Stiri

Alianta pro Apple: Facebook si Google sprijina Apple in conflictul cu Qualcomm

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Patru giganti s-au implicat in razboiul dintre Apple Inc si Qualcomm si toti s-au aliat companiei nord-americane cu sediul central in Cupertino.

Apple sustinuta de Facebook, Google, Microsoft si Amazon in razboiul contra Qualcomm

Apple, Facebook, GooglePe blogul nostru ati putut citi deja despre acest conflict de proportii dintre cele doua mari companii, Apple si Qualcomm. Cel mai important producator de chip-uri din lume acuza compania infiintata de Steve Jobs de neplata unei datorii de 1 miliard de dolari, dupa ce Qualcomm a acuzat Apple ca ar fi folosit ilegal cateva brevete ale sale.

Mai mult decat atat, producatorul de chipset-uri a inaintat oficial o plangere catre International Trade Commission (ITC), plangere prin care solicita Curtii Federale ca Apple sa nu mai vanda anumite tipuri de iPhone in Statele Unite ale Americii, considerand ca acele terminale folosesc brevete „imprumutate” ilegal de gigantul din Cupertino.

Folosirea abuziva a patentelor proprietare de catre Apple a dus conform renumitului producator de procesoare la toata acesta situatie, sustine Qualcomm, in timp ce compania condusa de Tim Cook se apara si avertizeaza ca cei de la Qualcomm abuzeaza la randul lor de pozitia dominanta pe care o au pe piata.

Din cauza acestui rol esential pe care il joaca producatorul de chip-uri la nivel global, californienii lui Cook sustin ca acestia solicita mult prea multi bani pentru ceea ce ofera.

Razboiul dintre cele doua parti pare sa fie pe cale sa degenereze, mai ales ca presa din Statele Unite anunta ca patru nume uriase de pe piata s-au alaturat celor de la Apple.

Pericolul ca producatorul nord american din Cupertino sa nu mai comercializeze iPhone-uri in Statele Unite a atras atentia unor nume „grele” precum Facebook, Amazon, Google si Microsoft. Toate aceste patru mari companii, care culmea sunt concurente cu Apple pe anumite sectoare de activitate, considera solicitarile companiei Qualcomm drept aberante.

CCIA, grupul celor 5 „grei” impotriva Qualcomm

Facebook, Amazon, Microsoft si Google au dat nastere unui grup de lobby care conform presei americane a depus deja oficial un memoriu la Comisia de Comert International (International Trade Commision) dezaproband cererea Qualcomm si motivandu-si solicitarea.

„Cei de la Apple sustin ca producatorul Qualcomm abuzeaza de pozitia sa pe piata. In acest context, daca ITC va aproba solicitarea companiei Qualcomm atunci aceasta din urma va fi incurajata categoric sa profite tocmai de acest monopol pe care il detine momentan, fara doar si poate. Mai mult decat atat, Qualcomm va avea puterea de a influenta Apple si va ridica preturile de consum ale pietei, ceea ce mi se pare foarte, dar foarte grav. Noi consideram ca ceea ce ne-am propus este exact contrariul. Vrem ca iPhone-urile, dar si alte telefoane aprovizionate de acest producator cu chip-uri sa devina mult mai accesibile ca pret” a declarant Ed Black, noul CEO al Computer & Communications Industry Association (CCIA).

Summary
Alianta pro Apple: Facebook si Google sprijina Apple in conflictul cu Qualcomm
Article Name
Alianta pro Apple: Facebook si Google sprijina Apple in conflictul cu Qualcomm
Description
In razboiul contra Qualcomm, Apple primeste sprijinul a patru mari nume din domeniu: Facebook, Microsoft, Google si Amazon