Stiri

Apple Inc lider si dupa al patrulea trimestru din 2017

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Apple Inc sta mai prost in al patrulea trimestru din 2017, decat in aceeasi perioada a anului trecut. Intr-un raport dat publicitatii si care priveste ultimul trimestru al anului trecut, rezultatele Apple sunt sub nivelul asteptarilor. Cu toate acestea, compania condusa de Tim Cook ramane lider de piata, peste Samsung Electronics si peste Huawei.

Apple Inc ramane lider in lupta cu piata asiatica pe al patrulea trimestru din 2017

Raportul pentru trimestrul al patrulea a fost contabilizat pentru perioada octombrie-decembrie 2017. Veniturile totale ale Apple in aceasta perioada se ridica la 88.3 miliarde de dolari, un rezultat pe care Cook il imbraca somptuos in hainele „celui mai bun rezultat din istoria companiei”.

E drept, Cook nu minte, dar evita sa spuna ca pe sectorul smartphone, vanzarile sunt mai slabe decat in aceeasi perioada a anului trecut. Nu cu mult, dar mai slabe.

Prezenta Apple iPhone X (vezi noua colectie de huse iPhone X Ringke) pe piata a adus insa un castig important pentru companie, chiar daca Apple se astepta sa obtina un profit mai mare de pe urma telefonului sau aniversar.

Samsung e inca in umbra gigantului nord american, iar de la locul trei in jos, al patrulea trimestru din 2017 confirma o adevarata rupere.

Apple Inc lider

Apple Inc ramane in fruntea producatorilor si pe trimestrul IV din 2017

Raportul de mai sus, apartine celor de la Counterpoint, o adevarata autoritate in domeniu. Aflam de aici ca Apple intr-adevar a vandut 77.3 milioane de iPhone-uri, ceea ce inseamna cu 1% mai putin ca in aceeasi perioada a anului trecut.

Counterpoint noteaza un -5% si in dreptul celor de la Samsung, care au vandut mai putin in al patrulea trimestru din 2017, in comparatie cu trimestrul IV din 2016. Marele progres? Xiaomi, care inregistreaza o crestere fabuloasa de 85% in trimestrul IV din 2017, prin comparatie cu 2016. Va reamintim ca si in trimestrul III, compania Xiaomi s-a descurcat extraordinar, aceste rezultate confirmand progresul remarcabil fata de 2016 pe care grupul chinez il face pe piata, dupa o perioada de regres.

Oppo si Vivo sunt si ele doua companii in crestere in ultimul trimestru al anului trecut, avand o cota de piata de 7.7%, respectiv, 5.9%. Departe insa totusi de liderul Apple si destul de departe de #1 din China, Huawei. Daca Apple Inc a vandut 77.3 milioane de iPhone-uri, Oppo a reusit sa vanda doar 32 de milioane, iar Vivo 24.5 milioane. Cifre excelente! Cu adevarat excelente pentru doi producatori, care nu au (inca) acelasi nivel cu Apple, Samsung si Huawei.

Apropos de Huawei, gigantul din China are un al patrulea trimestru bun, dar mai slab de asemenea ca in 2016. Profitul chinezilor se ridica la 615 milioane de dolari, mai mare decat cel al Oppo (448 de milioane de dolari) si mai mare decat cel al Vivo (318 milioane dolari). Ca volum, Huawei a livrat 41 de milioane de terminale in al patrulea trimestru al anului recent incheiat, ceea ce nu e tocmai rau.

Scaderi categorice inregistreaza si companii ca Lenovo, ZTE sau Meizu, in timp ce LG pare sa ramana constanta. Lenovo, cu subdivizia sa Motorola, vinde cu 13% mai prost in 2017 trimestrul IV, decat in 2016. Mai grava este insa situatia celor de la ZTE, producator care inregistreaza un minus record de 41% in ultimul trimestru din 2017, comparativ cu anul 2016. Meizu a vandut 4.2 milioane de telefoane in acest interval, mult mai putin decat anticipa compania.

In acest top 10, avem un singur producator din afara Asiei. Ultimul trimestru din 2017 pastreaza doar Apple Inc in top 10, producator din America de Nord. Restul companiilor sunt din Asia, doua dintre ele fiind din Coreea de Sud (LG si Samsung Electronics). Huawei, Oppo, Xiaomi, Vivo, Lenovo, ZTE si Meizu reprezinta China.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes