Top list

Android 12 – Top 5 caracteristici la care ne asteptam

Home  »  Top list

catmobile

acum 3 ani

Se anunță că Google va lansa o beta Android 12 până la sfârșitul acestei luni și acestea sunt primele 5 caracteristici așteptate să vină odată cu acesta.

Android 12 – Top 5 caracteristici la care ne asteptam

Odată cu lansarea bete a următoarei versiuni Android, Android 12, se apropie, începem deja să ne așteptăm la câteva funcții noi pe care cea mai recenta versiune de Android le va aduce. Un lucru de reținut este că funcțiile pot ajunge sau nu odată cu lansarea Android 12, deoarece este încă așteptat un anunț oficial.

Acestea sunt primele 5 caracteristici la care ne asteptam să apară pe noul Android 12:

One-handed Mode (Modul cu o singura mana)

Această caracteristică este prezentă într-o mulțime de skin-uri personalizate, inclusiv OneUI Samsung, Oppo ColorOS, ba mai nou, chiar si cei de la Apple o includ in iOS. Acum, Google așteaptă cu nerăbdare să aducă această caracteristică care va fi cooptata direct în software pe măsură ce smartphone-urile devin mai înalte cu fiecare nouă versiune. Modul cu o singură mână vă ajută să ajungeți la toate părțile ecranului cu o singură mână, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă mișcați telefonul sau să îl țineți cu două mâini pentru a ajunge în partea de sus a ecranului pentru a trage în jos panoul de notificări. Încă nu se știe dacă Google va face obligatoriu ca OEM-urile să adopte această caracteristică în skin-urile proprii, dar acele skin-uri care încă nu au această caracteristică vor putea adopta versiunea Google a modului cu o singură mână.

PiP Stashing

Modul „Picture-in-Picture” este disponibil în Android de la Android 8.0 Oreo, care permite utilizatorilor să vizioneze un videoclip chiar și în timp ce îndeplinesc alte sarcini pe telefon, deoarece software-ul aduce videoclipul într-o formă mică de fereastră. În Android 11, funcția a fost optimizată pentru a include funcția de redimensionare în care s-ar putea redimensiona fereastra PiP trăgând-o dintr-unul din colțuri. Acum, Google este de așteptat să introducă o altă optimizare legată de PiP, unde se poate „ascunde” fereastra PiP, macar la nivel temporar. Utilizatorii vor putea face acest lucru trăgându-l spre marginea stângă / dreapta până când aproximativ o treime din fereastra PiP va fi ascunsă. Se pot descărca făcând clic pe fereastră. Nu numai acest lucru, dar Google va introduce, de asemenea, noi modalități de redimensionare a ferestrei PiP în care puteți prinde pentru a redimensiona, precum și atingeți de două ori pentru a redimensiona automat fereastra la dimensiunea maximă.

Game Mode (Mod de joc)

Se spune că Google lucrează la un nou „serviciu GameManager” care îi va ajuta pe utilizatori să se concentreze mai mult pe jocuri astfel încât să nu existe nicio distracție. Acest „mod de joc” ar trebui să ajute la gestionarea unor setări de bază, cum ar fi luminozitatea automată, rotația automată, modul „Nu deranja” (Do Not Disturb) și multe altele. Există vești bune și pentru cei care folosesc un controler Bluetooth pentru a juca jocuri pe mobil, deoarece Google va introduce o nouă funcție care va permite jocurilor să detecteze nivelul bateriei controlerelor Bluetooth conectate, astfel încât să poată anunța jucătorul că nivelul bateriei controlerului este scăzut.

Smart auto-rotate (Rotire automată inteligentă)

Funcția Android de sugestie de rotație automată manuală nu funcționează corect pentru majoritatea utilizatorilor, ca urmare a faptului că oamenii se bazează pe aplicații terțe care fie se potrivesc nevoilor lor, fie dezactivează complet rotația. Pentru a îmbunătăți acest lucru, Google lucrează la o funcție de „rotire automată inteligentă” în Android 12 care va primi ajutor de la camera frontală a telefonului si care vă va detecta poziția capului înainte de a schimba orientarea.

Perechi de aplicații

Funcția de pereche de aplicații a fost observată în principal pe telefoanele pliabile sau dispozitive cu ecrane duale, cum ar fi LG Wing. Funcția „Perechi de aplicații” îi va ajuta pe utilizatori să facă mai multe sarcini, lansând perechi de aplicații configurate într-o vizualizare pe ecran divizat. Această funcție a fost raportată pentru prima dată de 9to5Google.

Bonus: UI nou

De la Android Lollipop incoace, Google nu prea a schimbat UI-ul, dar se presupune că acesta se va schimba acum odata cu Android 12. Împreună cu toate caracteristicile menționate mai sus, gigantul nord-american va introduce un nou panou de notificări cu animații mai bune, caracteristică Bubbles cu animații noi și îmbunătățite și multe altele.

Nu uita să arunci și tu o privire peste oferta noastră de huse telefoane pe care o găsești disponibilă pe CatMobile.ro.

Etichete:

Android 12 Google