Stiri

Apple isi continua campania de achizitii: a cumparat o companie germana de eye-tracking

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

AppleApple Inc ar fi incheiat negocierile pentru achizitionarea unei companii germane, potrivit unei informatii prezentate de Axios. SensoMotoric Instruments este numele companiei pentru care Apple ar urma sa plateasca din cate se pare o suma „modica” de bani prin comparatie cu sumele investite in ultimii doi ani, in alte companii.

Ce vrea Apple sa faca prin achizitionarea SensoMotorics

Apple isi continua astfel campania de achizitii, dupa ce in finalul anului trecut a achizitionat start-up-ul RealFace o companie specializata in dezvolatarea de tehnologii de recunoastere faciala. SensoMotoric Instuments este o companie cu sediul in Teltow (langa Berlin) si se ocupa cu dezvoltarea tehnologiei eye-tracking, o tehnologie foarte importanta pentru ca poate fi folosita cu succes in castile si ochelarii de realitate virtuala. Tinand cont de faptul ca Apple se concentreaza din ce in ce mai mult pe aplicatiile VR, achizitionarea companiei germane ar putea dezvolta si mai mult acest sector de activitate in special pentru viitoarele versiuni de iPhone.

Pentru moment, gigantul nord american nu a confirmat acordul, iar sansele sa o faca sunt mici, tinand cont de faptul ca stim deja ca Apple nu-si dezvaluie public achizitiile. Totusi, compania californiana indica prin diverse surse ca achizitioneaza astfel de start-up-uri de viitor: „Suntem obisnuiti sa achizitionam din cand in cand companii mici si in general nu explicam nici scopul si nici detaliile achizitiilor noastre” a marturisit pentru Axios, un reprezentat al companiei din Cupertino.

Nu stim exact cum si in ce scop vrea Apple sa se foloseasca de SensoMotoric Instruments si probabil ca nici nu vom stii prea curand ce tip de harware sau sowftware va dezvoltat compania care creeaza iPhone-uri. Totusi, in cele mai recente interviuri oferite presei, CEO Tim Cook s-a pronuntat cu privire la importanta realitatii virtuale, pe care o considera o tehnologie in crestere si cu un impact deosebit pe piata. Nu de mult, existau zvonuri ca iPhone 8 ar putea folosi o astfel de tehnologie, dar cel mai probabil un astfel de model de iPhone am putea sa vedem abia in 2018, sau 2019.

Recent, Apple a lansat si noua sa platforma ARKit pentru a permite dezvoltatorilor sa construiasca aplicatii noi inclusiv prin ajutorul camerei si senzorilor de la iPhone, pentru a efectua diverse estimari de specialitate si a plasa obiecte virtuale in mediul real.

Summary
Article Name
Apple
Description
Apple isi continua campania de achizitii si a "pus mana" pe o compania germana de eye-tracking