Stiri

Alcatel U5 HD detalii oficiale, specificatii si pareri

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Ieri scriam despre proiectul celor de la Alcatel, companie care urma sa lanseze la IFA Berlin 2017 nu mai putin de patru noi terminale. Iata insa ca brandul francez detinut de chinezii de la TCL Corporation n-au mai avut rabdare pana la evenimentul de la inceputul lui septembrie din Germania si au „aruncat” deja pe piata unul dintre aceste modele: Alcatel U5 HD.

Alcatel U5 HD specificatii tehnice si detalii oficiale

Era de asteptat ca toate aceste patru telefoane ce trebuiau lansate la IFA Berlin 2017 sa nu aiba specificatii impresionante, astfel ca Alcatel U5 HD nu iese din tiparele unui entry-level obisnuit pentru acest an.

Terminalul are o constructie eleganta si destul de atractiva, pastreaza butoanele de tip capacitiv si specificatii foto destul de normale. Rezolutie ecranului este HD (1280×720 pixeli) asa cum probabil vom vedea si la celelalte trei telefoane care vor fi lansate la Berlin de producator.

Alcatel U5 HD vine cu doar 1 GB memorie RAM si 8 GB memorie nativa de stocare a datelor. Foarte putin pentru un telefon in 2017, fie el si entry level. Piata din China pare sa fii renuntat la acest tip de configuratie, dar iata ca TCL accepta ca noul sau telefon de buget sub brand Alcatel sa vina cu o memorie modesta.

Avem insa la dispozitie slot pentru carduri de tip microSD, ceea ce inseamna ca vom putea extinde capacitatea de stocare a datelor pana la 128 GB. Macar atat! Terminalul este motorizat de un chipset marca MediaTek, model MT 6737 tactat la frecventa de 1.1 Ghz.

Componentele foto adauga putina sare si piper acestui telefon de buget. Camera principala are un senzor de imagine de 8 megapixeli, in timp ce camera frontala vine cu un senzor de imagine de 5 megapixeli. O configuratie normala pentru un astfel de telefon. Acumulatorul Alcatel U5 HD are o capacitate de 2200 mAh, iar producatorul ne anunta ca va asigura pana la patru ore de autonomie in convorbiri. Cam acestea ar fi specificatiile tehnice ale noului Alcatel U5, un smartphone de buget, cu design deloc special, dar suficient de atractiv. In schimb, caracteristicile sunt departe de a fi impresionante, un cuvant care ce e drept, nu poate avea legatura cu termenul de „smartphone de buget”.

Ramane de vazut ce pret va stabili parteneriatul chinezo-francez pentru acest device, dar orice suma care depaseste 140 de dolari mi se pare exagerata.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Alcatel
Product Name
Alcatel U5