Stiri

Android Oreo ajunge acum pe 5.7% din telefoane

Home  »  Stiri

Dragos Alecu

acum 6 luni

In asteptarea lansarii Android P, noua versiune a sistemului de operare pregatit de Google, compania americana ne anunta ca Android 8.0 Oreo a ajuns deja pe 5.7 % din dispozitive. Android Nougat ramane in continuare lider detasat.

➡ cand apare Android P

5.7% din telefoanele cu Android ruleaza Android Oreo

Conform developer.android.com, implementarea Android Oreo pe telefoanele din 2017 si 2018 se face destul de dificil. In acest moment, 4.9% dintre telefoane ruleaza versiunea clasica de Oreo, Android 8.0 Oreo, in timp ce un alt procent de 0.8% functioneaza cu ajutorul Android 8.1 Oreo, adica cea mai noua actualizare a sistemului. Asta inseamna un procent total de 5.7% dintre dispozitive

Android Oreo (1)

Lider detasat continua sa fie Android Nougat, care este prezent pe 31.1 % dintre telefoane. Sistemul de operare lansat in 2016 ruleaza in versiunea sa clasica pe 22.9% dintre terminale, in timp ce 8.2% dintre ele sunt controlate de Android 7.1 Nougat. Acest procent important in dreptul Android Nougat se datoreaza in special pietei din China si India.

Treapta a treia a podiumului ii revine lui Android Marshmallow care este inca prezent pe 25.5% dintre telefoanele ce ruleaza sistemul de operare de la Google. Nici Android Lollipop n-a iesit inca din calcule adunand un procent de 17.6% pe telefoanele care ruelaza varianta Lollipop v5.1 si de 4.8% pe telefoanele care ruleaza versiunea standar, v5.0.

In mod surprinzator (sau nu), chiar si primul Android (Gingerbread) se mai gaseste pe 0.3% dintre dispozitive, in timp ce Android KitKat, beneficiaza de un incredibil procent de 10.3%.

Datele au fost culese chiar de catre cei de la Google si date publicitatii pe 7 mai 2018. In februarie, Oreo era prezent pe 1.1% din dispozitive. Este de asteptat ca dupa lansarea Android 9 (P) implementarea acestuia sa fie de asemenea una destul de dificila, mai ales pentru ca foarte multe terminale care apar in China si India se vor axa in continuare pe versiuni mai vechi ale OS-ului de la Google. Chiar si in aceasta perioada se mai lanseaza inca dispozitive noi cu Android Nougat la bord, ceea ce nu vine neaparat ca o surpriza, dar compromite clar procentul de implementare al Android Oreo.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes