Stiri

Android 8.0 este oficial si poarta numele Android Oreo

Home  »  Stiri

catmobile

acum 7 ani

In ultimele zile s-a vehiculat intens ideea ca noul Android 8.0 nu va purta numele „Oreo” ci „Orellete”. Informatia a fost infirmata oficial dupa lansarea celui mai nou sistem de operare al Google, care va purta intr-adevar numele cel mai intens specualt „Oreo”.

Android 8.0 Oreo a devenit oficial

Stim deja ca cei de la Google au stabilit de-alungul timpului ca fiecare versiune de Android sa poarte denumirea unui produs de desert. Totul a inceput cu litera „C” si denumirea de „Cupcake”, continuand cu Donut, Eclair, Froyo, Gingerbeard, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, Kikkat, Lollipop, Marshmallow si Nougat. Acum s-a ajuns la litera „O”, iar Android 8.0 a devenit oficial „Oreo”, ceea ce inseamna ca Android 9.0 va purta o denumire care va incepe cu litera „P”.

Noutati Android 8.0 Oreo

Noul sistem de operare al Google va aduce de la sine cateva modificari semnificative la nivel de sistem de operare. Una dintre cele mai importante se leaga de nivelul de securitate si aplicatia Google Play Protect, o suita care grupeaza toate tehnologiile de protectie dezvoltate de Google pentru Android.

Vom avea in noul Oreo timpi mai mici de pornire pentru sistemul de operare folosit, precum si o autonomie mult mai buna, tinand cont de faptul ca Google a restrictionat functionarea aplicatiilor din fundal. Meniul „setari” are acum o alta structura, iar unele optiuni vor fi regasite sub acelasi grupaj. Evident, nu vor lipsi noile seturi „emoji” precum si faptul ca notificarile vor fi acum sub forma unui punct plasat pe pictograma unei aplicatii.

O alta functie interesanta si utila este Instant Apps, functie prin care utilizatorii vor folosi anumite aplicatii fara a le instala in telefonul lor. Continutul video va putea fi redat printr-o aplicatie care permite afisarea clipului in timp ce utilizatorii vor folosi alte aplicatii in acelasi timp, iar functia Autofill va ajuta viitorul utilizator al Android 8.0 Oreo sa compelteze automat parolele utilizatorilor pe web.

Actualizarea terminalelor la Oreo depinde in mare de decizia producatorilor. Google va lansa in parteneriat cu HMD Global, Essential, Huawei, HTC, Samsung sau Sharp primele dispozitive cu Android 8.0 Oreo pana la sfarsitul anului in curs. O lista de telefoane care vor primi update la Android 8.0 gasiti si pe site-ul nostru.