Stiri

Apple negociaza cu Intel. Ce intentii are gigantul nord-american

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Presa din Statele Unite scrie ca gigantul american este in discutii avansate pentru a achizitiona business-ul legat bazat pe modem-uri al celor de la Intel pentru telefoane mobile. Afacerea este estimata la mai bine de 1 miliard de dolari.

Apple negociaza cu Intel pentru preluarea business-ului legat de modem-urile pe telefoanele mobile

De unde vine aceasta miscare a celor de la Apple? Raspunsul este cat se poate de simplu: gignatul nord-american vrea sa reduca dependenta de Qualcomm pe viitor si, conform presei din Statele Unite, tranzactia cu Intel ar urma sa fie perfectat in foarte scurt timp.

In urma razboiului Apple vs Qualcomm, cel mai important brand din lumea telefoanelor a primit o veste foarte buna. Intel a anuntat ca renunta la business-ul sau legat de modem-uri pe telefoanele mobile si si-a motivat „iesirea” pe baza razboiului la nivel inalt dintre cele doua mari nume de pe piata.

Aproape sigur, Apple pune „mana” pe acest business destul de productiv al celor de la Intel, dar afacerea face o gaura serioasa in bugetul companiei.

Cei de la Wall Street Journal confirma discutiile si anunta ca Apple „este in discutii avansate cu Intel, pentru o afacere raportata la peste 1 miliard de dolari, care s-ar putea parafa in cursul lunii urmatoare”. Acordul dintre cei doi giganti vine ca urmare a intentiei Apple de a rupe dependenta fata de Qualcomm.

Apple-Intel

Nu este pentru prima data cand Apple si Intel „colaboreaza” mai ales daca ne gandim ca cele doua mari nume colaboreaza la linia curenta de iPhone-uri cu Intel. Trecerea la 5G a determinat insa compania lui Tim Cook sa se inteleaga cumva cu cei de la Qualcomm, cu care nu de mult erau intr-un conflict deschis, atat la nivel public, cat si la nivel legal. La acea vreme, Intel amana dezvoltarea modemurilor sale 5G pe care le pregatea abia pentru anul viitor. Desi se banuia ca delay-ul in productie al celor de la Intel au dus la o intelegere intre Apple si Qualcomm, CEO-ul companiei Intel, Bob Swan a sustinut ca de fapt intelegerea dintre Apple si Qualcomm a obligat compania la delay si chiar la iesirea de pe piata. Deci, cumva invers fata de teoria Apple si Qualcomm.

In ceea ce priveste gigantul din Cupertino, achizitionarea modem-urilor de la Intel inseamna si abilitatea companiei de a dezvolta si controla mai multe dintre optiunile viitoarelor telefoane iPhone. Acordul va face ca Apple sa nu se mai bazeze exclusiv pe Qualcomm si sa obtina o oarecare independenta, atat de bine venita.

Cat despre dezvoltarea unui modem 5G in-house, se crede ca Apple este inca la mare distanta de a realiza aceasta performanta. Surse apropiate companiei au sugerat ca Apple va produce un modem 5G pentru un viitor Apple, dar acest model va mai intarzia in mod sigur.

Noile iPhone 2019 – primele imagini si specificatii tehnice. 

Dincolo de negocierile cu Intel, Apple continua sa lucreze la noile telefoane iPhone.  Unul dintre cei mai cunoscuti YouTube-ri, Marques Brownlee a intrat in posesia mai multor machete folosite de producatorii de huse iPhone. Datorita lui avem posibilitatea sa vedem cum vor arata noile iPhone 2019, adica iPhone Xlr, Xl si Xl Max, asa cum probabile se vor numi ele. Nu se schimba foarte multe lucruri la noile iPhone 2019. Din imaginile prezentate de celebrul YouTuber aflam ca modelele iPhone 2019 isi vor pastra bretonul deja arhicunoscut in partea frontala, precum si portul lightning.

Exista insa si detalii noi pe noile telefoane iPhone 2019. Ele vor avea sisteme foto cu doi si trei senzori plus Led Flash. Vor fi incadrate intr-un patrat negru care din punctul nostru de vedere nu arata tocmai atragator. Mai multe detalii despre telefoanele iPhone 2019 gasesti pe blogul nostru.

Etichete:

5G apple Intel Qualcomm