Stiri

Apare un rival pentru TikTok. Ce alternativa de senzatie pregateste Google

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

TikTok face senzatie intre adolescenti, iar succesul aplicatiei nu putea lasa indiferente marile companii de pe piata. Dupa ce s-a zvonit ca Google a incercat chiar sa cumpere cumva aceasta aplicatia, se pare ca gigantul nord-american a renuntat la aceasta intentie si are in plan, acum, o altfel de afacere. Toate detaliile, in cele ce urmeaza.

Rival pentru TikTok! Google vrea sa dea marea lovitura si negociaza cu Firework

Google se pare ca se afla in negocieri avansate pentru achizitionarea aplicatiei de video-sharing Firework, pentru a rivaliza la cel mai inalt nivel cu TikTok.

Aplicatia care face senzatie in randul adolescentilor s-a ridicat rapid pe cele mai inalte culmi, castigand in mod incredibil, peste 500 de milioane de utilizatori in intreaga lume, in peste 150 de piete de desfacere. Si asta in mai putin de un an si jumatate. De altfel, TikTok a fost declarata aplicatia cu cele mai multe descarcari din Apple App Store anul trecut, ceea ce nu e deloc, dar deloc, putin.

Conform celor de la Wall Street Journal, Google este in negocieri avansate cu startup-ul de video shartinh Firework, pentru a rivaliza cu TikTok. Firework este dezvoltata in California de catre Loop Now Technologies. Prima mare realizare a Firework a venit in urma cu putin timp cand a lansat pe piata din India cateva „productii” precum ALTBalaji si Hindustan Time. Conform ultimelor informatii, Firework are in acest moment peste 3 milioane de utilizatori inregistrati prin platformele iOS si Android, iar acest detaliu nu a trecut neobservat.

Din informatiile publicatiei Wall Street Journal, una de o credibilitate de neclintit, Google studiaza mai multe variante de parteneriat pentru a lovi in plin TikTok. Compania din Mountain View a lasat clar sa se inteleaga ca va prioritiza produsele care fac parte din branding-ul Google, astfel ca presa din Statele Unite exclude o colaborare cu Firework ci mai degraba o absorbtie pe foarte multe zeci, poate sute de milioane de euro.

In prezent, Firework nu o duce rau, dar este clar ca a ajuns aproape de potentialul maxim, fara un brand important in spate, asa cum este Google. Prin aplicatia de video sharing dezvoltata de New Loop Techonologies, utilizatorii pot crea filmulete atat in format vertical, cat si in format orizontal. Evaluata la 100 de milioane de dolari, Firework este sustinuta de cei de la IDG Ventures, care in trecut au investit in startup-uri „necunoscute la acea vreme” precum Xiaomi, Tencent, Flipkart sau Baidu. Google ar vrea sa o achizitioneze pentru 70 de milioane de dolari, insa discutiile vor continua in urmatoarele saptamani, anunta Wall Street Journal.

Ce este TikTok? Aplicatia are peste 200 de mii de utilizatori si in Romania!

TikTok s-a impus si pe piata din Romania, destul de rapid. La baza aplicatiei sta Musical.ly, o alta aplicatie care a facut senzatie printre tinerii romani. Aceasta a fost cumparata in 2017 de compania ByteDance din China, intr-un moment in care Musical.ly avea deja peste 200 de milioane de utilizatori.

ByteDance, compania din China care a pus „mana” pe Musical.ly lansase deja o aplicatie similara pe piata, denumita Douyin, una care face inca senzatie in China. In aceeasi tara, Douyin face in continuare senzatie, in timp ce ByteDance continua sa raspandeasca TikTok in restul tarilor.

Chiar si in Romania, aplicatia TikTok are foarte multi utilizatori. Se estimeaza ca cifra lor a depasit deja 200 de mii. La nivel global, pana la finalul anului trecut, TikTok fusese descarcata de peste 1 miliard de ori, iar numarul descarcarilor este in mod surprinzator, in continua crestere.

Ce face TikTok? Pe scurt, aplicatia permite utilizatorilor sa creeze sau sa urmareasca clipuri video de 15 secunde. De cele mai multe ori, acestea au pe fundal fragmente din piese muzicale sau chiar filme.

Etichete:

Google TikTok
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
ByteDance
Product Name
TikTok