Stiri

Apple lovita in plin de Coronavirus. Cum s-a intamplat asta

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Mai toate tarile din lume sunt in alertă pentru a opri raspandirea Wuhan Coronavirus, iar numeroasele concerne care au sediul în China au început să simta efectele focarului. Industria tehnologică este una dintre victime, iar Apple se pare ca a fost una dintre companiile lovite in plin. De ce? Ne-a explicat cunoscutul analist Ming Chi Kuo, un popular analist Apple, care subliniaza ca prognoza de livrare pentru iPhone-uri a scazut din cauza faptului ca lanțurile de aprovizionare au fost afectate.

Apple lovita in plin de Coronavirus

Noul model iPhone SE 2 sau iPhone 9 asa cum este el mai nou cunoscut presei ar fi trebuit sa se lanseze undeva in primul trimestru al anului. Device-ul a aparut deja in mediul online, cu cateva randari importante legate de design-ul sau. El ar fi trebuit totodata sa intre intr-o productie de masa undeva in luna februarie.

Cu toate acestea, din cauza virusului Wuhan Coronovirus, lanturile de aprovizionare ale Apple sunt afectate, astfel ca puternicul brand din Statele Unite mai asteapta. Foarte multe orase din China, printre care si centre importante ca Shanghai, Beijing sau Wuhan au fost aproape inchise (sau complet inchise), ceea ce limiteaza productia companiei.

Intr-un articol publicat pe TF International Services, Ming Chi Kuo, probabil cel mai cunoscut analist cand vine vorba de Apple si iPhone-uri a anuntat ca brandul nord-american a redus livrarile in aceasta perioada cu 10%, ceea ce inseamna ca se ajunge undeva la 36-40 de milioane de unitati.

El a subliniat, de asemenea, că focarul a provocat, probabil, o scădere de 50-60% de YY pe piața chineză în perioada vacanței de Anul Nou Chinezesc.

Compania Apple a închis temporar toate birourile sale comerciale, magazinele și centrele de contact din China continentală pentru cel putin doua saptamani, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat că focarul de coronavirus Wuhan este o urgență globală pentru sănătatea publică.

Etichete:

apple Coronavirus