Stiri

Anuntul lui Donald Trump: „Huawei poate colabora in continuare cu companiile americane!”

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a discutat la Summit-ul G20 cu presedintele Chinezi Xi Jinping. Evident, situatia tensionata dintre cele doua tari a condus la alte tensiuni si pe plan comericial, iar Huawei a fost compania cea mai afectata.

Donald Trump a facut anuntul. Huawei va putea folosi din nou sistemul de operare Android

Stim deja ca administratia Donald Trump a luat decizia de a interzice activitatea companiei Huawei pe teritoriul Statele Unite. Presedintele american a decis sa interzica tuturor companiilor americane sa mai foloseasca un echipament tehnologic de la alte companii care reprezinta un risc potential pentru securitatea nationala a Statele Unite. Pe langa Huawei, Statele Unite s-a indreptat recent si spre o alta companie chineza. Este vorba de ZTE care a fost acuzata de asemenea ca „lucreaza” pentru a fura secrete comerciale.

Intre timp, dupa Summit-ul G20 lucrurile se pare ca s-au imbunatatit, cu toate ca e clar ca Trump s-a folosit de acest conflict pentru a testa pozitia Chinei. Considerat un rival la nivel mondial de catre Statele Unite, China s-a vazut in situatia de a „bate la usa” americanilor cu diverse propuneri si rugaminti. „O usa care pare sa stabileasca destul de clar cine este numarul 1 in lume” dupa cum scriu cei de la Bloomberg.

Rezultatele discutiilor dintre Trump si Jinping au fost anuntate chiar de catre presedintele american, cel care a anuntat ca „companiile americane vor relua colaborarea cu Huawei, iar China va cumpara mai multe produse agricole din Statele Unite ale Americii”. Mai mult, Donald Trump a specificat la un moment dat ca „nu exista o problema urgenta securitate nationala” facand clar referire la gigantul din China, Huawei.

Este clar ca lucrurile se vor rezolva pentru cel mai mare producator de telefoane din China si ca presiunile exercitate de gigantii din Statele United, Qualcomm, Google, Intel etc au dat roade. Fara doar si poate, vestea cea mai buna pentru utilizatorii Huawei este ca de aici incolo, nu se va mai pune problema ca acestia sa nu aiba Android pe telefoanele lor, intrucat sistemul de operare care apartine de Google a fost o parte importanta a discutiilor dintre cele doua parti. Iar asta se intampla la scurt timp dupa ce am aflat ca Huawei isi dezvolta deja propriul sistem de operare, tocmai de teama ca nu va mai putea folosi Android. CEO-ul si fondatorul Google, Ren Zhengfei declarase recent ca Google va pierde intre 700 si 800 de milioane de utilizatori de telefoane mobile daca nu va mai asigura serviciile Android pe terminalele companiei. Ba chiar afirmase raspicat ca: „Google va avea mereu acelasi interes ca si Huawei. Asta pentru ca daca noi nu vom rula pe terminalele noastre sistemul de operare Android, Google va pierde peste 700, poate chiar 800 de milioane de utilizatori activi” a marturisit Zhengfei.

Donald trump

Gigantul din China a intentat de asemenea recent un proces impotriva Departamentului de Comert din Statele Unite pentru ca echipamentul sau de telecomunicatii a fost confiscat pe teritoriu american. Se pare ca si aceasta actiune in instanta va fi retrasa de catre chinezi, ca semn de buna colaborare cu departamentul de stat american.

Un alt detaliu important care reiese din declaratiile lui Donald Trump de la Summit-ul G20 este ca „Statele Unite ale Americii nu va majora taxele pe importurile chineze” un detaliu care subliniaza importanta discutiilor dintre presedintele chinez, Xi Jinping si cel american.

Etichete:

Donald Trump huawei