Reviews

Allview X3 Soul PRO

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Allview X3 Soul PRO

Allview smartphone »» Android smartphone » Display 5.5″ AMOLED capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Allview X3 Soul PRO

Fiind unul din flagshipurile companiei Allview, X3 Soul Pro a fost lansat in februarie in cadrul MWC din Barcelona alaturi de P8 Enegry. Device-ul aduce o serie de inovatii care il fac sa valoreze mai mult decat pretul cu care este oferit.
Chipsetul acestui telefon poarta numele Mediatek Helio P10. Astfel avem integrat un procesor octa-core Cortex A-53 de 2.0 Ghz, GPU-ul fiind Mali-T860 iar memoria RAM avand capacitatea de 4 GB. Spatiul de stocare de 64 GB poate fi extins la 256 GB prin introducerea unui card in al doilea slot SIM. Bateria este, desigur, de capacitate mai mica decat la P8 Energy, insa cei 3000 mAh asigura aproximativ o zi de folosire medie. Aceasta este de tip Litiu Polimer, nu este detasabila, si din pacate functia Fast Charging nu este disponibila pentru acest model.
Aspectul lui Allview X3 Soul PRO este frumos, alunecand subtil spre elegant. Capacul spate este full metal, marginile telefonului sunt de asemenea metalice si au rol si de antene, iar partea frontala este acoperita de Gorilla Glass 3. Partea cea mai interesanta este data de imbinari, sticla display-ului fiind 2.5 D, se curbeaza spre margine, oarecum amintind de Edge-ul celor de la Samsung, fara insa a parea ca este o copie. Dimensiunea de 5.5 inci il face pe Allview X3 Soul PRO destul de dificil de utilizat cu o singura mana, insa el compenseaza prin grosimea de numai 7 milimetri si functia Multilevel Touch, similara cu Force Touch de la Apple. Ea permite softului sa identifice cu cata putere este apasat ecranul, si in functie de asta sa deschida aplicatiile presetate. De exemplu, o atingere usoara pe o iconita va deschide aplicatie, iar o apasare ceva mai puternica va lansa meniul aplicatiei.

Allview X3 Soul PRO

Display-ul, cum spuneam mai sus are dimensiunea de 5.5 inci, el fiind de tip AMOLED. Asta permite imagini clare, culori vii si observare mai buna decat la LCD-uri in conditii de lumina naturala. Sticla 2.5 D confera si ea un avantaj, oarecum marind ungiurile de visualizare, iar in cazul video-urilor lasand o senzatie placuta, marginea avand tendinta de a oferi senzatia de infinitate. Ecranul are o pondere de 72.2% din suprafata telefonului, densitatea fiind de 401 ppi iar rezolutia 1080×1920 pixeli. O functie interesanta este Pop Up Play, ce permite minimizarea video-ului rulat pentru a permite lucrul cu alte aplicatii. Un alt feature al sistemului de operare ne ajuta la pornirea rapida a aplicatiilor, prin simpla desenare a initialei numelui pe ecran pentru a lansa app-ul dorit. De asemenea, butonul Home are functie dubla, cea de-a doua fiind de cititor de amprente, astfel deschizand drumul catre Android Pay si sporind securitatea.

? Cauta husa si accesorii pentru Allview X3 Soul PRO » catmobile.ro

Camerele lui X3 Soul Pro au 16 respectiv 8 megapixeli. Camera principala, cea cu senzorul de 16 are diafragma f/1.8, autofocus si blit LED fiind capabila sa inregistreze 1080p la 30 de cadre pe secunda. Calitatea imaginilor este buna, iar marimea diafragmei permite un depth of field mult mai mare comparativ cu o camera normala. Camera de selfie are senzorul de 8 megapixeli, functii ca face/smile recognition facand parte din aplicatia acesteia.
In concluzie, cei de la Allview au realizat un telefon bun, ce se situeaza peste mid-range, gratie performantelor si designului, dar si a feature-urilor care il fac si mai usor de folosit. Se vede ca s-a lucrat cu simt de raspundere la optimizare, timpul de raspuns este bun, iar de lag s-a auzit doar la alte modele. Interesanta este oferta producatorului, care la pretul de 2000 lei cerut pentru acest device ofera cadou un set VR 1.

Surse: Allview.ro | Gsmarena.com | computerblog.ro | mobilissimo.ro | whatech.com | specout.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Allview X3 Soul PRO
Author Rating
51star1star1star1star1star