Stiri

Aplicatia WhatsApp a fost blocata in China

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

WhatsApp blocata in ChinaPotrivit unor informatii oferite de cei de la New York Times, aplicatia WhatsApp se pare ca a fost blocata in China. Astfel, WhatsApp se alatura unor aplicatii importante precum Facebook si Instagram care sunt blocate/cenzurate de catre Guvernul Chinez.

WhatsApp blocata in China!

Informatiile provenite din New York Times anunta ca decizia Guvernului Chinez se bazeaza pe faptul ca aplicatia este „perturbata in general, in China”. Pe parcursul ultimelor luni au exista o serie de astfel de intreruperi ale companiei WhatsApp pentru zona chineza. Practic, utilizatorii nu au putut trimite clipuri video sau poze pe teritoriul acestei tari in ultima vreme.

Luni, aplicatia WhatsApp (care a atins deja pragul a 1 miliard de utilizatori zilnici)a picat in intregime, iar utilizatorii n-au putut trimite nici macar mesajele text banale de zi cu zi. WhatsApp, care este detinuta de catre cei de la Facebook asigura o tehnologie de criptare a mesajelor care foarte probabil nu este pe placul autoritatilor chineze. Se stie deja ca in aceasta zona monitorizarea este mult mai puternica iar restrictiile asupra spatiului cibernetic se realizeaza prin intermediul celebrului „Great Firewall”.

Conform televiziunii americane de stiri, CNN, utiliatorii aplicatiei care detineau cartele SIM internationale si planuri de date din afara Chinei nu au experimentat astfel de intreruperi ale functionalitatii aplicatiei, astfel ca majoritatea restrictiilor au vizat in mod special, utilizatorii de origine chineza. Oprirea aplicatiei WhatsApp vine cu putin timp inainte Congresul Partidului Comunist de pe 18 octombrie, cand presedintele Xi Jinping ar urma sa primeasca un al doilea mandat de cinci ani ca secretar general al partidului. Facebook fusese blocata in China in aceeasi perioada dar in 2009.

WhatsApp a fost cumparata in 2014 de Facebook, dupa ce compania infiintata si detinuta de Mark Zuckerberg a platit 16 miliarde de dolari, dintre care insa 12 miliarde au fost platiti in actiuni. Jan Koum, co-fondatorul aplicatiei de mesagerie si cel mai important om al companiei a intrat din acest an in echipa de conducere a Facebook.

Din 2016, a devenit a doua cea mai utilizata comunitate virtuala dupa Facebook, depasind destul de clar Facebook Messenger, WeChar, Tencent, Instagram, Twitter, Skype sau Viber.

Summary
Aplicatia WhatsApp a fost blocata in China
Article Name
Aplicatia WhatsApp a fost blocata in China
Description
Conform unei informatii publicate de cei de la New York Times, aplicatia WhatsApp a fost blocata in zona China