Stiri, Top list

7 aplicatii recomandate pentru Android

Home  »  Stiri  »  Top list

catmobile

acum 8 ani

Android este cel mai raspandit sistem de operare mobil aflat la ora actuala pe piata, cota sa fiind de peste 60%. Creat si dezvoltat de Google, acesta este o platforma stabila ce permite rularea aplicatiilor in cel mai eficient mod. Avand cea mai mare parte din piata, automat si aplicatiile compatibile cu Android sunt la fel de raspandite, varietatea lor fiind extrem de mare. De aceea, in cele ce urmeaza vom clasifica cele mai populare si utile app-uri, adaptate bineinteles la zona noastra.

Facebook Android App | catmobile.roFacebook – Social app

Facebook este o aplicatie dedicata platformei de socializare, ce permite folosirea acesteia in mod optim. Fata de versiunea deschisa in browserul telefonului, aplicatia are chat integrat, upload-ul se face cu usurinta iar navigarea in pagina nu este ingreunata cu nimic. De asemenea, Facebook permite realizarea de instantanee direct, incarcarea si editarea lor pe wall fiind rapid si comod de facut.

Evernote Android App | catmobile.roEvernote – Productivity app

Evernote este un instrument util pentru cei care au un program incarcat si trebuie sa noteze rapid diverse informatii. Acest app permite notarea rapida folosind fie tastatura fie scrisul de mana, pozarea, si inregistrarea video sau audio. Prin sincronizare, datele notate pe telefon sau tableta pot fi accesate de pe orice fel de terminal, toata operatiunea scutind mult timp si fiind foarte usoara.

Vlc Android App | catmobile.roVlc Media Player – Media & Video App

Vlc Media Player a intrat si pe piata mobila. Binecunoscutul player aduce pe telefon aceleasi codecuri ca si pe varianta desktop, aplicatia reusind sa acopere majoritatea formatelor audio sau video. De asemenea, suportul pentru subtitrare este excelent, utilizatorii avand posibilitatea de a edita fontul, culoarea sau marimea literelor. O aplicatie perfecta pentru muzica sau urmarirea filmelor pe dispozitivul mobil.

AccuWeather Android App | catmobile.roAccuWeather – Weather app

AccuWeather este de regula integrata in widget-ul de weather preinstalat pe sistemul de operare. Aceasta functioneaza pe baza accesului la internet, conectarea la serverele meteo globale oferind o prognoza precisa si la indemana. Optiunile pe care aceasta le ofera sunt: afisarea temperaturii, umiditatii, presiunii atmosferice, vantului, etc. De asemenea exista o prognoza prelungita, bazata pe un algoritm special, dar care devine destul de imprecisa daca este realizata pe mai mult de trei zile.

Waze Android App | catmobile.roWaze – Travel & Local app

Waze are la baza Google Maps, peste care este adaugata o inerfata proprie. Foarte folositoare pentru soferi sau atunci cand planificam o calatorie. Aceasta aplicatie permite semnalarea evenimentelor rutiere pe drum, politiei sau aglomeratiei, fiecare user contribuind la afisarea informatiilor despre drum, iar interfata vocala a acesteia realizeaza o distragele minimala de la condus. Totusi, pentru ultima versiune trebuie ca telefonul sa aiba anumite resurse, iar rutele calculate de catre Waze nu sunt intotdeauna cele mai bune ca distanta sau evitare a aglomeratiei.

Whatsapp Android App | catmobile.roWhatsapp – Communication app

Whatsapp este un serviciu de mesagerie evoluat, bazat pe conexiunea la internet. Aceasta aplicatie foloseste aceleasi contatcte din agenda telefonului, la baza indentificarii userilor stand numarul de telefon. Prin conectarea la internet, fie wi-fi sau date mobile utilizatorul poate trimite mesaje scrise, poze, video-uri sau documente fara vreun cost aditional. Un plus este adus de faptul ca aplicatia nu are reclame iar bug-urile sunt aproape inexistente.

Chrome Android App | catmobile.roChrome – Communication app

Chrome este un browser creat si dezvoltat de Google, fiind unul din cele mai populare de acest gen. Acesta are o interfata usor de folosit, care nu este incarcata excesiv de butoane si panouri de comanda. Cautarea se face cu ajutorul Google, care are integrat un modul de search in browser. Desi nu este la fel de customizabil ca rivalul Firefox, Chrome beneficiaza de suport drive, astfel incat datele pot fi stocate in cloud usor si rapid, iar ponderea lui pe piata ii confera un avantaj decisiv.

Google Drive Android App | catmobile.roGoogle Drive – Productivity app

Google Drive este un serviciu de cloud dezvoltat de compania americana. Utilizatorul, prin folosirea unui cont Google are la dispozitie din start un spatiu de stocare de 15 GB pe care pot fi urcate orice fel de fisiere. Hostingul este dat de serverele companiei, datele beneficiind de protectie sporita. Pentru o suma ce incepe de la 2 dolari lunar userul poate beneficia de inca 100 GB, chiar si mai mult, in acest caz tariful crescand exponential. Aceasta aplicatie este extrem de utila posesorilor de deviceuri cu memorie limitata sau celor care folosesc mai multe terminale.

Surse: giz.ro | itablete.com | droidzone.ro | aplicatii-android.com

7 aplicatii recomandate pentru Android

7 aplicatii recomandate pentru Android

Summary
7 aplicatii recomandate pentru Android
Article Name
7 aplicatii recomandate pentru Android
Description
Android este cel mai raspandit sistem de operare mobil aflat la ora actuala pe piata, cota sa fiind de peste 60%. Creat si dezvoltat de Google, acesta este o platforma stabila ce permite rularea aplicatiilor in cel mai eficient mod.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo