Top list

8 predictii tehnologice incredibile facute in 1999 de Bill Gates

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

Bill Gates (2)In 1999, Bill Gates scria o carte pe care o intitula: „Business @ the Speed of Thought”. In aceasta carte, fondatorul Microsoft facea mai multe predicitii care la acea vreme, in 1999, pareau destul de ciudate. Toate erau legate de tehnologie, dar veti ramane surprinsi sa vedeti cat de actuale sunt astazi, pronosticurile de acum 18 ani ale multi-miliardarului.

Cum a anticipat Bill Gates schimbarile pe care le va produce internetul

1. Aparitia site-urile care compara preturi

Ce spunea Gates: „Vor fi dezvoltate servicii care vor compara preturile, oferindu-le sansa oamenilor sa aleaga intre mai multe site-uri, intr-un timp scurt, fara efort. Asa vor putea cumpara la cele mai bune preturi de pe piata!”

Ce avem astazi: Azi exista astfel de site-uri de profil, inclusiv in Romania. De asemenea poti cauta produsele dorite in functie de foarte multe criterii, nu doar de preturi, pe Google, Amazon, chiar si pe Catmobile. Site-uri de profil internationale ca NexTag sau PriceGrabber sunt special concepute in acest sens.

2. Smartphone-urile

Ce spunea Gates: „Oamenii vor purta mereu device-uri mici, care le vor permite sa intre in contact oricand, in interes personal, sau de afaceri. Vor putea citi stirile sau rasfoi ziarele aici, se vor putea juca, vor putea juca la bursa, vor putea face cam orice”

Ce avem astazi: Smartphone-uri, smartwatches, tablete…toate fac ceea ce spunea Gates in 1999.

3. Plata instant sau finantare online rapid

Ce spunea Gates: „Oamenii isi vor plati facturile si vor avea grija de economiile lor prin intermediul internetului”

Ce avem astazi: se pot face oricand imprumuturi online, la fel cum se pot face plati online prin intermediul cardurilor sau a pay pal-ului.

4. Monitorizare online si home-monitoring

Ce spunea Gates: „Feed-urile video de acasa vor deveni o constanta. Monitorizarea video de asemenea”

Ce avem astazi: o oferta incredibil de numeroasa de camere video de supraveghere online si nu numai.

Bill Gates

Bill Gates

5. Social Media

Ce spunea Gates: „Vor exista in urmatorii 20 de ani multe platforme private in care vei putea tine legatura cu prietenii din intreaga lume. Pe astfel de platforme vei putea discuta si planui diverse evenimente, ba chiar citi cele mai importante noutati ale zilei in lume sau din viata prietenilor tai”

Ce avem astazi: Facebook, Instagram, Twitter si asa mai departe.

6. Site-uri sportive unde se vor putea urmari meciuri si discuta diverse evenimente

Ce spunea Gates: „In timp ce urmaresti un eveniment din sport la televizor, vei putea dialoga cu prietenii tai din toata lumea pe site-uri care vor discuta despre acel eveniment. De asemenea, in timp, aceste site-uri vor transmite evenimente sportive in timp real”

Ce avem azi: milioane de site-uri care transmit evenimente live (unele legal, altele ilegal) si alte milioane unde se pot aduna oameni care iubesc sportul. Inclusiv ESPN permite comentariile live in timpul meciurilor de fotbal american.

7. Recrutari online pentru job-urile dorite

Ce spunea Gates: „Oamenii vor avea ocazia sa-si caute de lucru prin intermediul internetului, ceea ce inseamna ca totul va deveni mai usor. Vor putea sa se angajeze in functie de skill-uri, nevoi financiare si asa mai departe”

Ce avem astazi: Site-uri precum LinkedIn sau Indeed sau platformele din Romania ofera aceasta posibilitatea angajatorilor si angajatilor din intreaga lume. Inclusiv din Romania.

8. Discutii online pentru oameni ai comunitatilor

Ce spunea Gates: „Locuitorii oraselor sau tarilor vor putea prin intermediul internetului sa discute tot ceea ce-i preocupa, de la politica locala, administrativa pana la cea nationala, probleme de securitate si administratie locala”

Ce avem astazi: Fie prin intermediul retelelor de socializare (Facebook, Twitter, etc) fie prin intermediul altor site-uri importante, oamenii pot participa activ la viata sociala.

Acestea sunt doar o parte dintre predictiile lui Bill Gates care s-au adeverit intre timp, de-alungul anilor. Un adevarat vizionar, un geniu autentic asa cum este el considerat, Gates a avut iata inspiratia si imaginatia, precum si spiritul de anticipatie necesar pentru a percepe toate aceste modificari tehnologice la nivel mondial. Tare interesant ar fi sa revina cu o carte si in 2018 in care sa ne explice din nou, viitorul. Fondatorul Microsoft pare sa aiba insa alte planuri in prezent. Gates investeste 80 de milioane de dolari in primul smart city din lume. Aceasta suma reprezinta in fapt, doar achizitionarea suprafetei din Arizona, acolo unde multimiliardarul are planuri mari alaturi de asociatii sai. Ajuns la 62 de ani, fondatorul Microsoft Corporation are o avere estimata la aproape 90 de miliarde de dolari.

Summary
8 predictii tehnologice incredibile facute in 1999 de Bill Gates
Article Name
8 predictii tehnologice incredibile facute in 1999 de Bill Gates
Description
Bill Gates a anticipat acum 18 ani, cum se va schimba internetul si care vor fi schimbarile majore pe care le va aduce in viata oamenilor