Reviews

Allview Soul X6 Xtreme pret, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Allview Soul X6 Xtreme review in limba romana, pareri si specificatii tehnice. A venit randul prieteni, sa ne indreptam atentia si spre noul Allview Soul X6 Xtreme, probabil unul dintre cele mai interesante device-ul din portofoliul companiei originare din Brasov. Echipat cu specificatii tehnice interesante si generoase, cu un aspect modern si foarte atractiv, noul Allview Soul X6 Xtreme impresioneaza atat la nivel de design, cat si prin configuratia sa puternica.

Vorbim despre un telefon cu sistem dual camera, plus o camera frontala motorizata de tip pop-up, ceea ce reprezinta o premiera pentru brandul romanesc. Corpul din sticla, design-ul foarte modern si display-ul superb completeaza un peisaj care aparent a dat nastere celui mai tare telefon din portofoliul brasovenilor. Avem toate detaliile despre el, in cele ce urmeaza.

Allview Soul X6 Xtreme pareri si specificatii tehnice. Display de calitate pe noul device!

Noul device al companiei Allview are de partea sa cateva atuuri destul de importante. Telefonul nu doar ca arata foarte bine, dar este genul de telefon pe care nu ne-am fi gandit vreodata ca il vom vedea produs in Romania. Terminalul are corpul din sticla (una vopsita intr-o combinatie foarte atractiva), este elegant, stilat si modern. Sticla este curbata inspre partile laterale, iar designul general iese in evidenta prin materialele premium la care a apelat compania Allview. Pe spatele sau este vizibil atat logo-ul Allview si inscriptia companiei, cat si sistemul dual camera, care iese usor in evidenta. Allview Soul X6 Xtreme prezinta un grip foarte bun, iar finisajele sunt de cea mai buna calitate, semn ca Allview a acordat multa atentie acestor detalii. Evident insa, din pricina constructiei all glass, device-ul atrage suficient de multe urme si amprente, astfel ca recomandarea noastra este sa apelati cu incredere la una dintre aceste huse Allview Soul X6 Xtreme de pe site-ul CatMobile.ro.

Frontal, Allview Soul X6 Xtreme te intampina cu un design Full Screen veritabil, ceea ce inseamna ca display-ul sau superb iti acopera cam toata partea din fata. Camera selfie de tip pop up iese in evidenta si la propriu si la figurat. Ea se misca lejer si este retractata intr-un timp foarte scurt, atunci cand se comuta din interfata pe modul selfie. Acelasi lucru si cand decizi sa renunti la acest mod. Foarte important de precizat: Allview a facut o treaba buna la acest capitol! Camera retractabila nu are pic de joc, este fixa si produce un mic zgomot de care nu trebuie sa te temi, pentru ca este normal. Este de fapt zgomotul care iti confirma ca device-ul deschide acest mod selfie, apoi il inchide.

Dincolo de impresia premium pe care o lasa Allview Soul X6 Xtreme, trebuie precizat ca device-ul este inconjurat de sticla, dar constructia sa pare sa fie una solida. Minimalist, rotunjit elegant la colturi, cu finisaje de cea mai buna calitate, modelul Allview Soul X6 Xtreme este o adevarata reusita din punct de vedere estetic a companiei cu sediul central in Brasov. In partea sa de jos, device-ul vine cu mufa audio de 3.5 mm pentru casti, cu obisnuitul port usb (de tip C in acest caz) cu difuzor, linia de antena (x2) si cu nelipsitul microfon. Difuzorul are o buna calitate, ceea ce ne-a inspirat sa folosim o pereche de casti On-Ear Wirelss pe care o gasesti in oferta CatMobile. Placut impresionati de sunetul oferit de acest device si de calitatea sa la redarea melodiilor pe care le-am parcurs pe repede-inainte pe YouTube. Un pic mai sus de butoanele pentru volum isi face aparitia o alta linie de antena.

Revenind insa la caracteristicile sale, facem precizarea ca noul Allview Soul X6 Xtreme se bazeaza pe un ecran AMOLED de tip Full View cu diagonala de 6.39 inch si cu rezolutie 2340 x 1080 pixeli. Ecranul are format 19:9, geam 2.5 D acoperit de Gorilla Glass 5 si beneficiaza de un raport ecran-corp de 86%. De remarcat ca densitatea pixelilor ajunge la 403 pixeli per inch, ceea ce nu suna deloc rau. Mai mult, acest display de 6.39-inch in diagonala incorporeaza si amprenta. Asadar, dincolo de aspectul superb pe care il ofera telefonului, ecranul de pe Allview Soul X6 Xtreme are calitate, ceea ce trebuie sa recunoastem, conteaza foarte mult. Este o placere sa urmaresti clipuri sau filme pe acest terminal, iar faptul ca ecranul este inalt te ajuta foarte mult si la utilizarea aplicatiilor Social Media. In cazul meu, a Twitter-ului de care am devenit dependent de la o zi la alta, dar din proprie experienta, Allview Soul X6 Xtreme te asigura de o calitate foarte buna si atunci cand scrollezi pe Facebook sau faci revista presei dimineata la metrou.

