Reviews

Aplicatia Truecaller te ajuta sa afli cine te suna: detalii, avantaje si dezavantaje

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 5 ani

Exista foarte multe aplicatii disponibile atat pe iOS cat si pe Android care atrag atentia prin numarul impresionant de descarcari. Una dintre acestea este si aplicatia Truecaller, un program care iti permite sa afli cine te suna, chiar daca nu ai salvat numarul respectiv in memoria telefonului tau.

➡️ descarca Truecaller pentru Android
➡️ descarca Truecaller pentru iOS

Cum functioneaza aplicatia Truecaller si cum colecteaza aceasta aplicatie datele?

Aplicatia Truecaller se bazeaza pe Crowd Sourcing, adica isi aduna informatiile din directorul sau telefonic global. Pe scurt, aplicatia colecteaza date de la milioanele de utilizatori care si-au facut conturi prin intermediul sau si ti le pune la dispozitie in secunda in care esti apelat de un numar pe care teoretic nu il ai trecut in memoria telefonului.

aplicatia Truecaller (1)

Cunoscuta si sub denumirea populara de aplicatia care iti arata cine te suna cu numar necunoscut, aplicatia Truecaller nu-ti salveaza numarul pentru a-l face disponibil online, ci doar in interiorul unui sistem de date intern, care contine conform oficialilor companiei fondatoare, aproximativ 2 miliarde de persoane in acest moment. Ce e special la aplicatia Truecaller este faptul ca ea iti poate arata in momentul in care esti apelat de un numar necunoscut inclusiv locul de unde provine sau chiar numele persoanei ori companiei care te apeleaza. Asta desi, repet, nu ai memorat numarul respectiv in telefonul tau.

Dezvoltata de True Software Scandinavia AB, aplicatia Truecaller este gratuita si iti poate bloca la nevoie apelurile si SMS-urile de tip spam. Mai nou, una dintre optiunile foarte atractive pe care le ofera aceasta aplicatie este legata de distribuirea locatiei in care te afli, precum si statusul persoanelor pe care le contactezi.

Descarca aplicatia pe Telefon mobil Samsung Galaxy S20, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 4G, Cloud Blue si vei afla cine incearca sa te sune cu numar necunoscut.

Ce trebuie sa stii despre aplicatia Truecaller in plus? In momentul in care ai descarcat-o, aceasta iti va solicita accesul la agenda ta de contacte din telefon. 🙄 Ulterior, numele tau folosit la realizarea contului uzual din cadrul aplicatiei ajunge intr-o baza de date, care asa cum spuneam aduna in momentul de fata undeva la 2 miliarde de utilizatori.

aplicatia Truecaller (2)

Recunosc, mie cifra mi se pare exagerata, si probabil usor umflata de catre proprietarii scandinavi intr-un interviu acordat recent presei din Marea Britanie. Evident, inteleg perfect daca vei avea dubii legate de intimitatea si securitatea ta, pentru ca m-am lovit si eu de aceleasi griji in momentul in care am testat aplicatia Truecaller. Asa ca…

Ce faci daca nu vrei ca aplicatia Truecaller sa-ti foloseasca numarul?

Daca nu doresti ca aplicatia Truecaller sa-ti foloseasca numarul in cadrul bazei sale de date, un prim lucru pe care il poti face este sa nu o recomanzi niciunui prieten de-al tau.

Cel mai important lucru insa pe care il poti face este ca, dupa ce ai testat aplicatia si te-ai jucat o vreme cu ea, in cazul in care doresti sa renunti si sa iti stergi numarul din baza de date a Truecaller, vestea buna este ca teoretic, poti face asta. Cum?

Printr-o simpla cerere de delistare a numarului tau din baza de date Truecaller. Numarul tau va fi sters in maxim 24 de ore de la solicitarea pe care o vei face. Destul de mult, nu?

aplicatia Truecaller (3)

By the way, iti las aici un link unde poti opta pentru ca aplicatia Truecaller sa nu-ti mai recunoasca numarul dupa ce ai incetat sa o mai folosesti: https://www.truecaller.com/unlist

Interzisa in unele tari din Europa

Din cauza problemelor legate de securitate si intimitate, aplicatia Truecaller a fost interzisa spre exemplu in Marea Britanie recent. Motivarea a fost destul de simpla: dupa ce ai instalat aplicatia, cand vei accepta termenii si conditiile, contactele tale vor fi sincronizate cu baza de date, ceea ce a ridicat numeroase semne de intrebare. Pur si simplu, Truecaller va avea acces la numerele de telefon din agenda ta, iar daca tu ti-ai asumat acest risc pe cont propriu, asta nu inseamna ca prietenii, colegii sau colaboratorii tai si-au exprimat acelasi accept.

Ce iti permite sa faci aplicatia Truecaller?

Iata cateva avantaje pe care ti le mai ofera Truecaller, dupa ce ti-am expus mai sus destul dezavantaje, majoritatea legate de securitate si intimitate.

– Aplicatia poate bloca numerele de telefon care te deranjeaza. Orice agent de vanzari, orice agentie de sondaje de opinie sau publicitate care te-a abuzat telefonic, va primi un „block” mare si sigur.
– Exista un sistem bine gandit care stopeaza spammerii. Toti utilizatorii care isi verifica profilul pe Truecaller primesc un simbol „verificat” asa cum gasesti pe Facebook sau Twitter.
– Nu vei mai fi niciodata apelat de un numar necunoscut, chiar daca cel care te suna va incerca sa-si ascunda numarul
– Aplicatia Truecaller functioneaza chiar si atunci cand nu esti conectat la datele tale mobile sau la Wi-Fi. Ea are capacitatea de a identifica un numar de telefon fara sa solicite conexiune la internet.

Concluzie despre aplicatia Truecaller

Fara indoiala, Truecaller are plusurile si minusurile sale, dar este clar ca pentru cei interesati sa afle cine ii suna, chiar daca nu au numarul respectiv memorat in telefon, aplicatia este un vis indeplinit. Pe de alta parte, dezavantajele legate de intimitate si securitate mi se par destul de serioase si chiar pot ridica probleme destul de majore. Nu-ti recomand aplicatia Truecaller, cu toate ca-i inteleg scopul si cu toate ca o consider o aplicatie foarte bine gandita, care functioneaza bine si poate deveni foarte utila in anumite momente.

Summary
product image
Aggregate Rating
3.5 based on 12 votes
Brand Name
True Software Scandinavia AB
Product Name
aplicatia Truecaller
Price
gratuit