Stiri

Atentie! Update-ul la Android Oreo va afecta performantele telefonului Nokia 2

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Smartphone-ul Nokia 2 este un smartphone cu Android Go la bord, daca ne bazam pe specificatiile sale. Device-ul are 1GB memorie RAM la bord si 8 GB destinati stocarii de date. In plus vine cu un procesor Snapdragon 212, ale carui performante sunt destul de modeste.

Nokia 2 a fost lansat cu Android Nougat la bord si nu se afla inca pe lista terminalelor care vor primi update la cel mai nou sistem de operare al Google, Android 9.0 Pie. Presa de specialitate il citeaza pe unul dintre oficialii companiei care anunta ca noul update la Android Oreo, care e deja pregatit, va afecta si mai mult performantele device-ului.

Probleme pentru smartphone-ul Nokia 2: update-ul pe care il primeste la Android Oreo ii incetineste performanta

Momentan, Nokia 2 nu a primit update-ul la Android Oreo, dar HMD Global, detinatoarea drepturilor asupra brandului NOKIA anunta ca acest upgrade este deja pregatit. Din pacate, update-ul vine cu un pret. Si nu, nu e vorba nicidecum de un detaliu financiar ci de un avertisment. Daca ai un telefon Nokia 2 acasa, sfatul nostru ar fi sa nu te lasi purtat de tentatia de a-l upgrada la Android Oreo. Si-ti vom explica imediat, de ce.

Citeste aici: Detalii despre Nokia 2

Specificatiile entry-level ale device-ului sunt mult mai bine proportionate din punct de vedere tehnic cu suita Android Go. HMD anunta ca un posibil downgrade este imosibil. Conform lui Juho Sarvikas, telefonul va putea rula Android Oreo ca sistem de operare in urma update-ului, dar performanta telefonului nu va fi aceeasi ca cea pe care o ofera acum, cand Nokia 2 foloseste Nougat. Pe scurt, prin specificatiile sale, Nokia 2 este mult mai bine optimizat pentru Android Nougat, nu si pentru o varianta de upgrade, asa cum sunt Android Oreo sau Android Pie.

Juho Sarvikas a confirmat totusi ca HMD Global lucreaza alaturi de Google si Qualcomm pentru a face cat mai posibila „conlcurarea” dintre Oreo si Nokia 2. Cu toate acestea, faptul ca device-ul necesita un plus de spatiu pentur Oreo, performanta sa va fi afectata.

Asa ca, utilizatorii de Nokia 2 vor trebui sa aleaga intre a ramane cu Android Nougat care ruleaza bine pe Nokia 2 si a trece la Android Oreo, un sistem mai nou si mai performant, dar care ruleaza mult mai prost pe Nokia 2.

Conform aceluiasi Sarvikas, update-ul la Android Oreo pentru Nokia 2 va deveni in curand disponibil. Mai jos, o lista cu specificatiile tehnice ale terminalului si imbunatarile pe care „teoretic” le aduce Android Oreo, device-ului.

Imbunatatiri Android Oreo 

– Functia picture-in-picture care permite rularea a doua aplicatii pe acelasi ecran este una dintre ele
– Oreo va reduce aplicatiile ce ruleaza in background, iar parolele vor fi mult mai usor de gestionat
– Aplicatia Google Play Portect, dar si Android Instant Apps
– Consumul de energie va fi unul mai redus datorita sistemului de operare
– Notificarile vor avea un ritm mai rapida si mai atractiv. Ele vor putea fi sterse usor printr-un simplus swipe

Specificatii Nokia 2

– Display de 5-inch, rezolutie 1280 x 720 pixeli
– Procesor Qualcomm Snapdragon 212, quad-core, 1.3 Ghz
– Placa video Adreno 304
– Memorie: 1 GB RAM si 8 GB ROM
– Dual SIM
– Camera principala de 8 MP si camera frontala de 5 MP
– Baterie 4.100 mAh