Stiri

De ce nu mai poti sa instalezi aplicatia VLC pe un smartphone Huawei

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

VideoLAN, compania care produce aplicatia VLC Media Player a anuntat ca utilizatorii anumitor telefoane Huawei nu vor mai putea descarca aplicatia din Google Play Store.

Aplicatia VLC a fost blocata pe telefoanele Huawei mai noi

Decizia companiei vine ca urmare a unor review-uri negative lasate in Google Play de catre cei care folosesc telefoane Huawei. In plus sistemul ciudat si oarecum agresiv de inchidere a aplicatiilor din background ale Huawei, fara a lua in calcul tipul sau continutul aplicatiei afecteaza VLC pentru ca aceasta aplicatie are nevoie de redarea sunetului in fundal.

In timp ce foarte multi producatori cauta sa optimizeze performantele si autonomia bateriilor, solutia pe care a ales-o Huawei pare sa fie una foarte agresiva, iar inchiderea aplicatiilor asa cum este si VLC in background impiedica aplicatia VLC sa se desfosoare la maximum. De aici si recenziile negative primite de VideoLAN, foarte multi utilizatori remarcand problemele de sunet.

Cu toate acestea, nu toate telefoanele Huawei nu vor mai putea descarca aplicatia VLC. Spre exemplu, Huawei P10 nu mai poate face acest lucru, iar The Verge sustine ca nici telefoanele Huawei P8 si Huawei P20 nu pot descarca in acest moment VLC Player din Google Play.

VLC (1)

Probleme pentru utilizatorii Huawei in privinta aplicatiei VLC din Magazin Play

Interesant este ca daca detii unul dintre aceste telefoane Huawei exista sanse bune sa poti descarca aplicatia VLC direct de pe site-ul producatorului sub forma unui APK. Momentan, VideoLAN pare sa fi blocat accesul la alicatia sa pentru posesorii de telefoane Huawei mai noi, doar in Google Play Store.

Techradar scrie ca cei de la VideoLAN au raspuns in limba franceza unui utilizator care reclama aceasta problema astfel: „O anumita aplicatie are nevoie sa ruleze in fundal pentru a putea sa-si dezvolte sistemul de sunet. O operatiune normala pe Android, daca o blochezi o faci intr-o maniera anormala.” confirmand astfel supararea dezvoltatorului VLC.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
VideoLAN
Product Name
aplicatia VLC