Top list

5 telefoane bune cu procesoare MediaTek la bord

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

5 telefoane bune cu procesoare MediaTek la bord » Telefoanele cu procesoare MediaTek vin in marea lor parte de pe piata chineza. Foarte multi dintre dumneavoastra stiu ca aceste telefoane au preturi ceva mai bune si ca ele ofera un nivel optim de performanta. Ne-am gandit la 5 telefoane bune cu procesoare MediaTek la bord si am tinut cat se poate cont de pretul de achizitie al acestora. Pentru a stabili diferentele dintre smartphone-urile care folosesc astfel de chipset-uri si smartphone-urile care se bazeaza pe chipset-uri de la Qualcomm, puteti verifica aceasta comparatie: MediaTek vs Qualcomm.

Recomandare: 5 telefoane bune cu procesoare MediaTek la bord

Vernee Apollo 2

Vernee Apollo 2

Vernee Apollo 2 a fost lansat la inceputul anului si incorporeaza un procesor MediaTek Helio X30. Acest device a fost de altfel primul telefon care a beneficiat de aportul unui astfel de procesor. Helio X30 sau MT 6799 asa cum mai este el cunoscut este un procesor excelent, care are la bord nu mai putin de 10 nuclee dupa cum urmeaza: doua ARM Cortex A73 de 2.2 Ghz, patru ARM Cortex A53 si alte patru ARM Cortex A35, de 1.9 Ghz. Alaturi de acest chipset functioneaza placa video PowerVR 7XT 7400 Plus, dar si o memorie RAM impresionanta de 6 sau chiar 8 Gb pe versiunea mai puternica. Avem o capacitate de stocare de 64 sau 128 GB si un Full HD IPS LCD Multi Touch Display de 5.5 inch in diagonala precum si o camera foto principala de 16 megapixeli (8 megapixeli are camera frontala). Pretul sau de achizitie se ridica la 270 de dolari, echivalentul a putin peste 1000 de lei.

Meizu Pro 7 Plus

Meizu Pro 7 Plus

Meizu Pro 7 Plus este a doua noastra recomandare. Este vorba de un smartphone cu dimensiuni de phablet, care se bazeaza pe acelasi tip de procesor, MediaTek Helio X30. Acest telefon are un ecran Super AMOLED cu diagonala de 5.7 inch si rezolutie Full HD, impresionand prin densitatea pixelilor, 518 pixeli per inch. Pe Meizu Pro 7 Plus avem si un display secundar de 2 inch (de asemenea AMOLED) precum si o memorie RAM de 6 GB, plus 64 sau 128 GB pentru stocarea de date. Terminalul se bucura de camera foto duala, dar si de un selfie cam de 16 megapixeli cu o excelenta apertura. Este unul dintre cele mai atractive phablet-uri cu procesor Mediatek lansate vreodata in Asia. Gasiti un review Meizu Pro 7 Plus si pe site-ul nostru pentru a intra in posesia detaliilor complete legate de el. Pretul sau de achizitie este undeva la 1500 de lei, dar tinand cont de ceea ce ofera, merita fara indoiala acest efort.

Sony Xperia xa1 ultra

Sony Xperia xa1 ultra

Sony Xperia XA1 Ultra intra si el in randul acestor 5 telefoane bune cu procesoare MediaTek. Si merita! Device-ul costa aproximativ 1500 de lei si ofera multe argumente in favoarea sa. Printre ele, procesorul MediaTek MT6757 Helio P20, un octa core (4×2.3 GHz Cortex-A53 & 4×1.6 GHz Cortex-A53) cuplat cu placa video Mali T880MP2 si cu 4 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare a datelor aringe 64 GB, iar ecranul sau este unul impresionant: 6 inch in diagonala, rezolutie Full HD si un raport ecran corp de 77%. In compartimentul foto, device-ul impresioneaza de asemenea puternic: avem camere de 23 megapixeli pe spate si de 16 megapixeli pe fata. Detalii complete gasiti in acest review Sony Xperia XA1 Ultra. Huse Sony Xperia XA1 Ultra precum si alte accesorii pentru acest device gasiti si pe site-ul nostru, unde puteti profita de perioada reducerilor de iarna.

Elephone X8

Elephone X8

Intre cele 5 telefoane bune cu procesoare MediaTek la bord isi face loc si mai putin cunoscutul Elephone X8. Acest device costa doar 200 de dolari , adica sub 800 de lei, ceea ce mi se pare impresionant. Arata foarte bine si se bazeaza pe acelasi procesor MediaTek Helio X30 Deca Core, cuplat cu 8 Gb memorie RAM si cu placa video ARM Mali T880. Elephone X8 are un ecrand e 5.5inch Ultra, capabil sa suporte o rezolutie Full HD. Alte detalii atractive ale sale sunt camera duala de 13 megapixeli de pe spate, bateria de 3000 de miliamperi si constructia foarte eleganta cu accente premium. La acesti bani, pare chiar o achizitie inspirata si isi merita locul intre recomandarile noastre de 5 telefoane bune cu procesoare MediaTek la bord.

Ulefone Armor 2

Ulefone Armor 2

Am fi putut incheia recomandarile noastre cu multe alte smartphone-uri elegante si valoroase care folosesc astfel de chipset-uri de la MediaTek. Am ales insa sa diversificam putin si sa va recomandam si un smartphone de tip rugged. Unul dintre cele mai bune de pe piata in acest moment, incontestabil.

Este vorba despre Ulefone Armor 2, un telefon care foloseste chipset-ul MediaTek Helio P25, un octa-core tactat la frecventa de 2.6 Ghz! Acesta este cuplat cu 6 GB memorie RAM (!) si pune la dispozitie 64 GB pentru stocarea de date. La Ulefone Armor 2 ne impresioneaza insa si acumulatorul de 4700 de miliamperi, ecranul cu rezolutie Full HD de 5 inch marca Sharp si sectorul foto care include o camera principala de 16 megapixeli si una frontala de 13 megapixeli. Gasiti un review Ulefone Armor 2 pe site-ul nostru si va reamintim ca acest device rugged costa sub 1000 de lei (aproximativ 250 de dolari pe site-ul Gearbest).

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 3 votes