Reviews, Stiri

Smartphone 4G de buget, Alcatel A3, cu baterie de 2460 mAh si display HD

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Alcatel A3 este unul dintre telefoanele entry-level prezentate de TCL Communication la Mobile World Congress 2017 de la Barcelona. Compania care a preluat brandul Alcatel OneTouch a propus astfel un terminal cu un pret decent, o configuratie entry-level si un design destul de interesant, asteptand deja primele reactii din partea fanilor si in general a pietei smartphone din acest an.

Alcatel A3 – conectivitate 4G, ecran de 5″ si camera de 13 MP

Alcatel A3 nu este un terminal care sa iasa foarte mult in evidenta, dar finisajele glossy si design-ul destul de atragator propus de TCL Communication mi se par multumitoare. Pentru un smartphone de buget, Alcatel A3 arata bine. Este inconjurat de o rama metalica menita sa-i asigure un look cat mai aproapiat de notiunea premium si are pe partea din spate un capac destul de atragator cu efect vizual 3D si finisaje de calitate. Tot aici, gasim senzorul, dar si o camera principala cu flash LED si senzor de imagine de 13 megapixeli.

Alcatel A3

Daca tot am amintit de camere foto, sa precizam si detaliile camerei secundare, care nu depasesc oarecum limita entry-level. Pasionatii de selfie, care vor achizitiona acest telefon lansat la inceput de an de TCL Communication sub brand Alcatel, vor avea parte de o camera foto frontala cu blitz LED si senzor de imagine de 5 megapixeli. Destul de bine, am spune noi.

Nu trebuie desigur sa va asteptati la o viteza impresionanta din partea terminalului, dar nu cred ca veti ramane dezamagiti de felul in care se descurca procesorul quad-core de la MediaTek, MT6737, procesor tactat la frecventa de 1.3 Ghz. Pentru un utilizator care nu este neaparat pasionat de gaming, ci isi doreste un terminal la care sa poata vorbi linistit si eventual trimite ceva email-uri sau citi online presa, Alcatel A3 nu este deloc o varianta neglijabila la suma pe care ar trebui sa o scoatem din buzunar pentru achizitionarea sa.

Alcatel A3 (2)

Smartphone-ul se bazeaza pe o memorie nativa interna de 16 GB, memorie care poate fi extinsa pentru ca Alcatel A3 beneficiaza de slot pentru carduri de tip microSD. La capitolul RAMi, Alcatel A3 propune 1.5 GB, o versiune normala pentru un terminal de buget, desi cu siguranta ne-ar fi incantat si mai mult prezenta a 2 GB RAM. Nu sunt 2, dar nici 1, asa ca varianta de mijloc cu 1.5 GB RAM mi se pare destul de ok. Unul dintre detaliile importante ale acestui device este display-ul sau. Este vorba despre un IPS LCD cu diagonala de 5 inch si rezolutie HD, adica 1280×720. In afara acestor date, in configuratia de baza a dispozitivului gasim si un alimentator de 2460 mAh, adica o baterie care sustine o autonomie de lunga durata a terminalului, dupa cum precizeaza cei de la TCL Communication.

Alcatel A3 pret si disponibilitate

Alcatel A3 (3)Nu stiu daca si voi considerati terminalul Alcatel A3 un smartphone de buget interensat, dar daca va surade ideea achizitionarii acestui telefon cu conectivitate 4G, atunci trebuie sa stiti ca Alcatel A3 va costa 159 de euro, adica putin peste 700 de lei in Romania. Evident insa, ca terminalul care va ajunge in Europa cel mai probabil la finalul lunii aprilie, sau chiar mijlocul lunii mai, va putea fi achizitionat la abonament pentru un pret mult mai mic din partea principalilor provideri de telefonie mobila din tara noastra. Telefonul va fi disponibil in culorile clasice, negru si alb. Vom reveni in curand si cu alte informatii pe blogul catmobile.ro.