Reviews

10 secrete si avantaje ale noului Android 7.0 Nougat

Home  »  Reviews

catmobile

acum 7 ani

Android 7.0 Nougat pare noua senzatie in domeniu atunci cand vine vorba despre versiunile sistemelor de la Android. Lansat in varianta sa beta in martie si oficial in august 2016, a saptea versiune de sistem de operare a celor de la Android pare un real succes. Nougat introduce o serie de modificari deosebite in sistem de care utilizatorul poate beneficia aproape instantaneu, dintre care cea mai atractiva pare posibilitatea de a afisa mai multe aplicatii pe un ecran impartit.

Pe 9 martie 2016, Google a lansat varianta beta pentru Android 7.0 Nougat ca parte a noului program Android Beta Program. Mult imbunatatit la capitolele experienta a utilizatorului, platforma si securitate, Android 7.0 Nougat a fost primit cu surle si trambite de opinia publica. Cu toate ca o parte dintre experti au primit lansarea noului sistem de operare cu reticenta considerand anumite implementari ale acestuia „confuze si dificile„, majoritatea au cazut de acord ca sistemul functioneaza foarte bine si cu extrem de multa usurinta pe aproape orice device. Impartirea ecranului in mai multe parti pentru mai multe aplicatii a fost considerata a fi de o utilitate extraordinara in cazul tabletelor sau a telefoanelor de tip ‘phablet‘, insa deloc incomoda in ceea ce priveste smartphone-urile clasice. Nougat a primit de asemenea aprecieri ca urmare a sistemului de reply la mesaje intr-o maniera instantanee, fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa deschida aplicatia implicita. Inclusiv la capitolul setari, acest sistem de operare a fost salutat de specialistii in domeniu care vad Android 7.0 Nougat ca pe un sistem „curat, ordonat si stabil„.

Una peste alta, primirea de care s-a bucurat Android 7.0 Nougat a fost una festiva, iar noi ne facem datoria sa trecem in revista cateva dintre secretele noului sistem de operare al Google, secrete care il diferentiaza in mod evident de orice alt sistem de operare de pe piata.

1. Importanta functiei „data saver”
Data Saver este una dintre functiile cele mai importante ale noului Android 7.0 Nougat. Aceasta functie preia controlul total asupra bateriei smartphone-ului in timp ce acesta se afla in stand-by. Ceea ce Data Saver face pentru utilizator se traduce prin faptul ca fiecare dintre posesorii de smartphone cu Android 7.0 Nougat isi poate selecta ce aplicatii pot avea acees la informatii atat timp cat ecranul telefonului este inchis. O functie suplimentara extrem de interesanta si importanta prin care foarte multe aplicatii (precum Facebook App spre exemplu) nu vor consuma prea multa energie. Astfel telefonul dumneavoastra va beneficia de o autonomie superioara a bateriei sale.

Importanta functiei "data saver"

2. Android 7.0 Nougat permite setari speciale pentru vizibilitatea ecranului
Foarte interesant este ca utilizatorul va beneficia de un detaliu care imbunatateste activitatea telefonului si experienta utilizatorului semnificativ. Utilizatorul poate accesa meniul settings, apoi display si ulterior display size, pentru ca apoi sa schimbe practic dimensiunea intregului sistem de operare. Marimea fontului, marimea iconitelor, totul poate fi marit sau micsorat in functie de preferintele fiecarui utilizator in parte.

3. Prin Android 7.0 Nougat puteti reduce sau anula tonul anumitor notificari
Unele notificari pe care le primeste fiecare utilizator pe smartphone-ul sau sunt esentiale. Altele, mai putin. Android 7.0 Nougat permite fiecarui utilizator sa reduca sau chiar sa anuleze anumite tipuri de notificari, in functie de aplicatia de la care provin. Este o metoda foarte utila pentru multi utilizatori, alarmati periodic spre exemplu de notificarile primite de la Facebook privind zilele de nastere ale prietenilor sau alte tipuri de notificari pe care majoritatea le considera inutile. Pentru a face asta, utilizatorul nu trebuie decat sa apese pe notificarea respectiva pentru cateva secunde apoi va fi intampinat de cateva variante in functie de aplicatie: „show notifications silently„, „block all notifications” sau „don’t silence or block„.

4. Prin Android 7.0 Nougat poti trece de la o aplicatie la alta foarte simplu
Android 7.0 Nougat imparte ecranul in mai multe ecrane functionale, un detaliu despre care spuneam inca de la inceputul articolul ca reprezinta probabil cea mai „catchy” dintre modificarile aduse de noul sistem de operare de la Google. Printr-un simplu dublu click cu degetul pe „patratelul” APPS, Android 7.0 Nougat te ajuta sa treci la cele mai recente aplicatii rulate. Este extrem de utila aceasta functie pentru browsing, email si asa mai departe.

