Reviews, Stiri

Alcatel A5 review, specificatii, imagini si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Alcatel A5 (sau Alcatel A5 LED) este un smartphone dual sim care a fost lansat in luna februarie a acestui an. Pare a fi una dintre variantele luxoase de telefoane marca Alcatel si ofera mai multe decat versiunea Alcatel A3 despre care am discutat si noi intr-un review pe blogul catmobile.ro. Desi ruleaza Android 6.0 Marshmallow, smartphone-ul are o baterie decenta si pare o solutie mult mai viabila decat Alcatel A3 pentru piata smartphone din acest an. Design spectaculos, dar un sistem de camere foto care lasa putin de dorit. Mai multe despre Alcatel A5 in cele ce urmeaza.

Alcatel A5 review, specificatii si pareri

Alcatel A5 mizeaza pe un display mai mare decat cel al Alcatel A3. Avem asadar de a face cu un IPS LCD de 5.2 inch cu o densitate a pixelilor de 282 pixel per inch. Raportul ecran-corp este de 70.75%, iar rezolutia atinge 1280×720 pixeli. Per total un display decent, nu neaparat impresionant, dar care pare pregatit sa asigure o calitate moderata, ca mai toate terminalele de tip mid-range.

Alcatel A5 este primul smartphone care vine echipat cu o carcasa de tip LED pe spate (care se poate scoate). Fara indoiala acest detaliu il face mult mai atragator, prefigurand un design special si extrem de interesant, pe alocuri chiar spectaculos. Cum ajuta aceasta carcasa? Spre exemplu, utilizatorul primeste o notificare de la Facebook, moment in care carcasa se face albastra si arata litera „F”, astfel ca vei stii exact ceea ce se intampla si de unde vine notificarea. O tehnologie interesanta trebuie sa recunosc, o tehnologie atractiva si unii i-ar spune, chiar revolutionara. Terminalul nu poate totusi compensa prin designul sau calitatea componentei hardware.

Alcatel A5 review 2

El este motorizat de un procesor de tip octa-core de 1.5 Ghz pe Arm Cortez A-53, 64 biti. Placa video care functioneaza in tandem cu acest procesor este un model Mali T720 MP3, o placa decenta, dar nu impresionanta. Memoria RAM care ajuta dispozitivul este una de 2 GB, in timp ce spatiul de stocare are o capacitate de 16 GB. Din fericire, terminalul beneficiaza de slot pentru carduri, astfel ca printr-un card de tip microSD, utilizatorul poate mari capacitatea de stocare nativa.

Alcatel A5 mizeaza pe microUSB, cu toate ca ne-ar fi placut sa descoperim intre specificatiile sale un port USB Type-C. Nu exista, astfel ca trebuie sa ne multumim cu ceea ce avem. Avem la dispozitie o baterie decenta, cu o capacitate de 2800 mAh, un acumualator care ar trebui sa va „acopere” cu usurinta o zi intreaga de functionare.

Alcatel A5 review, specificatii, imagini si pareri

Pe partea din spate, descoperim o camera foto cu senzor de imagine de numai 8 megapixlei cu dual tone LED. Prestatii decente din cate se pare in conditii de iluminat scazut, dar evident, nu pare o camera cu adevarat spectaculoasa. Desigur, nu e nici una super modesta, astfel ca putem spune ca Alcatel A5 are dotari foto mid-range. Camera destinata selfie-urilor are un senzor de imagine de numai 5 megapixeli si se incadreaza in acelasi peisaj. Androidul 6.0 Marshmallow este destul de simplu, bine optimizat si ruleaza destul de bine in opinia mea.

Alcatel A5 detalii despre pret

Alcatel nu a anuntat din pacate si pretul de vanzare odata cu lansarea terminalului, dar cum timpul a mai trecut, aflam ca Alcatel A5 poate fi cumparat cu aproximativ 200 de euro (in Marea Britanie, pretul oficial este 170 de lire sterline). O suma maricica pentru un mid-range fara specificatii deosebite, care se bazeaza foarte mult pe design. E drept, pentru primul smartphone cu un astfel de „cover”, ne asteptam la o suma de acest gen, insa in opinia mea investitia pare justificata doar daca ai posibilitatea de a cumpara Alcatel A5 la abonament, fara a fii nevoit sa scoti din buzunar aceasta suma in intregime si imediat.

Alcatel A5 review

Summary
product image
Author Rating
1star1stargraygraygray
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Alcatel
Product Name
Alcatel A5