Stiri, Tutoriale

5 trucuri prin care poti face un smartphone sa functioneze mai bine

Home  »  Stiri  »  Tutoriale

CatMobile.ro

acum 7 ani

Un smartphone poate avea momente dificile pe parcursul „vietii sale”. Indiferent de procesorul care-l sustine, de tipul sau capacitatea memorie, de modelul acceleratorului grafic sau de brandul pe care il are in spate, telefonul tau va avea momente in care te va scoate pur si simplu din sarite. Daca nu te incadrezi in aceasta categorie, atunci te putem felicita de pe acum. Daca esti totusi satul de erorile pe care ti le da smartphone-ul tau, atunci nu ezita sa citesti ceea ce urmeaza. Iti vom explica/oferi 5 trucuri prin care vei scapa de nervii pe care ti-i produce telefonul atunci cand ingheata in timp ce te joci sau incarca greu o aplicatie de care esti dependent.

5 trucuri prin care poti face un smartphone sa functioneze mai bine

Stii foarte bine la fel ca si noi, ca virusii pot fi de departe cei mai daunatori pentru viata unui smartphone. De aceea, recomandam sa instalezi orice aplicatie adiacenta din sursele oficiale pe care le ai la dispozitie in functie de sistemul de operare al smartphone-ului tau. Folosesti un smartphone Android? Instaleaza aplicatii din Magazin Play, dar, chiar si aici, ai grija sa citesti detalii despre acea aplicatie! Foloseste un smartphone Apple (citeste si 7 greseli la incarcarea unui iphone)? Ai la dispozitie App store si numeroase aplicatii valide acolo.

Asadar, instaleaza orice aplicatie doresti, dar numai dupa o verificare prealabila si mai ales, doar din surse oficiale. Asa vei evita virusii, care sunt prima mare problema a unui smartphone. Dar, stai, trucul nu se incheie aici: pentru a fi sigur ca nu ai un virus sa ca esti protejat cand instalezi o aplicatie, descarca un antivirus oficial din aceeasi sursa. Nu in ultimul rand, completeaza acest prim truc pentru eficientizarea telefonului tau prin dezinstalarea aplicatiilor pe care efectiv nu le folosesti.Acestea vor ocupa spatiu in memorie sau vor rula in background, ceea ce automat iti face smartphone-ul sa mearga mai greu.

Concluzionam? Trucul 1: evita virusii, instaleaza aplicatii din surse oficiale, dezinstaleaza aplicatiile inutile si instaleaza obligatoriu un antivirus.

Daca ai folosit macar o data in aceasta viata un laptop sau un desktop PC, atunci stii ce inseamna  cookies si afli astfel, care este trucul 2. Cookie-urile intr-o definitie exacta, reprezinta o „portie” mica de date transmisa intre un expeditor si un destinatar. Tu, in calitate de destinatar pastrezi acele date si le vei „trimite inapoi” daca expeditorul ti-o cere. Ei bine, te vei lovi de un astfel de proces si in cazul unui smartphone, asa ca noi iti oferim o alternativa in ceea ce numim „al doilea truc”. El se refera la instalarea unui program de curatare pe smartphone-ul tau, un program care sa iti curete practic telefonul de toate aceste functionalitati, aparent inutile.

Indiferent de sistemul de operare folosit vei gasi numeroase aplicatii care te pot ajuta sa pastrezi telefonul curat si automat la fel de rapid precum iti doresti tu. Unele dintre aceste aplicatii de curatare au si misiunea de a indeparta virusi, asa ca le poti lua in calcul fara ezitare.

Clean Master, aplicatie de "curatare" a telefonului

Clean Master, aplicatie de „curatare” a telefonului

Trucul cu numarul 3 este ceva mai putin obisnuit. Dar te vei obisnui cu ideea o data ce vei realiza cat este de utila. Stim ca iti doresti ca telefonul tau sa arate cat mai bine, cat mai elegant, cat mai modern. Stim in acelasi timp ca te plictisesti poate destul de usor de aspectul sau interior. Dar oricat de tentant si oricat de spectaculos ar fi un wallpaper live cu tot ceea ce implica efectele sale vizuale, trebuie sa ai grija: iti va incarca foarte mult smartphone-ul si ii va ingreuna functionalitatea corecta. De ce? Pentru ca procesorul telefonului tau va simti o presiune in plus, va avea de „luptat” cu inca un detaliu cu care nu e neaparat obisnuit. Se va incalzi, memoria va fi suprasolicitata si automat, smartphone-ul tau va rula ceva mai greu. Uneori chiar foarte greu, daca e un smartphone…sa-i zicem mid-range.

In aceeasi situatie se afla si widget-urile pe care le-ai putea instala pe telefonul tau mobil. Stim, sunt spectaculoase. Unele sunt atat de moderne si de fascinante incat ti-ai deschide telefonul doar sa vezi cum arata vremea in format 3D. Dar, smartphone-ul tau isi va limita functionalitatea. Renunta asadar la ele daca nu cumva ti-ai cumparat un varf de gama de peste 3000 de lei. Acolo s-ar putea ca impactul sa nu fie atat de daunator.

Retelele de socializare creaza dependenta, fara indoiala. Si mijloacele de comunicare au un rol bine definit. Nu mai amintim de programe valoroase precum Skype sau Messenger. Ideal ar fi sa dezactivezi totusi sincronizarile automate in cazul emailurilor, sau diversele notificari inutile in cazul Skype, Facebook sau Instagram. Sigur, daca ai un smartphone high-end sau chiar un mid-range de calitate, nu vei intampina astfel de probleme din pricina lor. Dar pentru alte smartphone care ruleaza mai greu, veti observa diferenta. Acesta este trucul 4.

Ultimul truc (5) si te lasam. Actualizeaza constant sistemul de operare indiferent care este el si neaparat aplicatiile cele mai utilizate. Facebook este o aplicatie foarte utilizata, dar care nu va mai rula corespunzator (la fel si in cazul WhatsApp) daca nu are update-ul necesar. Ti se blocheaza aplicatia Facebook? Ingheata smartphone-ul exact cand te pregateai sa dai un like sau sa scrii un comentariu? E foarte posibil sa fie chiar din acest motiv: lipsa unei actualizari pe masura a aplicatiei respective. In cazul sistemelor de operare un simplu software update poate rezolva problema, cel mai probabil smartphone-ul urmand a cauta singur cea mai noua versiune a sistemului tau.

Android System Update

Android System Update

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes