Stiri

Apple a dezvăluit Mac Studio, Studio Display și noul procesor M1 Ultra

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Apple a introdus Mac Studio și Studio Display, unde primul este un desktop Mac nou, iar cel de-al doilea este un display. Mac Studio este alimentat de M1 Max și noul M1 Ultra, cel mai puternic cip din lume pentru un computer personal, susține Apple. Noul afișaj Studio are un ecran Retina 5K de 27 de inchi împreună cu o cameră Ultra Wide de 12 MP cu Center Stage.

Noile Mac Studio și Studio Display sunt disponibile pentru comanda astăzi pe site-ul Apple Store și în aplicația Apple Store. Acestea vor începe să ajungă la clienți și vor fi în anumite locații Apple Store sau locațiile unor reselleri autorizați Apple, începând de vineri, 18 martie. Mac Studio începe de la echivalentul în lei a 11.200 roni. Opțiuni suplimentare de configurare la comandă sunt disponibile în Apple Store.

Studio Display costă aproximativ 9500 de lei, anunță presa de specialitate. Specificații tehnice suplimentare, inclusiv sticlă cu nano-textură și o gamă de opțiuni de suport, sunt disponibile pe site-ul Apple Store.

Apple Mac Studio

Construit din aluminiu, cu o amprentă pătrată de doar 7,7 inchi și o înălțime de numai 3,7 inchi, Mac Studio ocupă foarte puțin spațiu și se potrivește bine sub majoritatea ecranelor. Mac Studio are, de asemenea, un design termic inovator care permite o performanță îmbunătățită. Sistemul unic de ventilație cu două fețe, canale de flux de aer plasate cu precizie și peste 4.000 de perforații pe spatele și partea inferioară a carcasei ghidează aerul prin componentele interne și ajută la răcirea cipurilor de înaltă performanță.

Alimentat fie de M1 Max, fie de M1 Ultra, Mac Studio oferă fluxuri de lucru grele. M1 Ultra se bazează pe M1 Max și dispune de noua arhitectură UltraFusion care interconectează matrița a două cipuri M1 Max, creând un sistem pe un cip (SoC) format din 114 miliarde de tranzistori, cei mai mulți dintre un cip de computer personal.

M1 Ultra dispune de un procesor puternic cu 20 de nuclee, dintre care 16 nuclee de înaltă performanță și patru nuclee de înaltă eficiență. Oferă performanță multi-threaded cu 90 la sută mai mare decât cel mai rapid cip de desktop pentru PC cu 16 nuclee disponibil în același pachet de putere. În plus, M1 Ultra atinge performanța de vârf a cipului PC folosind cu 100 de wați mai puțini. Pentru cele mai intense nevoi de grafică, cum ar fi randarea 3D și procesarea complexă a imaginilor, M1 Ultra are un GPU cu 64 de nuclee – de 8 ori dimensiunea M1.

Arhitectura de memorie unificată a Apple a crescut și cu M1 Ultra. Lățimea de bandă a memoriei este mărită la 800 GB/s, de peste 10 ori cel mai recent cip desktop pentru PC, iar M1 Ultra poate fi configurat cu 128 GB de memorie unificată. Motorul neuronal cu 32 de nuclee din M1 Ultra rulează până la 22 de trilioane de operațiuni pe secundă. Și, cu capacitățile motorului media duble ale M1 Max, M1 Ultra oferă un proces de codificare și decodare video ProRes fără precedent.

Mac Studio Powered by M1 Ultra permite:

  • Performanța procesorului de până la 3,8 ori mai rapidă decât iMac-ul de 27 de inchi cu procesor cu 10 nuclee.
  • Performanța procesorului cu până la 90% mai rapidă decât Mac Pro cu procesor Xeon cu 16 nuclee.
  • Performanța procesorului cu până la 60% mai rapidă decât Mac Pro cu 28 de nuclee.
  • Performanța grafică de până la 4,5 ori mai rapidă decât iMac-ul de 27 de inchi și cu până la 80% mai rapidă decât cea mai rapidă placă grafică Mac disponibilă astăzi.
  • Până la de 12 ori mai rapid decât iMac-ul de 27 de inchi și până la 5,6 ori mai rapid decât Mac Pro cu 28 de nuclee la transcodarea videoclipurilor.
  • Mac Studio cu M1 Ultra poate reda 18 fluxuri de videoclipuri 8K ProRes 422. Dispune de până la 64 GB de memorie unificată pe sistemele cu M1 Max și până la 128 GB de memorie unificată pe sistemele cu M1 Ultra. SSD-ul din Mac Studio oferă până la 7,4 GB/s de performanță și o capacitate de până la 8TB, permițând utilizatorilor să lucreze la proiecte masive cu viteză.