Allview Soul X6 Xtreme vine cu procesor MediaTek Helio P70

Nu eram foarte impresionat de Allview Soul X6 Xtreme cand am citit pe lista specificatiilor sale ca foloseste un procesor MediaTek. Vestea buna este ca chipset-ul mid-range Helio P70 de 2.1 Ghz de la MediaTek este chiar bun. Isi face bine treaba indiferent de context si este destul de orientat spre eficienta. Este ajutat de un procesor grafic, model ARM Mali G72 MP3 si de o memorie RAM de 4GB. Alaturi de aceasta memorie, functioneaza si una nativa de 64GB ROM de tip eMMC 5.1 care te va ajuta sa stochezi datele necesare pentru o buna bucata de timp. Te vei intreba cum se descura Allview Soul X6 Xtreme in gaming, iar raspunsul este unul destul de pozitiv. Sigur, jocurile ceva mai solicitante iti pot ingreuna oarecum misiunile, dar lag-ul este departe de a fi o problema reala pentru noul model de telefon al companiei brasovene.

Browsing-ul este o placere, iar otpmizarea mi se pare buna. La utilizarea de zi cu zi, Allview Soul X6 Xtreme se descurca minunat, iar partea de software ajuta mult telefonul, care poate rula destul de cursiv. Interfata personalizata a celor de la Allview acopera sistemul clasic de operare Android 9.0 Pie, iar micile customizari nu afecteaza buna miscare a terminalului. Facem precizarea ca Allview nu a instalat programe de tip bloatware pe acest device, ceea ce merita salutat. Nu lipseste insa asistentul virtual AVI, care pe alocuri se va demonstra a fi chiar destul de util. Este singura aplicatie preinstalata de producatorul brasovean, dar ea nu afecteaza desfasurarea evenimentelor in favoarea ta din punct de vedere software.

In ceea ce priveste compartimentul foto, trebuia sa stii ca Allview Soul X6 Xtreme se bazeaza in modulul sau principal pe o combinatie de 16 megapixeli si 5 megapixeli. Doi senzori atractiv si utili, cu mentiunea ca cel mai puternic este un senzor Sony cu apertura f/1.8. Telefonul beneficiaza de flash dual tone, autofocus, filtre de imagine, panorama, mod beauty samd, iar in plus poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. In conditii de lumina buna sau medie, camera focalizeaza rapid imaginea iar captura foto este realizata multumitor de repede. Important: avem night mode pe camera principala, ceea ce inseamna ca pe timp de noapte, Allview Soul X6 Xtreme se adapteaza si poate capta imagini de o calitate buna. Selfie cam-ul despre care spuneam ca este motorizat, are o rezolutie de 8 megapixeli si apeleaza la moduri importante de „infrumusetare” precum Face Beauty sau Bokeh. Pozele pe care le vei captura cu aceasta camera nu vor arata deloc rau.

Allview Soul X6 Xtreme are autonomie buna si optiuni de conectivitate importante

Allview Soul X6 Xtreme vine cu o baterie de 3.450 de miliamperi, baterie echipata cu tehnologie de incarcare rapida la 18W. De asemenea, salutam ideea Allview de a include si o functie wireless charging, ceea ce se demonstreaza a fi, overall, un plus. Telefonul se incarca pana la 50 de procente intr-un timp relativ scurt (aproximativ 45 de minute), iar la capacitate maxima in aproximativ 2 ore. Autonomia sa ajunge (fara pic de exagerare) la mai bine de o zi, dar cu mentiunea ca nu vorbim despre o utilizare hardcore, ci mai degraba despre o utilizare cat mai aproape de normal. Partea de conectivitate include port USB C, slot MicroSD (128GB), slot Dual SIM, jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS, Radio FM, 4G LTE Cat 7, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 ac dual-band, si WiFi Direct. Vom avea la dispozitie si diversi senzori printre care giroscop, magnetic, amprenta (integrata in ecran), proximitate sau accelerometru.

Concluzie: In opinia noastra, Allview Soul X6 Xtreme este un telefo cu performante decente, chiar bune. Tinand cont de faptul ca device-ul costa doar 1000 de lei as spune ca Allview a facut o treaba buna, mai ales daca tinem cont de aspectul sau si de dotarile de care dispune. Putem spune ca Allview Soul X6 Xtreme este un device care isi merita banii.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Allview
Product Name
Allview Soul X6 Xtreme