Reviews

AllCall MIX 2 un posibil best-buy cu ecran 18:9, deblocare faciala, 6 GB RAM si wireless charging

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

AllCall MIX 2 un posibil best-buy » Allcall este o micuta companie chineza care s-a axat inca de la fondarea sa pe telefoane de buget cu preturi rezonabile si specificatii bune.

Asa s-au nascut device-uri precum AllCall Rio, AllCall Rio S sau AllCall Atom. Din acest an insa, compania face un pas in fata si lanseaza modelul AllCall MIX 2, telefonul care devine primul smartphone din portofoliul companiei chineze ce imbratiseaza notiunea de flagship.

Totodata, AllCall MIX 2 este si primul dispozitiv al chinezilor care propune un ecran cu tehnologie TFT IPS in format 18:9. Toate detaliile despre acest device le gasiti in cele ce urmeaza.

AllCall MIX 2: sau ce se intampla atunci cand Xiaomi Mi MIX 2 se intalneste cu Galaxy S8

Este putin agasant sa observi ca pe piata exista atatea si atatea clone oferite de producatori mai mici ale unor telefoane potente si mult mai scumpe lansate de producatorii cu adevarati mari. Explicatia e oarecum simpla si poate fi anticipata printr-un motto istoric, cu valente britanice.

AllCall MIX 2

Pentru producatorii de telefoane din China care nu se bucura de recunoastere internationala si vanzari de sute de milioane pe an este aproape imposibil sa stea la aceeasi masa cu „rechinii” de pe piata smartphone. Si daca nu poti sa mananci din preparatele cu care acestia se rasfata in fiecare zi, e bine atunci ca „pestisorii” sa misune in jurul mesei si sa culeaga „frimiturile” ramase. Cam asa gandesc aceste companii destul de mici din China care lanseaza modele de telefoane similare cu ceea ce ofera marii producatori, le alatura o serie de specificatii bune, apoi le imbraca frumos intr-o campanie de PR costisitoare si agresiva si ulterior ofera produse pentru toate buzunarele.

AllCall este unul dintre „pestisorii” de pe piata, care nu se poate compara sub nicio forma cu „rechini” precum Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo sau chiar Lenovo. Dar, la fel ca si alte companii mici, asa cum sunt Leagoo, Meiigoo,Uhans, Ulefone, Blackview etc isi trag partea leului din maniera in care reusesc sa-si comercializeze produsele.

Primul sau flagship, AllCall MIX 2 este o evidenta combinatie intre Xiaomi Mi MIX 2 si Samsung Galaxy S8. Dar aici vorbim doar despre design. Pentru ca, la urma urmei, cel mai puternic device creat vreodata de micutul producator chinez are si propriile sale argumente atunci cand in discutie intra configuratia sa. Despre asta vom discuta insa ceva mai pe larg, in randurile de mai jos.

AllCall MIX 2 detalii oficiale, specificatii tehnice, primele impresii si imagini

Primul detaliu care impresioneaza si atrage la AllCall MIX 2 este designul. Nu este unul original, sub nicio forma, dar este placut pentru un telefon care probabil va costa undeva intre 220 si 250 de dolari (pretul de achizitie nu a fost inca dezvaluit de producator).

Ecranul este punctul forte al device-ului inca de la prima vedere. Avem un Full Screen de generatie noua, in format 18:9, cu diagonala de 5.99-inch si o rezolutie Full HD + adica, 2160 x 1080 pixeli. Nu lipseste sticla curbata 2.5D, cea care contribuie din plin la efectul puternic pe care il are handset-ul asupra ochiului eventualului comparator. Conform producatorului, acest ecran care foloseste tehnologie TFT IPS are o densitate a pixelilor de 403 PPI si o luminozitate calibrate la 450 cd/m2. Rata de constrast este excelenta (2000:1) si superioara spre exemplu unui telefon foarte mediatizat in aceasta perioada in China, noul Meizu M6S, lansat oficial in aceste zile.

AllCall MIX 2 (4)

Foarte interesant este ca producatorul a ales sa imparta cumva optiunile cumparatorilor, ceea ce ne face sa credem ca diferentele de pret intre versiunile de AllCall MIX 2 disponibile pe piata vor fi mai mari decat ne asteptam. Spre exemplu, AllCall MIX 2 in versiunea de 64 GB va rula Android 7.1 Nougat, in timp ce AllCall MIX 2 in versiunea 128 GB memorie interna va rula Android 8.0 Oreo. Daca nu stii exact ce diferente sunt intre aceste doua sisteme de operare, arunca o privire peste aceste 10 secrete si avantaje ale Android 8.0 Oreo si te vei edifica.

In materie de performanta, AllCall MIX 2 surprinde profund. Nu ne asteptam ca acest device, care teoretic si fara ascunzisuri este o clona macar din punct de vedere al aspectului, sa aiba un asemenea nivel. Mai ales daca tinem cont si de ceea ce oferea pana acum producatorul prin portofoliul sau low budget. Asadar, AllCall MIX 2 are 6 GB memorie RAM (LPDDR4) si vine cu versiuni de memorie interna diferite, de 64 GB (versiunea mai blanda) si 128 GB (versiunea mai puternica).

