Top list

20 de lucruri ciudate despre smartphone-uri

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

20 de lucruri ciudate despre smartphone-uri  » Le stim parca de-o viata si multi dintre noi au ajuns sa le cunoasca istoria de la zero. Par sa fii devenit indispensabile, iar dependenta de aceste device-uri nu mai este de mult o simpla gluma. Din contra, a ajuns sa fie tratata cu interes la nivel medical, de marii specialisti in domeniu.

Smartphone-urile domina prezentul si foarte probabil vor face acelasi lucru si cu viitorul apropiat, pana cand vor lasa locul altor gadget-uri, mai evoluate. Pentru ca da, tehnologia avanseaza!

Am descoperit 20 de lucruri ciudate despre smartphone-uri si am decis sa le impartasim cu dumneavoastra. Majoritatea frazelor de mai jos se bazeaza pe cifre, ceea ce le face sa sune uneori, cu atat mai inspaimantator. Exista in acest articol cateva informatii savuroase, spectaculoase, dar alte cateva sunt de-a dreptul menite sa va satisfaca poate, din curiozitati.. Le vom descoperi impreuna mai jos, in „20 de lucruri ciudate despre smartphone-uri”.

20 de lucruri ciudate despre smartphone-uri

Asadar:

1.  » Un procent de 77% din adultii din Statele Unite detin un smartphone, conform unui raport al celor de la Pew Reasearch Center

2.  » Un procent de 51% dintre aceiasi adulti intervievati de Pew Research Center au marturisit ca au cumparat diverse obiective online folosindu-se de telefoanele din dotare

3.  » 46% dintre repondentii din SUA sustin ca „nu ar putea trai” fara telefoanele lor mobile

4.  » Conform unui alt studiu publicat de asemenea in Statele Unite, un adult petrece in medie 2 ore si 51 de minute pe telefonul sau mobil in timpul unei zile. Asta inseamna ca lunar, el petrece nu mai putin de 86 de ore pe smartphone!

5.  » Un studiu efectuat in 2015 sustine ca un utilizator de smartphone trimite in medie 32 de mesaje text pe zi si primeste cel putin sase apeluri. Aceste activitati ii ocupa undeva la 26 de minute, respectiv 21 de minute.

6.  » Prin intermediul celor de la Mobile Hierarchy Report, aflam ca la inceputul lui 2017, aplicatiile de pe telefoanele mobile ocupa un procent de 87% din timpul pe care utilizatorii il dedica utilizarii unui telefon mobil

7.  » 62% dintre utilizatorii de telefoane mobile din lume le-au folosit pentru a cauta raspunsuri privitoare la diverse situatii medicale.

8.  » Primul telefon mobil adevarat, s-a vandut in 1984. Este vorba despre un produs al celor de la Motorola, companie care in prezent apartine de Lenovo. Numele telefonului: DynaTAC 8000X. Avea o autonomie de … o jumatate de ora.

DynaTAC 8000X

Asa arata primul telefon mobil: Motorola DynaTAC 8000X

9.  » Primul telefon mobil, DynaTAC 8000X cantarea aproape 800 de grame si a fost supranumit „caramida”. Pretul sau de achizitie? Tineti-va bine: 3.995 de dolari! Stam bine in prezent, nu?

10.  » In ceea ce priveste cercetarea si dezvoltarea primului telefon mobil adevarat, trebuie mentionat ca cei de la Motorola au cheltuit nu mai putin de 100 de milioane de dolari.

11. »  Exista destule informatii care sustin ca in 1973, Martin Cooper de la Motorola si Joe Engel de la AT&T au dezvoltat de fapt primul telefon mobil. Produsul n-a fost insa comercializat

12.  » „Simon”. Nu stiu cat de cunoscut va suna acest nume, dar este de fapt numele primului smartphone adevarat lansat de catre IBM si BellSouth Cellular.

13.  » Smartphone-ul a costat in 1994 doar 899 de dolari. Productia sa a fost una destul de limitata: aproximativ 2000 de smartphone-uri au facut cei de la IBM

14.  » Peste 161.000 de utilizatori au avut telefoanele sparte de hackeri in 2016. Este de asteptat ca raportul final pe 2017 sa fie unul mult mai mare. Aproximativ 2 minute ii ia unui hacker experimentat sa descarce tot continutul telefonului tau, de la poze, pana la agenda, mesaje, mailuri si asa mai departe.

15. »  In vara lui 2017, cele mai populare aplicatii din lume pentru smartphone-uri sunt: Facebook, YouTube, Facebook Messenger, Google Search, Google Maps, Instagram, Snapchat, