Reviews

Alcatel 1S 2021 specificații tehnice și primele păreri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

N-am mai vorbit de ceva vreme despre un telefon al celor de la Alcatel. De această dată, putem arunca o privire peste cel mai nou terminal din zona entry level a firmei franțuzești, deținută în prezent de concernul chinezesc TCL.

Alcatel 1S 2021 specificații tehnice și primele păreri

Modelul Alcatel 1S 2021 costă doar 545 de lei. Este un smartphone din zona entry level, așa cum explicam și mai sus, și poate fi o opțiune interesantă pentru cei care nu doresc să investească mulți bani într-un telefon mobil.

Alcatel 1S 2021 vine cu o baterie de 4.000 de miliamperi. Potrivit producătorului, aceasta se încarcă în 2 ore și 30 de minute la capacitate maximă. Device-ul nu are fast charging la bord, astfel că timpul de încărcare al bateriei pare să fie unul decent.

Modelul vine cu panou de tip LCD, cu diagonală de 6.52 inch, format 20:9 și rezoluție HD +

Avem un raport ecran/corp de 83.9% și o densitate a pixelilor calibrată la 269 pixeli per inch.

Sub capotă, Alcatel 1S 2021 ascunde procesorul Helio P22 de la MediaTek. Este vorba despre un procesor care poate face față la tot ceea ce înseamnă navigare pe internet, streaming și chiar gaming. Memoria RAM a telefonului ajunge la 3GB în timp ce capacitatea nativă de stocare a datelor este de 32GB.

Camera principală a telefonului are 13 megapixeli, dar este completată cu alți doi senzori de imagine: unul de 2 megapixeli (bokeh / adâncime) și un altul de 2 megapixeli (macro). Are funcții precum focalizare PDAF, tehnologie AI, mod bokeh, panorama, face trakcing, best shot, stabilizare EIS și funcție Google Lens, printre altele. Modelul rulează Android 11 din fabrică, iar la nivel de conectivitate, Alcatel 1S 2021 propune ual SIM Hybrid, MicroSD, 4G LTE Cat 4, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, jack 3.5mm, radio FM și buton Google Assistant. Camera pentru selfie-uri are doar 5 megapixeli și poate filma video la rezoluție 1080p cu 30 de cadre pe secundă.

Alcatel 1S 2021 este ”îmbrăcat” într-o carcasa din plastic, cu finisaje moderne, are 190 de grame și o grosime de 8.8 milimetri. Din punctul nostru de vedere, Alcatel 1S 2021 este un telefon din zona entry level, destul de decent din punct de vedere al performanțelor sale.

Nu uita să arunci și tu o privire peste oferta noastră de huse telefoane pe care o găsești disponibilă pe CatMobile.ro. De asemenea, dacă ești interesat de un telefon mid-range puternic, arunca o privire si peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi. Daca esti interesat sa achizitionezi acest handset, recomandarea mea merge spre eMag.  Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.342 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.

Etichete:

Alcatel 1S 2021