Prin Android 7.0 Nougat poti trece de la o aplicatie la alta foarte simplu

5. Iti poti verifica nivelul de economie al bateriei direct din homescreen
Android 7.0 Nougat permite utilizatorului sa verifice starea si nivelul bateriei smartphone-ului printr-un simplu click pe care acesta il efectueaza pe bateria de pe ecranul principal. In afara faptului ca sistemul prezinta procentul de utilizare al bateriei smartphone-ului, acesta aproximeaza totodata cat timp bateria telefonului dumneavoastra mai rezista. Mai mult decat atat, in acest pop-up veti descoperi si o functie denumita „Battery Saver” care limiteaza consumul pe care il are ecranul precum si alte aplicatii considerate inutile in acel moment in scopul final de a economisi pentru si mai mult timp bateria telefonului dumenavoastra.

6. Cu Android 7.0 Nougat poti deschide doua pagini Chrome, vizible in acelasi timp pe acelasi ecran
Asa numitul „multi-window multitasking” de la Android 7.0 Nougat se aplica si in cazul Google Chrome si al browsingului. Utilizatorul poate deschide un alt tab in a doua parte a ecranului daca va apasa lung pe cheia multitasking de pe ecran. Imediat o sa apara optiunea „move to other window” si totul e gata. Foarte multi utilizatori care au testat deja aceata optiune o considera nu doar interesanta ci si extrem de utila.

7. Avantajele aduse de multi-window multi-tasking
Pentru ca da…exista! Si sunt destule de multe. Prin Android 7.0 Nougat poti schimba cateva vorbe pe chat-ul de la Facebook in timp ce citesti ultimele articole din presa moderna sau urmaresti un film in acelasi timp. Poti in acelasi timp sa postezi ceva pe Twitter sau chiar sa scrii o nota separata in reminder pentru a nu uita ceea ce ti-ai propus sa faci la sfarsitul zilei. Desi pare incredibil, astfel de combinatii te ajuta inclusiv sa te joci in acelasi timp ce scrii un mesaj cuiva. Multi-Window Multi-Tasking te poate ajuta sa scrii si sa trimit doua email-uri in acelasi timp, pentru ca Android 7.0 Nougat poate deschide si Gmail si Email in doua ecrane separate. Si daca ti se parea prea mult, afla ca in timp ce urmaresti un clip pe youtube, poti sa-ti si modifici ultimul selfie in acelasi timp in programul tau special destinat editarii pozelor. Multi-tasking in adevaratul sens al cuvantului!

8. Noul set EMOJI
Google a adaugat o adevarata armata noua de emoticoane in Android 7.0 Nougat. Si…hai sa recunoastem: cine nu iubeste vestitele emoji? Unele dintre acestea existau deja si in alte variante ale sistemelor de operare ale Google, dar au primit „haine noi”. Google a „redesenat” fetele si chipurile emoticoanelor in asa fel incat sa arate ceva mai realistic. Si,da, chiar arata! In plus, intre noile emoji asigurate de Android 7.0 Nougat veti descoperi o diversitate aparte si va veti rasfata cu o paine clasica frantuzeasca, veti admira o salamandra, veti tanji dupa un kiwi si veti manca din priviri o aluna proaspat prajita. Da…si sa nu uitam noul emotiocon care simbolizeaza o „inima neagra”. In cazul in care ati suferit recent din dragoste…

Noul set EMOJI

9. Cum accesezi Developer Mode
Prin Android 7.0 Nougat poti accesa „Developer Mode” si capata astfel acces si extra control asupra sistemului. Probabil ca nu este recomandabil sa intrati prea mult si prea amanuntit in aceasta functie daca nu aveti experienta, dar poate vreti sa aruncati o privire. Pentru a accesa Developer Mode tot ceea ce trebuie sa faceti este sa accesati meniul Settings, sa mergeti apoi la optiunea „About” si sa apasati in mod repetat „Build Number” pana cand o sa va apara un pop-up care va anunta ca ati devenit deja „Developer”. In meniul Settings, dupa aceasta operatiune veti descoperi deja Developer Options, iar de aici lucrurile sunt foarte simple.

10. Daydream: tentatia absoluta
Poate cea mai interesanta parte a noului Android 7.0 Nougat nu a fost inca integrata in varianta clasica a sistemului. Este vorba despre Daydream, platforma VR a Google. Aceasta poate rula alaturi de Google Cardboard si reprezinta cea mai buna varianta posibila pentru ca utilizatorul sa testeze ideea de VR, mai ales daca nu are 2000 de euro pentru a cumpara un set de casti ultraperformante sau un computer de ultima generatie lansat recent. Aceasta optiune se pare ca fi vizibila incepand cu luna noiembrie si in Android 7.0 Nougat.

10 secrete si avantaje ale noului Android 7.0 Nougat

Summary
10 secrete si avantaje ale noului Android 7.0 Nougat
Article Name
10 secrete si avantaje ale noului Android 7.0 Nougat
Description
Lansat in varianta sa beta in martie si oficial in august 2016, a saptea versiune de SO a celor de la Android pare un real succes
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo