Stiri

Actualizarea Android Pie pentru Nokia 1. Detalii oficiale si avantaje

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

HMD Global a lansat deja actualizarea la Android Pie pentru smartphone-ul Nokia 3 la inceputul acestei luni. Acum, compania care gestioneaza drepturile asupra brandului Nokia a inceput lansarea actualizarii Android Pie pentru Nokia 1. Si o face in termenul anuntat initial.

Android Pie pentru Nokia 1

Smartphone-ul Nokia 1 a fost introdus pe piata anul trecut cu Android 8.1 Oreo Go Edition la bord. Vorbim insa despre unul dintre putinele telefoane cu Go Edition la interior care vor obtine accesul spre Android Pie.

Android 9.0 Pie (Go Edition) vine cu o gama noua de aplicatii de la Google, care sunt concepute pentru a rula mai rapid, in timp ce consuma mult mai putine date.

Noile aplicatii sunt optimizate pentru a fi mult mai rapide si mai eficiente, iar printre ele amintim: Google Go (aplicatie de cautare pe web), Google Maps Go, YouTube Go si Google Assistant pentru Android Go Edition. De acum, daca detii un smartphone Nokia 1 vei putea trimite mult mai rapide mesaje, efectua mult mai rapid apeluri, seta alarma telefonului mult mai usor, precum si multe altele cu ajutorul noii optiuni conectate prin Google Assistant.

Cu mai putine aplicatii pre-instalate si mult mai usoare, veti primi de doua ori mai multa capacitate native de stocare a datelor. Aplicatiile noi sunt concepute pentru actualizari si descarcari mult mai usoare, ajutand astfel la crearea unui spatiu mai mare si imbunatatind realmente si semnificativ performanta.

 

In ultimii doi ani, telefoanele Nokia au primit peste 300 de actualizari de securitate, iar compania se lauda ca a imbunatatit cu succes telefoanele sale mobile, inclusiv la nivel de performanta.

Actualizarea Android Pie pentru Nokia 1 este denumita v1.130, are 852.4MB si include si patch-ul de securitate pe luna iunie.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, a declarat: „Acum avem un portofoliu complet de telefoane cu Android 9.0 Pie la bord. Nokia 1 este ultimul din lista noastra, dar odata cu el se schimba si paradigma industriei. Pentru prea mult timp, consumatorii au trebuit sa accepte versiuni mai vechi ale sistemelor de operare drept regula pentru telefoanele din zona entry level (buget). Traim experienta pe care am promis-o: aceea de a livra un telefon ieftin, care se imbunatateste de-a lungul timpului prin cele mai recente experiente si, intotdeauna, la zi. Cu noul upgrade, Nokia 1 trece la cel mai recent sistem de operare de la Google, iar fanii pot obtine experiente si inovatii pe care le asteptau chiar si pe acest segment de buget”.