Stiri

Apple lucrează la un modem celular intern pentru dispozitivele sale

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Unul dintre cei mai importanti oameni din conducerea Apple a confirmat ca producatorul nord-american lucreaza la propriul modem celular pentru dispozitivele sale. Pare un nou pas pe care compania il face spre auto dependenta, scrie presa internationala.

Apple lucrează la un modem celular intern pentru dispozitivele sale

Se pare că Apple lucrează la o altă mișcare spre independența totală față de alte companii și își creează propriul modem celular pentru dispozitivele sale.

Dezvoltarea a fost confirmată de către unul dintre oamenii importanti din conducerea companiei Apple, Johny Srouji. Această mișcare va reduce dependența Apple de furnizori precum Qualcomm, deoarece compania din California folosește componentele Qualcomm pentru conectivitatea 5G.

Apple a folosit piesele Qualcomm în ultimele sale modele iPhone 12 care au tehnologie 5G la bord.

„Anul acesta, am trecut la dezvoltarea primului nostru modem celular intern, care va permite o altă tranziție strategică cheie”, a spus el pentru Bloomberg.„Investițiile strategice pe termen lung precum aceasta, sunt o parte esențială in strategia companiei noastre, pentru a ne permite produsele și pentru a ne asigura că avem o serie bogată de tehnologii inovatoare pentru viitorul nostru” a subliniat el.

Înainte de a utiliza componentele Qualcomm, Apple a folosit piesele Intel pentru modem și apoi a achiziționat divizia business de la Intel cu totul.

Această mișcare este posibilă datorită achiziției de 1 milion de dolari de către Apple a modelului de afaceri Intel în 2019. Practic, compania a reusit sa-si construiasca o echipă proprie de ingineri hardware și software pentru a-și dezvolta propriul modem celular.

Încă nu este confirmat când viitoarele dispozitive ale producatorului vor avea propriul modem în interiorul lor, dar conform unui acord de brevet din 2019, Apple și Qualcomm au un contract de licențiere de șase ani, iar producătorul de cipuri percepe o taxă de licență pentru OEM-uri, indiferent de utilizarea sistemului.

Qualcomm obține aproximativ 11% din veniturile sale de la compania condusa de Tim Cook, în timp ce Intel obține aproximativ 7% din vânzări de la producătorul de iPhone-uri, potrivit datelor oferite de Bloomberg. După cum s-a menționat mai sus, această mișcare va transforma puternic concern nord american intr-o companie cu mult mai independenta.

Gigantul nord american a făcut o mișcare similară cu propriul său cip M1 în detrimentul cipurilor Intel, iar cipul a arătat deja de ce este capabil și cât de mult este mai bun decât cipurile Intel. Noul modem se va alătura listei cu câteva cipuri wireless pe care compania le fabrică deja, inclusiv seria W din Apple Watch și cipul cu bandă ultrawide U1 din iPhone pentru informații precise despre locație.

Nu uita ca iti poti achizitiona si modelul Apple iPhone SE 2 care a ajuns deja in tara noastra. In Romania, am gasit cea mai buna oferta pentru tine la Apple iPhone SE la eMag. Aici poti achizitiona acum Telefon mobil Apple iPhone SE 2, 64GB, 4G, Black la pretul de 2.399 de lei. Poti cumpara device-ul si in rate, iar optiunea se poate demonstra avantajoasa. Vei plati aproximativ 130 de lei pe luna pentru a avea acest telefon, imediat, in buzunare. Ca noua oportunitate, eMag ti-l poate livra mai repede. Il comanzi astazi si il poti ridica chiar tu dintr-un centru easybox. Punctul de ridicare ti-l alegi chiar tu.

Etichete:

apple