AllCall MIX 2 (5)

Ambele, vor permite utilizatorului sa extinda capacitatea de stocare a datelor pana la 256 GB via carduri de memorie externa microSD. Va reamintim ca in versiunea sa standard, modelul celor de la Xiaomi, are de asemenea 6 GB memorie RAM si doar in versiunea mai scumpa, atinge 8 GB RAM. Desigur, nu vom merge prea departe cu aceasta comparatie intre dispozitive pentru ca ele se pot totusi cu greu compara. Este insa laudabila initiative micutului producator si ea merita subliniata, pentru ca, cel putin pe hartie, modelul AllCall MIX 2 se prezinta neasteptat de bine.

Mergem mai departe si aflam ca la nivel de performanta, AllCall a ales un procesor Helio P23 de la MediaTek. Desigur, nu putem alatura acest chipset unui Snpadragon 835 pe care il gasim pe telefonul celor de la Xiaomi, dar octa-core-ul inclus de AllCall in configuratia acestui device este unul de buna calitate.

Modelul MT6763 este tactat la frecventa de 2.0 Ghz si cuplat cu acceleratorul grafic dual – core ARM Mali G71 MP2. N-am testat acest device insa, fara indoiala, el va ajuta viitorul utilizator sa descopere o balanta aproape perfecta intre consum si performanta la acesti bani. Si intuim ca datorita aceste configuratii, cei care vor cumpara AllCall MIX 2 vor putea rula majoritatea jocurilor din Magazin Play fara prea mari probleme.

AllCall MIX 2 (3)

De remarcat ca MIX 2 de la AllCall are o baterie mai mare decat MIX 2 de la Xiaomi. Pe acest device avem un accumulator de 3500 de miliamperi, iar producatorul ne garanteaza declarativ o autonomie excelenta. Interesant este ca flagshipul AllCall are atat tehnologie Fast Charging pe bateria sa, cat si Smart Power Saving si Wirelss Fast Charging. Suna aproape incredibil, dar suna bine de tot!

Nu s-au omorat cu firea cei de la AllCall pentru a prezenta acest device drept unul dedicate fotografiei. Si, nici nu vad de ce ar fi facut-o. Desigur, AllCall MIX 2 se descurca si are optiuni destul de bune, chiar excelente la acest bani, am spune noi. Handset-ul nu are camera foto duala, dar camera principala de pe spate mi se pare una interesanta. Avem un senzor de 16 megapixeli aici, plus Flash LED Dual si PDAF. Apertura este de asemenea un avantaj pentru viitorii utilizatori: F2.0!

AllCall MIX 2 (6)

Frontal, device-ul se bazeaza pe o camera de 5 megapixeli, care insa prin optimizare software poate ajunge la 8 megapixeli. Foarte atractiv pentru un flagship cu pret rezonabil este faptul ca selfie-cam-ul include optiunea Face ID, astfel ca telefonul poate fi deblocat atat prin senzorul de amprente de pe spate, dar si prin tehnologie de recunoastere faciala. Care, ce e drept, nu stim cat este de corecta si de buna, dar merita mentionata.

AllCall MIX 2 “simte” 4G LTE si probabil va functiona la acest standard si in Romania. Este dual SIM si include un port de generatie noua, USB Tip C, cu functia On-The-Go. Nu lipseste mufa pentru casti de 3.5 milimetri si nici tehnologia Bluetooth 4.0 (se putea mai bine aici, totusi). 190 de grame cantareste device-ul si 7.9 milimetri grosime are el, in timp ce latimea sa atinge aproape 77 de milimetri, parca pentru a semana si mai bine cu telefonul celor de la Xiaomi. Comparandu-le, realizam insa ca acest model este mai greoi si mai inalt.

Verdict AllCall MIX 2

O treaba excelenta a facut micutul producator chinez. Iar telefonul nu depaseste pragul 250 de dolari asa cum anticipa presa din China, astfel ca il  putem considera  un adevarat best- buy pentru piata mid-range low-cost, din aceasta zona.

Ecran 18:9 de buna calitate, aspect foarte placut (chiar daca nu original), tehnologie wireless, 6 GB memorie RAM, deblocare faciala si o camera foto principala destul de atractiva. Toate aceste specificatii ne atrag la AllCall MIX 2, un device care merita destul de multa atentie. Momentan, poate fi achizitionat direct de pe site-ul Gearbest.com pentru 229 de dolari, in perioada sa de precomanda. Probabil cea mai buna perioada pentru a pune mana pe acest device, care ulterior ar putea sa se apropie mai mult de 250 de dolari.

 Specificatii tehnice AllCall Mix 2

  • dual SIM (SIM card slot: Dual SIM Card, Dual standby (1 Nano SIM Card si 1 Nano SIM Card,sau1 Nano si 1 microSD Card)

  • Android 7.1 Nougat (Oreo in versiunea de 128 GB)

  • Procesor Helio P23, octa core pana la 2 Ghz

  • Mali G71 MP2 (placa video)

  • 6 GB RAM

  • 64 GB ROM

  • ecran de 5.99 inch (curbat), Full Screen, 2160 x 1080 pixeli

  • Foto: 16 MP (spate) 8 megapixeli (frontal, cu Face ID)

  • Transfer de date : USB Tip-C / Bluetooth 4.0

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 5 votes
Brand Name
AllCall
Product Name
AllCall MIX 2
Price
$ 229