Reviews, Stiri

Alcatel 3X pret, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Alcatel 3X a fost anuntat oficial in februarie la Mobile World Congress. Alaturi de telefoane precum Alcatel 3C sau Alcatel 3V face parte din gama accesibila din zona europeana. Device-ul beneficiaza de un design placut si vine cu cateva specificatii interesante pentru cei 180 de euro solicitati de producator (aproximativ 800 de lei). Pretul de achizitie pare totusi cam mare, mai ales daca tinem cont de concurenta pe care handset-ul o va avea pe acest sector. Avem detalii in cele ce urmeaza.

Alcatel 3X specificatii tehnice si pareri

Modelul Alcatel 3X cantareste 144 de grame si are o grosime de 8.5 milimetri. Device-ul nu este foarte lung (are 153.5 milimetri) si nici foarte lat (are 71.6 milimetri). Aspectul sau este placut, iar ecranul domina suprafata frontala a dispozitivului.

Alcatel 3X (3)

Acest panel are o diagonala generoasa de 5.7 inch si este capabil de o rezolutie 1440 x 720 pixeli. Aspectul sau este 18:9, unul modern, in timp ce raportul dintre el si corpul telefonului atinge 76.3%. Conform GSMArena, densitatea pixelilor pe Alcatel 3X este de 282 de inch. Panelul cu tehnologie IPS LCD este un capacitive touchscreen in 16 milioane de culori.

Sub capota, Alcatel 3X ascunde un procesor MediaTek, model MT6739. Este vorba despre un quad-core bazat pe patru nuclee Cortex A-53, care atinge o viteza maxima de 1.3 Ghz. Chipset-ul provenit din Taiwan este cuplat cu acceleratorul grafic, Power VR GE8100.

Alcatel 3X (2)

Alcatel 3X va fi disponibil in doua versiuni diferite. Modelul va avea atat memorie de 2 GB RAM, cat si memorie de 3 GB RAM, fiecare dintre aceste versiuni urmand a avea un corespondent cu capacitati de stocare diferite: 16 GB si 32 GB.

Dotarile foto ale device-ului nu ies foarte mult in evidenta, dar par sa fie avantajoase pentru viitorul utilizator. In sensul ca, pe spate, Alcatel 3X are camera foto duala care bifeaza o combinatie de senzori de imagine de 13 si 5 megapixeli. Senzorul principal are o apertura f/2.0, in timp ce senzorul secundar vine cu apertura f/2.2. Camera principala beneficiaza de autofocus, dual LED flash si optiuni importante precum face detection, HDR, panorama, Geo-Tagging si touch focus.

Alcatel 3X

Aceasta camera poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Pe de alta parte, pentru selfie-uri si video calling, Alcatel 3X este pregatit cu o camera foto frontala de 5 megapixeli plus LED flash.

Iata ce optiuni de conectivitate importante are Alcatel 3X:

  • Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Wi-Fi Direct, hotspot
  • FM Radio
  • GPS cu A-GPS
  • Senzor de amprente montat frontal
  • Port micro USB 2.0 (cu functia On-The-Go)
  • Mufa pentru casti de 3.5 mm
  • Tehnologie Bluetooth 4.2, A2DP, LE

Noul model al companiei Alcatel se va baza pe o baterie de 3.000 de miliamperi. Este vorba despre un acumualtor Lithium Ion, nedetasabil. Nu exista vreo precizare despre tehnologie de fast charging pe Alcatel 3X. Vom reveni si cu alte detalii despre acest model de telefon in perioada urmatoare.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 6 votes
Brand Name
Alcatel
Product Name
Alcatel 3X