Reviews

Allview V4 Viper pareri, specificatii tehnice, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Allview V4 Viper pareri si specificatii tehnice. Modelul Allview V4 Viper este un entry level care probabil se va bucura de un real succes pe piata din Romania. Cu un design placut, finisaje de calitate, specificatii decente si un pret super accesibil, modelul lasa o impresie placuta la prima utilizare. Toate detaliile despre el, le aflam in cele ce urmeaza. Asadar, aici aic Allview V4 Viper pareri, specificatii tehnice, pret si disponibilitate.

Allview V4 Viper specificatii tehnice conform Allview Romania

Conectivitate Dual Mode – FDD si TDD
CPU: Cortex®-A53 quad-core 2,0GHz
GPU: PowerVR Rogue GE8300
OS: Android™ 9, Pie
Memorie RAM: 2GB
Memorie Flash: 16GB, suporta card microSD de pana la 128GB in regim single SIM
Display: 18:9, IPS LCD, 5,7″,INCELL Full lamination, profil 2.5D
Touchscreen capacitiv multitouch 2,5D
Camera principala 8MP
Camera frontala 5MP
Inregistrare video FullHD 1080p
Acumulator 2700mAh
Senzor amprenta

Pret Allview V4 Viper

Pe site-ul producatorului originar din Brasov, modelul Allview V4 Viper costa in acest moment 449 de lei.

Pareri despre Allview V4 Viper

Modelul Allview V4 Viper are asa cum va scriam din start un design placut si finisaje glossy. Constructia sa este din plastic, iar marginile terminalului sunt curbate. In partea de sus se prezinta cu un decupaj destul de mic si nicidecum respingator, in timp ce in partea de jos are o „barbie” destul de serioasa, dar nu neaparat groasa. Sticla 2.5D contribuie la aspectul estetic al terminalului, dar si la plusul de rezistenta de care un astfel de telefon are nevoie. In micul decupaj despre care va scriam ceva mai sus sta si camera frontala de 5 megapixeli. Putin mai sus, avem difuzorul pentru apeluri.

Allview V4 Viper notch

Ecranul de pe Allview V4 Viper are 5.7 -inch in diagonala, display care il ajuta atat din punct de vedere al performantei, cat si din punct de vedere estetic. Interesant este ca device-ul beneficiaza de deblocare faciala, dar si de senzor clasic de amprente, ceea ce din punctul nostru de vedere reprezinta un plus. Revenind la ecran, facem precizarea ca acesta este echipat cu o diagonala buna si o rezolutie bunicica. Avem 1520 x 720 pixeli, adica un fel de HD+, dar si o densitate a pixelilor de 300 pixeli per inch. Tehnologia din spatele displayului este IPS. Per ansamblu, un ecran bun pentru pretul telefonului, mai ales in conditiile in care in cele mai multe momente este lizibil si cu nuante proportionate corect.

Doar 8.5 milimetri grosime are acest terminal, care vine gata echipat cu un procesor de la MediaTek, model Helio A22. Acest procesor quad core este ajutat de acceleratorul grafic PowerVR Rogue GE 8300, dar si de 2GB dedicati memoriei RAM. Capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 16 GB, ceea ce mi se pare destul de putin pentru peisajul tehnologic in care ne invartim in aceasta perioada. E drept, aceasta capacitate poate fi extinsa prin slotul microSD, dar chiar si-asa, capacitatea mi se pare mica. Un plus este faptul ca vorbim totusi despre o stocare de date de tip eMMC 5.1, ceea ce inseamna ca device-ul se misca rapid atunci cand instaleaza aplicatiile. La nivel de gaming, am dubii ca Allview V4 Viper va putea face fata unor jocuri destul de solicitante in acest moment.

Allview V4 Viper

Allview V4 Viper

Allview V4 Viper ruleaza Android 9.0 Pie, peste care producatorul a asezat o interfata proprie. Veti beneficia de optiunile made by Allview, printre care gesturi inteligente, posibilitatea de oprire a rulajului in background, apel de urgenta sau bunastare digitala. Asistentul vocal AVI este si el in peisaj si, in anumite situatii, s-ar putea sa-l considerati chiar util.

In sectorul foto, Allview V4 Viper vine cu o camera principala formata din doi senzori de imagine: primul are 8 megapixeli, al doilea are 0.3 megapixlei. Conform dotarilor sale, camera vine cu LED Flash, autofocus, HDR, filmare in format full hd si mod bokeh printre altele. In plus, nu este lipsit de tehnologie de inteligenta artificiala. Camera frontala a terminalului are doar 5 megapixeli si este inclusa in notch-ul frontal al telefonului.

Autonomia este asigurata de un acumulator de 2.700 de miliamperi. Portul de incarcare dedicat acestui capitol este din pacate doar microUSB, iar puterea de incarcare este de 7.5 W. Putin in opinia mea, mai ales ca terminalul nu dispune de tehnologie fast charging. Totusi, putem sublinia ca incarcarea completa a terminalului dureaza aproximativ 2 ore. Intre optiunile de conectivitate de pe Allview V4 Viper enuntam: 4G LTE Cat 4, Dual SIM, Dual Mode (FDD si TDD), MicroSD (128GB), WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, port MicroUSB 2.0, scanner de amprente, tehnologie face unlock, Radio FM, GPS/AGPS/GLONASS si mufa audio jack 3.5mm.

Concluzie personala despre Allview V4 Viper, terminal produs in Romania: Pentru zona entry level, terminalul nu este deloc unul rau. Din punct de vedere software, Allview V4 Viper este in regula, dar are destule lacune atunci cand vine vorba de partea dedicata performantei. Pretul mi se pare marciel comparativ cu alte terminale din aceasta zona entry level,dar bun pentru ceea ce ofera device-ul.

Summary
product image
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Allview
Product Name
Allview V4 Viper