Stiri

Amazon vrea sa cumpere Flipkart

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Conform celor mai noi informatii de pe piata, Amazon planuieste achizitionarea magazinului online Flipkart, cel mai mare site e-commerce din India. Flipkart este vizat si de catre cei de la Walmart Inc.

Amazon si Google sunt interesate de achizitionarea Flipkart, dar Walmart e in pole position

Flipkart catre Amazon?Cei de la Amazon au in continuare planuri de extindere. Recent, in spatiul public, a aparut informatia ca gigantul american intentioneaza sa cumpere cel mai mare website de e-commerce din India, Flipkart.

Informatia incepe sa prinda contur si compania fondata de Jeffrey Bezos va face din cate se pare o oferta pe masura celei pe care au facut-o deja rivalii de la Walmart Inc.

Acestia din urma sunt interesati de 55% din actiunile Flipkart, o companie evaluata in prezent la destul de multe miliarde de dolari. Se aude de asemenea ca investitorii Flipkart, Tiger Global Management, Accel Partners, Naspers sau IDG Ventrures isi vor vinde cea mai mare parte dintre actiuni catre Walmart Inc. Este insa doar prima transa de actiuni scoasa pe piata de indieni.

Se presupune ca Flipkart se va intelege cu Walmart Inc. intr-un final, dar intentiile celor de la Amazon ar putea schimba complet tranzactia. In august 2017, Flipkart a primit un capital de 1.4 miliarde de dolari de la grupul japonez SoftBank, care dupa propriile estimari a evaluat Flipkart la 20 de miliarde de dolari.

Mai nou, se spune ca si cei de la Google ar fi interesati de intrarea pe piata e-commerce si ca ar fi facut o proprie evaluare asupra Flipkart pe care ar fi dispusa sa o cumpere pentru aproximativ 15 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, Amazon a investit deja mai bine de 2 miliarde pe piata din India si nu ne-ar surprinde deloc daca ar recidiva acum cu o achizitie de senzatie.

Summary
Amazon vrea sa cumpere Flipkart
Article Name
Amazon vrea sa cumpere Flipkart
Description
Amazon ar putea intra pe fir pentru achizitionarea website-ului de e-commerce Flipkart, cel mai mare din India
Author
Publisher Name
Catmobile
Publisher Logo