Pe spate, Mac Studio include patru porturi Thunderbolt 4 pentru a conecta afișaje și dispozitive de înaltă performanță, un port Ethernet de 10 Gb, două porturi USB-A, un port HDMI și o mufă audio profesională pentru căști cu impedanță ridicată sau difuzoare externe amplificate. Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0 sunt, de asemenea, încorporate. Și pentru că utilizatorii conectează și deconectează frecvent dispozitive, cum ar fi stocarea portabilă, Mac Studio include porturi în față pentru un acces mai convenabil.

Există două porturi USB-C, care pe M1 Max acceptă 10Gb/s USB 3, iar pe M1 Ultra acceptă 40Gb/s Thunderbolt 4. Există și un slot pentru card SD în față pentru a importa cu ușurință fotografii și videoclipuri. Iar Mac Studio oferă suport extins pentru afișare – până la patru Pro Display XDR, plus un televizor 4K – conducând aproape 90 de milioane de pixeli.

Noul Studio Display completează Mac Studio și alte Mac-uri. Dispune de un ecran Retina 5K de 27 de inchi cu peste 14,7 milioane de pixeli. Există 600 de nits de luminozitate, culoare P3 largă și suport pentru peste un miliard de culori. Tehnologia True Tone ajustează automat temperatura de culoare a afișajului pe măsură ce mediul se schimbă pentru o experiență de vizionare mai naturală.

Există un strat antireflex care permite o reflectivitate incredibil de scăzută pentru un confort și o lizibilitate mai bune. Iar pentru spațiile de lucru cu surse de lumină puternică, inclusiv lumina soarelui, Studio Display oferă o opțiune de sticlă cu nanotextură. Sticla cu nanotextură, introdusă pentru prima dată pe Pro Display XDR, împrăștie lumina pentru a minimiza strălucirea.

Suportul său încorporat permite utilizatorului să încline afișajul până la 30 de grade. Pentru a satisface nevoile unei varietăți de spații de lucru, Studio Display oferă, de asemenea, o opțiune de suport reglabil pe înălțime și înclinare, cu un braț de contrabalansare care face ca afișajul să se simtă lipsit de greutate pe măsură ce este reglat. Este disponibilă și o opțiune de adaptor de montare VESA și acceptă orientarea peisaj sau portret pentru și mai multă flexibilitate.

Dispunând de cipul A13 Bionic, Studio Display oferă experiențe îmbunătățite cu camera avansată și sistemul audio. Ecranul de videoconferință include o cameră Ultra Wide de 12 MP cu Center Stage, o caracteristică care menține automat utilizatorii centrați în cadru pe măsură ce se deplasează. Studio Display include, de asemenea, o matrice de trei microfoane de calitate studio, cu un nivel de zgomot deosebit de redus pentru apeluri clare și înregistrări vocale. De asemenea, dispune de un sistem de sunet de înaltă fidelitate cu șase difuzoare. Patru woofer-uri cu anularea forței minimizează distorsiunile și produc bas articulat, iar două tweetere de înaltă performanță creează medii precise și înalte clare. Difuzoarele acceptă, de asemenea, audio spațial pentru muzică și video cu Dolby Atmos.

Studio Display are trei porturi USB-C care oferă viteze de până la 10 Gb/s pentru a conecta periferice de mare viteză, stocare și rețea direct în afișaj. Un port Thunderbolt permite utilizatorilor să conecteze Studio Display și orice periferice conectate la Mac-ul lor cu un singur cablu. Același cablu oferă, de asemenea, 96 W de putere unui notebook Mac, permițând Studio Display să încărceze chiar și rapid un MacBook Pro de 14 inchi.

La MacBook Pro pot fi conectate până la trei Studio Displays. Pentru a completa designul Studio Display, există o nouă opțiune de culoare argintiu și negru pentru Magic Keyboard cu Touch ID, Magic Trackpad și Magic Mouse pe care clienții le pot cumpăra separat.