Stiri

Android 8.0 Oreo ajunge acum pe 1.1% din dispozitivele Android

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Google a dezvaluit cifrele pe care le-au atins sistemele sale de operare in luna ianuarie a acestui an. Cel mai nou sistem de operare al companiei, Android 8.0 Oreo a facut saltul de la 1% in decembrie la 1.1% in ianuarie, incluzand aici si update-ul Android 8.1 Oreo.

Android 8.0 Oreo ajunge acum pe 1.1% din dispozitivele Android

Adoptarea Oreo nu merge atat de bine pe cat s-ar fi asteptat cei de la Google, insa nimeni nu se plange de asta. Fata de luna trecuta, noul sistem de operare al gigantului nord-american inregistreaza o crestere de 0.4%, fiind acum prezent pe 1.1% din dispozitivele cu Android.

Android 8.0 Oreo

Statistici, ianuarie, Android 8.0 Oreo

Android Nougat cu versiunile sale Android 7.0 si Android 7.1 Nougat inregistreaza o crestere remarcabila. In decembrie, predecesorul lui Oreo avea o rata de adoptie de 26.3%, in timp ce acum, in ianuarie, Nougat creste la 28.5%.

Marshmallow, in scadere

Android 6.0 Marshmallow in schimb este in scadere, de la 28.6% ajungand acum, in ianuarie, la 28.1%. Informatii noi si despre Android Lollipop, a carui adoptie a fost una foarte rapida dupa aparitia sa. Lollipop este inca prezent pe piata din Asia, iar acest lucru se vede: 24.6% dintre telefoanele cu Android ruleaza in continuare acest sistem de operare, in timp ce in decembrie anul trecut, 25.1% se foloseau de el. Este o scadere infima insa pentru un sistem care a fost lansat acum patru ani de zile.

Date Android 8.0 Oreo

Google ne ofera informatii si despre alte sisteme de operare, mult mai vechi decat Android 8.0 Oreo. KitKat OS spre exemplu este prezent inca pe 12% din dispozitivele Android, in timp ce JellyBean atinge pragul de 5%. Gingerbeard si Ice Cream Sandwich sunt pozitionate la 0.3%, respectiv 0.4%. Ca de fiecare data, aceste date sunt culese inainte de data de 8 februarie.

Informatii oficiale despre aceste statistici gasiti pe site-ul developer.android.com. De asemenea, daca doriti sa aflati toate informatiile necesare despre avantajele Android 8.0 Oreo puteti verifica blogul nostru.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes