Reviews

Allview Soul X5 Pro review, pret, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Asa cum v-am anuntat saptamana trecuta, brasovenii de la Allview au lansat astazi oficial primul lor telefon bazat pe un procesor cu tehnologie neurala. Noul Allview Soul X5 Pro are aspect de iPhone X, un pret foarte bun de achizitie si o configuratie care se bazeaza pe un chipset nou de la Mediatek, capabil sa ofere suportul necesar pentru inteligenta artificiala. Iata cu ce specificatii importante vine Allview Soul X5 Pro.

Specificatii tehnice Allview Soul X5 Pro 

🔺Smartphone 4G+ Dual SIM
🔺Asistent vocal in limba romana
🔺Display 19:9, 6,2” (1080×2246), IPS LCD, Full HD+, 2.5D, InCell, Full Lamination, AF Protective Coating, Protejat impotriva zgarieturilor, Gorilla Glass, Contrast 1500:1
🔺CPU: Cortex®-A73+ A53 Octa-core Helio P60, 4xA73, 2.0GHz + 4xA53, 2.0GHz, 12 nm, AI Computing Power, 2xVPU for Computer Vision and AI
🔺GPU: Mali-G72 MP3
🔺Memorie RAM: 4 GB
🔺Memorie Flash: 32 GB
🔺Suporta card microSD de pana la 256 GB in mod single SIM
🔺Camera principala: Dual Camera 16MP AF, f/2.0 + 5MP, efect Bokeh
🔺Camera secundara: 16 MP f/2.0, efect Bokeh by AI
🔺Deep Face ID (Camera IR si Proiector IR)
🔺Senzor rapid de amprenta
🔺GPS, AGPS (Glonass, Galileo)
🔺Conectivitate LTE-FDD si TDD, Cat 7, 4G+ SIM1 si SIM 2
🔺USB tip C
🔺Wireless Charge
🔺Baterie: 3000 mAh
🔺S.O.: Android™ 8.1, Oreo
🔺Visual UI 3.0 Swipe

(Specificatii oferite de site-ul Allview.ro)

Allview Soul X5 Pro pareri la prima vedere

Noul handset al companiei Allview s-a bucurat de cateva teasere ale firmei in ultimele saptamani, semn ca device-ul chiar reprezinta o borna in portofoliul brasovenilor.

Allview Soul X5 Pro (2)

Allview Soul X5 Pro

Pe undeva, chiar asa este, pentru ca noul telefon are asistent vocal in limba romana, precum si un System Manager foarte interesant, bazat pe AI. Compania ne asigura ca noul Allview Soul X5 Pro va oferi un nivel crescut de performanta in toate sarcinile pe care le desfasoara. In plus, noul Soul X5 Pro se lauda cu o camera infrarosu care va ajuta utilizatorul sa beneficieze de deblocare faciala precum si cu un algoritm de procesare a fetelor care da nastere unei harti 3D pe chipul tau. Prin urmare, ar fi destul de greu sa pacalesti sistemul de deblocare al Allview, ne anunta compania din Brasov.

Allview Soul X5 Pro (3)

Chiar daca are aspect de iPhone X, parerea mea sincera este ca Allview Soul X5 Pro arata bine si pe undeva, ascunde parca o nota timida de personalitate proprie.

Imi place display-ul cu diagonala foarte generoasa (6.2-inch) dar si aspectul sau 19:9. N-ai zice ca e un telefon creat in laboratoarele din Brasov. IPS LCD-ul are o rezolutie buna (Full HD+) si este protejat impotriva zgarieturilor de sticla Corning Gorilla Glass. Rata sa de contrast ajunge la 1500:1, iar tehnologia din spatele sau este InCell ne anunta producatorul.

Apropos de producator, uite cum isi descrie Allview ecranul acestui model: „Ecranul de pe Allview Soul X5 Pro inglobeaza tehnici noi si materiale avansate sustinute de procesele riguroase de fabricatie, toate acestea asigurandu-i protectie in situatii neplacute. Datorita raportului vizual 19:9 si a ecranului mai inalt, Soul X5 Pro ridica la superlativ experienta ta de vizualizare”. Mi-a placut!

Allview Soul X5 Pro

Allview Soul X5 Pro

Un plus, poate fi considerat si procesorul MediaTek Helio P60, care atinge o frecventa maxima de 2.0 Ghz. Ajutata de memoria RAM de 4 GB si de placa video Mali-G72 MP3, platforma va duce fara probleme cam orice joc din Magazin Play, in timp ce partea de multitasking mi se pare o misiune facila.

Nu va faceti griji in privinta stocarii de date: cred ca cei 32 de GB pregatiti de producator pe Allview Soul X5 Pro pot fi suficienti. Daca nu vi se par, modelul vine cu slot dedicat pentru carduri microSD, astfel ca marimea memoriei native poate creste la 256 Gb.

Allview Soul X5 Pro (4)

Allview Soul X5 Pro are camera principala duala si ma incanta faptul ca aceasta asigura efect Bokeh si vine cu o expunere atat de buna (f/2.0). Senzorii camerei principale au 16 si 5 megapixeli, in timp ce camera pentru selfie-uri mi se pare suficient de buna (macar pe hartie) cu cei 16 megapixeli ai sai. Daca intentionezi doar sa faci poze pentru tine si eventual pentru Facebook sau Instagram, crede-ma Allview Soul X5 Pro isi face bine treaba.

Inainte sa inchei, mai am o veste buna pentru voi: terminalul ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo si beneficiaza de incarcare wireless si de o baterie de 3.000 de miliamperi. Ma bucura si prezenta portului USB Type C, dar si a optiunii de deblocare faciala despre care am vorbit si mai sus.

Pret Allview Soul X5 Pro

Ma asteptam ca Allview sa puna un pret mai mare pe acest device. Ei bine, ma bucur ca m-am inselat. Allview Soul X5 Pro costa putin mai putin (daca imi permiteti jocul de cuvinte) decat P20 Lite de la Huawei! Daca vrei sa le compari, gasesti pe site-ul nostru un review Huawei P20 Lite care te poate lamuri asupra situatiei de ansamblu. Pe site-ul oficial al companiei il puteti achizitiona la precomanda pentru 1.499 de lei, si in plus, primiti o boxa +V-bass CADOU. Oferta mi se pare buna si consider ca, cel putin la prima vedere, Allview Soul X5 Pro isi merita banii. Good job, Allview!

sursa foto: Allview.ro

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 20 votes
Brand Name
Allview
Product Name
Allview Soul X5 Pro
Price
RON 1499