Reviews, Stiri

AGM X2, smartphone rugged impresionant, dar cu un pret ireal

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Continuam prezentarea celor mai noi si mai interesante telefoane de tip rugged de pe piata. Daca in trecut am aruncat o privire peste Blackview BV8000 Pro, Ulefone Armor 2, Oukitel K10000 Max sau Doogee S60, este acum timpul sa analizam un smartphone rugged provenit de la o companie mai putin cunoscuta in Europa.

Cei de la AGM au lansat recent smartphone-ul rugged AGM X2, un device cu specificatii foarte bune, aspect placut, dar si cu un pret neasteptat de mare.

AGM X2 specificatii tehnice, pareri, detalii semnificative

Probabil cea mai importanta descriere pe care o putem asocia cu AGM X2 este urmatoarea: „X2 de la AGM este primul smartphone din lume cu camera foto duala”. Si, mare atentie, nu vorbim despre orice camera!

Echipata cu senzori Sony (alb-negru si color), utilata cu tehnologii moderne ca PDAF, Bokeh sau HDR, camera principala a AGM X2 mizeaza pe o rezolutie impresionanta: 12 + 12 megapixeli! In compartimentul foto, X2 mai face o propunere super interesanta. Camera frontala, pentru toti amatorii de selfie-uri care cauta chiar si la un smartphone de tip rugged aceste detalii, vine cu un senzor de imagine de 16 megapixeli, marca Samsung. Per total, caracteristici impresionante pentru un model de tip rugged.

In ceea ce priveste aspectul, trebuie mentionat ca AGM X2 este imbracat intr-o carcasa foarte durabila si destul de atractiva. Device-ul este unul realmente greu, tinand cont ca greutatea sa atinge 250 de grame, dar si foarte gros. Nu mai putin de 14 milimetri grosime are acest device, care mi se pare si foarte lat: 83.4 milimetri latime. X2 primeste certificare dubla, atat IP68, cat si militara, MIL-STD-810G. Aceste certificari ii asigura atat durabilitate la praf si apa, dar si in rezistenta in caz de lovituri si socuri puternice.

AGM X2

 

Smartphone-ul poate fi scufundat in apa pana la 1.5 metri adancime, iar securitatea este completa, tinand cont ca porturile sale sunt complet acoperite de producator.

AGM X2 are ecranul protejat de Corning Gorilla Glass 5, inca un argument puternic care vizeaza demonstratia suprema in ceea ce priveste securitatea si durabilitatea sa. Tot in materie de design, AGM X2 este din nou protagonistul unei premiere.

Acest telefon beneficiaza de senzor VOC care detecteaza compusi organici volatili. Pe scurt, in calitate de utilizator al AGM X2, vei putea afla daca ai intrat in contact cu anumite substante daunatoare sanatatii tale. Nu lipsesc senzorii de presiune, temperatura sau umiditate, dar nici senzorul de amprente pozitionat pe partea din spate a device-ului.

AGM X2

Toate aceste detalii cauta sa justifice in mare parte pretul destul de piperat al acestui terminal. Lor li se adauga si specificatiile puternice pe care X2 le ofera utilizatorului. Smartphone-ul ruleaza Android 7.1 Nougat din fabrica si se bazeaza pe un procesor Snapdragon 653 tactat la frecventa de 2.0 Ghz. Chipsetul este asociat cu placa video Adreno 510 si cu nu mai putin de 6 GB memorie RAM si 64 GB pentru stocarea datelor.

Terminalul beneficiaza de slot pentru carduri microSD, este capabil de conectivitate 4G LTE si vine cu USB 2.0, GPS, Wi-Fi 2.4 Ghz, Bluetooth 4.2 si NFC. Acumulatorul sau are o capacitate excelenta: 6000 mAh! Evident, beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida de la Qualcomm, Quick Charge 3.0

Pret AGM X2

Daca cititi acest articol in picioare, recomandarea noastra este sa va asezati. Oricat de necunoscut va suna brandul AGM si oricat de putin va asteptati, ei bine, aflati ca AGM X2 in versiunea cu 6GB RAM si 64GB ROM costa nu mai putin de 520 de dolari, adica 2000 de lei (cu aproximatie).

AGM X2

Versiunea care conteaza pe 128 GB ROM costa chiar 600 de dolari, echivalentul a 2300 de lei (cu aproximatie). Suntem convinsi ca AGM X2 este un rugged de foarte buna calitate, insa pretul de achizitie pare aproape ireal.

Drept pentru care, nu credem ca va avea vreo sansa sa doboare suprematia unor terminale ca BV 8000 Pro de la Blackview, S60 de la Doogee sau Armor 2 de la Ulefone.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 6 votes
Brand Name
AGM
Product Name
AGM X2
Price
$ 520