Reviews

Alcatel A3 XL review, pret in Romania, pareri si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Anuntat anul trecut in ianuarie, dar confirmat oficial abia in vara, modelului Alcatel A3 XL i-a luat ceva timp pana sa ajunga pe piata din Romania. Odata intrat, ne-a trezit atentia prin cateva optiuni interesante pentru care trebuie sa platesti o suma destul de mica. Daca esti in cautarea unui telefon de buget cu ecran mare, s-ar putea ca Alcatel A3 XL sa fie una dintre solutiile cele mai potrivite.

Alcatel A3 XL pret in Romania

Modelul Alcatel A3 XL primeste o reducere de 25% in aceasta perioada pe site-ul eMag.ro. Il puteti achizitiona in acest moment pentru suma de 499 de lei. Un pret destul de decent pe care trebuie sa-l platesti pentru un device care arata bine, ofera un ecran spatios si cateva specificatii atractive. Discutam despre ele, mai jos.

Alcatel A3 XL review: pareri despre modelul Alcatel A3 XL

Compania Alcatel a lansat recent pe piata un model destul de similar cu Alcatel A3 XL. Puteti citi detalii despre modelul la care facem referire in acest review Alcatel 3V de pe blogul nostru.

Alcatel A3 XL difera de acest device, care n-a ajuns inca in Romania si care probabil va fi putin mai scump. Diferenta care bate prima data la ochi este cea legata de ecranul in format modern 18:9 pe care il ofera noul model 3V. A3 XL, desi are aceeasi diagonala, mizeaza pe un format clasic, 16:9 si beneficiaza de un raport ecran corp de 72.9%.

Alcatel A3 XL

Alcatel A3 XL

Ecranul modelului A3 XL este unul capacitive touchscreen in 16 milioane de culori, bazat pe tehnologie IPS LCD. Diagonala sa foarte generoasa este unul dintre punctele forte ale dispozitivului si motivul principal pentru care Alcatel A3 XL este considerat un adevarat phablet. Item-ul ne propune asadar un ecran de 6-inch cu rezolutie 1280 x 720 pixeli si multitouch in 5 puncte. De remarcat ca densitatea pixelilor de pe ecranul device-ului pare suficient de buna: 245 pixeli per inch, confirma producatorul.

Daca ecranul device-ul lasa o impresie buna (cu toate ca o rezolutie mai mare i-ar fi atras cu siguranta mult mai multe laude), procesorul sau in schimb este unul destul de vechi pentru ceea ce veti gasi la aceiasi bani, in acest moment pe piata. Adica, Alcatel A3 XL vine cu un chipset de la MediaTek, tactat la viteza maxima de 1.1 Ghz si bazat pe patru nuclee Cortex A7.

Alcatel A3 XL (2)

Destul de multe lacune va avea aceasta platforma cand vine vorba de gaming si multitasking, insa Alcatel A3 XL nu poate fi considerat un telefon in care sa investesti aceasta suma de bani, in speranta ca vei beneficia de o experienta gaming realista si impresionanta. Memoria RAM nu-l ajuta nici ea foarte mult, cei 2 GB rezervati de producator fiind mai degraba desprinsi din peisajul anului trecut, decat racordati la prezentul in care chiar si telefoanele slabe din zona mid-range aduc minim 3 GB RAM. Sigur, nu este o memorie insuficienta pentru task-urile dumneavoastra zilnice si asta poat fi considerat un lucru bun.

Avem 8 GB dedicati de Alcatel memoriei native a device-ului (exista si o versiune de 16GB), o memorie care poate fi extinsa pana la 32 GB via microSD. Pentru ca Alcatel A3 XL permite accesul la un slot de carduri de memorie dedicat.

Alcatel A3 XL (4)

Nici in sectorul foto Alcatel A3 XL nu se desprinde prea tare de imaginea de telefon modest. Sigur, prin interpolare, device-ul poate atinge 13 megapixeli pe camera principala si 8 megapixeli pe camera frontala, insa din fabrica el pleaca in formula 8 Megapixeli pe spate si 5 megapixeli pe fata. Vestea buna legata de camera foto a lui Alcatel A3 XL este ca device-ul poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda si beneficiaza de functii precum HDR, touch focus, face detection, HDR si panorama.

Un telefon cu ecran de 6-inch ar fi trebuit sa beneficieze de o baterie ceva mai impresionanta. Din pacate Alcatel A3 XL vine cu un acumulator (non-removable) Lithium-Ion de 3.000 de miliamperi, o capacitate standard daca vreti. Sigur insa, tinand cont de configuratia sa interna, n-as spune ca device-ul va consuma prea multa energie, dar e pacat ca nu beneficiaza totusi de incarcare rapida si de port USB Tip C.

Alcatel A3 XL review (2)

Precizam in finalul scurtei descrieri a modelului Alcatel A3 XL, ca device-ul ruleaza Android 7.0 Nougat intr-o versiune destul de curata si ca pe spatele sau, A3 XL beneficiaza de senzor clasic de amprente pentru deblocarea sa rapida si mult mai sigura. Daca ai achizitionat acest telefon sau intentionezi sa o faci, nu uita sa verifici si reducerile noastre de pe CatMobile, acolo unde gasesti cele mai bune huse Alcatel A3 XL de pe piata. Iti las mai jos specificatiile complete ale telefonului si apoi tragem concluzia pentru acest model.

Alcatel A3 XL specificatii tehnice complete

– ✔️Ecran de 6-inch format 16:9, rezolutie 1280 x 720 px, 245 ppi
– ✔️Grosime: 7.9 milimetri
– ✔️SIM: Single SIM (micro SIM) sau Dual SIM (micro SIM dual standby)
– ✔️Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
– ✔️Procesor: MediaTek MT8735B de 1.1 Ghz, quad-core (4x Cortex A7)
– ✔️Placa video: Mali T720MP2
– ✔️Card de memorie: Da, pana la 32 GB
– ✔️Memorie RAM: 2 GB
– ✔️Memorie flash: 8/16 GB (extensibila)
– ✔️Camera foto principala: 8 Megapixeli (13 Mp prin interpolare), Led Flash, 1080p@30fps, face detection, HDR, panorama
– ✔️Camera foto frontala: 5 Megapixeli (8 Mp prin interpolare)
– ✔️Conectivitate: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot, GPS, Bluetooth v4.2, microUSB 2.0, USB On-The-Go, senzor de amprente pe spate
-✔️ Baterie de 3.000 mAh Li-Ion, non-removable

👍 Verdict: Alcatel A3 XL este un telefon de buget care nu impresioneaza asa cum o fac alte telefoane din aceeasi gama. Pe undeva e firesc, pentru ca terminalele care impresioneaza in acest an, la o suma aproximativ egala de bani, sunt mult mai noi. Alcatel A3 XL plateste tribut „vechimii” sale pe piata si pierde puncte importante la nivel de performanta, platforma, dotari foto si conectivitate.

Alcatel A3 XL review (3)

Are in schimb un ecran interesant si suficient de atractiv pentru cei care sunt in cautarea unor phablete ieftine. Sistemul de operare pare sa fie destul de curat, iar memoria RAM de 2GB poate fi suficienta daca nu ai pretentii mari de la acest item. E bine ca eMag il vinde acum la reducere, pentru ca suma initiala de aproape 700 de lei era complet exagerata. Asa, pentru 499 de lei, Alcatel A3 XL mai primeste o sansa.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Alcatel
Product Name
Alcatel A3 XL
Price
RON 499