de la terți pentru un control mai ușor; iar pentru comunitățile nevăzătoare și cu vedere redusă, cititorul de ecran VoiceOver de la Apple va folosi informații de pe dispozitiv pentru a explora obiecte din imagini.

Apple lansează, de asemenea, un nou serviciu joi, 20 mai, numit SignTime. Acest lucru le permite clienților să comunice cu AppleCare și Retail Customer Care folosind American Sign Language (ASL) în SUA, British Sign Language (BSL) în Marea Britanie sau French Sign Language (LSF) în Franța, chiar în browserele lor web. Acest serviciu va fi lansat inițial în SUA, Marea Britanie și Franța, în timp ce Apple intenționează să îl extindă în mai multe țări în viitorul apropiat.

AssistiveTouch pentru watchOS permite utilizatorilor cu diferențe ale membrelor superioare ale corpului să utilizeze Apple Watch fără a fi nevoie să atingă niciodată ecranul sau comenzile. Apple folosește senzori de mișcare încorporați, cum ar fi giroscopul și accelerometrul, împreună cu senzorul optic al ritmului cardiac și învățarea automată pe dispozitiv pentru a detecta diferențe subtile de mișcare musculară și activitate a tendonului, care le permite utilizatorilor să navigheze pe un cursor pe ecran printr-o serie de gesturi cu mâinile, ca un ciupit sau o încleștare.

Puteți răspunde la apelurile primite, puteți controla un indicator de mișcare pe ecran și puteți accesa Centrul de notificări, Centrul de control și multe altele cu AssistiveTouch pe Apple Watch.

Cu VoiceOver, utilizatorii pot naviga pe o fotografie a unei chitanțe ca un tabel: după rând și coloană, completată cu antetele tabelului. VoiceOver are capabilități puternice care pot descrie, de asemenea, poziția unei persoane împreună cu alte obiecte din imagini, astfel încât oamenii să retrăiască amintirile în detaliu, iar cu Markup, utilizatorii pot adăuga propriile descrieri ale imaginilor pentru a personaliza fotografiile de familie.

Cu suportul de urmărire a ochilor, iPad OS va suporta acum dispozitive de urmărire a ochilor de la terțe părți, făcând posibil ca oamenii să controleze iPad folosind doar ochii lor. La sfârșitul acestui an, dispozitivele MFi compatibile vor urmări locul în care o persoană privește pe ecran și indicatorul se va deplasa pentru a urmări privirea persoanei. Apple adaugă, de asemenea, suport pentru noi aparate auditive bidirecționale. Microfoanele din aceste noi aparate auditive le permit celor care sunt surzi sau cu deficiențe de auz să aibă conversații telefonice hands-free și FaceTime. Apple spune că modelele de nouă generație de la partenerii MFi vor fi disponibile mai târziu în acest an.

„Apple introduce, de asemenea, noi sunete de fundal pentru a ajuta la minimizarea distragerilor și pentru a ajuta utilizatorii să se concentreze, să rămână calmi sau să se odihnească. Zgomotul echilibrat, luminos sau întunecat, precum și sunetele oceanului, ploii sau fluxurilor se joacă continuu în fundal pentru a masca mediul nedorit sau zgomot extern, iar sunetele se amestecă sau se ascund sub alte sunete audio și de sistem ”, spune Apple.

Unele caracteristici suplimentare care vor veni mai târziu în acest an vor include noi personalizări Memoji care reprezintă mai bine utilizatorii cu tuburi de oxigen, implanturi cohleare și o cască moale pentru acoperirea capului. Setările pentru afișare și dimensiunea textului vor fi personalizabile pe bază de aplicație. Acțiunile de sunet pentru controlul comutatorului vor înlocui butoanele fizice și comutatoarele cu sunete de gură, cum ar fi un clic, un pop sau un sunet „ee” pentru utilizatorii care nu vorbesc și au mobilitate limitată. Apple aduce, de asemenea, suport pentru recunoașterea audiogramelor.

Etichete:

apple