Stiri

SOC in India! 59 de aplicatii au fost interzise. Printre ele, TikTok si UC Browser

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

59 de aplicatii au fost interzise in India, anunta presa din aceasta tara, dupa ce in spațiul public a existat un cor puternic de voci care indemnau autoritatile sa ia măsuri stricte împotriva aplicațiilor care dăunează suveranității Indiei, precum și confidențialității cetățenilor din aceasta tara!

59 de aplicatii au fost interzise in India, una din cele mai importante piete din lume! TikTok, una dintre cele mai populare, se numara printre ele

Nu mai putin de 59 de aplicatii au fost interzise in India, in urma unei decizii guvernamentale. Este o decizie care vine pe fondul numeroaselor voci anti incalcarea confidentialitatii cetatenilor, voci tot mai des auzite in ultima perioada, la nivel worldwide.

Guvernul Indiei a interzis cel puțin 59 de aplicații chineze, inclusiv TikTok, Xiaomi Mi Community, UC Browser și Club Factory. Într-o notificare oficială emisă de Ministerul Tehnologiei Informației, se explica aceasta decizie surprinzatoare luata de autoritatile indiene: „Mișcarea are ca scop protejarea intereselor utilizatorilor de telefonie mobilă și de internet din India. Această decizie are un scop extrem de clar, si anume acela de a asigura securitatea și suveranitatea cibrespațiului indian” se arata in notificarea emisa de catre Ministerul Tehnologiei Informației din India.

In aceeasi notificare se mai arata si motivul pentru care cele 59 de aplicatii au fost interzise: „Ministerul Tehnologiei Informației, invocându-si puterea în conformitate cu secțiunea 69A din Legea privind tehnologia informației citită cu dispozițiile relevante din Tehnologia informației (Procedură și garanții pentru blocarea accesului la informații prin intermediul publicului) din 2009 și având în vedere natura emergentă a amenințărilor a decis să blocheze 59 de aplicații, având în vedere informațiile disponibile, si considerand ca aceste aplicatii sunt angajate în activități care aduc atingere suveranității și integrității Indiei, apărării Indiei, securității statului și ordinii publice”

Pe scurt, toate aceste aplicatii, inclusiv TikTok, sunt considerate din acest moment ca fiind aplicatii periculoase, care „pot aduce atingere apararii Indiei, securitatii statului” si mai ales „ordinii publice”.

59 de aplicatii au fost interzise in India, iar Guvernul a explicat pe larg decizia luata: „Centrul de coordonare a criminalității cibernetice din India si Ministerul Afacerilor Interne a trimis, de asemenea, o recomandare exhaustivă pentru blocarea acestor aplicații rău intenționate. Ministerul a primit, de asemenea, numeroase reprezentări care îngrijorează cetățenii cu privire la securitatea datelor și riscul de confidențialitate legate de operarea anumitor aplicații. Echipa de intervenție în caz de urgență (CERT-IN) a primit, de asemenea, numeroase reprezentanți din partea cetățenilor cu privire la securitatea datelor și la încălcarea confidențialității care pot ridica in opinia noastra, probleme asupra ordinii publice. De asemenea, au existat preocupări bipartiene similare, semnalate de diverși reprezentanți, atât din exterior cât și din interior. Dat fiind faptul ca inclusiv in spatiul public a existat un cor puternic care ne-a indemnat sa luam masuri stricte împotriva aplicațiilor care dăunează suveranității Indiei, precum și vieții private a cetățenilor noștri, decizia noastra este cat se poate de fireasca”, se mai arata in notificarea data presei de autoritatile indiene.

Aceasta este lista completa a aplicatiilor chinezesti interzise in India, una dintre cele mai importante piete de desfacere din lume.

  1. TikTok

  2. Shareit

  3. Kwai

  4. UC Browser

  5. Baidu map

  6. Shein

  7. Clash of Kings

  8. DU battery saver

  9. Helo

  10. Likee

  11. YouCam makeup

  12. Mi Community

  13. CM Browers

  14. Virus Cleaner

  15. APUS Browser

  16. ROMWE

  17. Club Factory

  18. Newsdog

  19. Beutry Plus

  20. WeChat

  21. UC News

  22. QQ Mail

  23. Weibo

  24. Xender

  25. QQ Music

  26. QQ Newsfeed

  27. Bigo Live

  28. SelfieCity

  29. Mail Master

  30. Parallel Space 31. Mi Video Call – Xiaomi

  31. WeSync

  32. ES File Explorer

  33. Viva Video – QU Video Inc

  34. Meitu

  35. Vigo Video

  36. New Video Status

  37. DU Recorder

  38. Vault- Hide

  39. Cache Cleaner DU App studio

  40. DU Cleaner

  41. DU Browser

  42. Hago Play With New Friends

  43. Cam Scanner

  44. Clean Master – Cheetah Mobile

  45. Wonder Camera

  46. Photo Wonder

  47. QQ Player

  48. We Meet

  49. Sweet Selfie

  50. Baidu Translate

  51. Vmate

  52. QQ International

  53. QQ Security Center

  54. QQ Launcher

  55. U Video

  56. V fly Status Video

  57. Mobile Legends

  58. DU Privacy