Reviews, Stiri

Alcatel Idol 5 lansat oficial la IFA Berlin 2017

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

La IFA Berlin 2017, compania Alcatel a lansat oficial noul Alcatel Idol 5. Handset-ul este unul destul de atractiv, are specificatii ceva mai „blande” decat fratele sau mai mare, Alcatel Idol 5s si un pret destul de echilibrat. Mai multe detalii despre noua propunere a TCL Corporation via Alcatel, aflam in cele ce urmeaza.

Alcatel Idol 5 specificatii cheie

  • Display: 5.2 „, Full HD, sticla curbata 2.5 D, multitouch in 10 puncte
  • Procesor: Mediatek MT6753 de 1.3 Ghz, octa-core
  • Memorie RAM: 3GB
  • Memorie ROM: 16 GB
  • Slot microSD: Da
  • Dotari foto: 13 + 5 Megapixeli
  • OS: Nougat V7.1
  • Acumulator: 2800 mAh

Alcatel Idol 5 vine asadar cu un ecran de 5.2 inch in diagonala cu rezolutie foarte buna. Telefonul asigura o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, adica Full HD, si se foloseste de o tehnologie LTPS. Ecranul device-ului beneficiaza de multitouch in 10 puncte si este protejat de sticla curbata 2.5D.

Alcatel Idol 5

Alcatel Idol 5 nu are un design premium, dar constructia sa este atractiva si eleganta. Corpul telefonului este unul metalic, iar grosimea sa atinge doar 7.5 milimetri, detaliu care transforma modelul Idol 5 intr-un model mai slim decat ne asteptam.

Sub capota, smartphone-ul ascunde un procesor marca MediaTek. In discutie nu intra un procesor puternic, dar modelul MT6753 tactat la frecventa de 1.3 Ghz ar trebui sa ajute utilizatorul sa indeplineasca aproape oricare dintre task-urile zilnice. Probabil pe partea de gaming, acest octa-core nu va impresiona, dar nici nu va ridica probleme reale, astfel ca optiunea aleasa de producator pare sa fie una decenta pentru 2017 si gama din care face parte telefonul.

Alcatel a cuplat procesorul cu 3GB memorie RAM si cu 16 GB spatiu nativ de stocare a datelor. Acest ultim capitol putea fi ceva mai bun si mai util, dar Alcatel Idol 5 intra prin aceste specificatii pe turnanta vizata de producator. E drept, cei 16 GB memorie RAM pot fi extinsi pana la 128 GB datorita slotului pentru carduri microSD integrat de producator in telefon.

Alcatel Idol 5 (2)

In compartimentul foto descoperim o camera foto principala de 13 megapixeli si o camera pentru selfie-uri de 5 megapixeli. Avem flash LED dual tone pe camera principala, dar si un flash LED pe camera frontala pentru a imbunatati calitatea pozelor pe timp de noapte.

Acumulatorul terminalului are o capacitate de 2800 mAh, iar incarcarea bateriei se face prin portul microUSB 2.0. Senzorul de amprente este plasat pe partea din spate a telefonului, un device care ruleaza din fabrica Android 7.1.1 Nougat. Alcatel Idol 5 este un telefon single sim, 4G LTE cu functie Wi-Fi 802.11 b/g/n. Pretul de achizitie al telefonului este de 239 de euro. Adica un pret mai mic decat cel al Alcatel Idol 5s, dar e drept discutam si despre un device ceva mai putin potent.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Alcatel
Product Name
Alcatel Idol 5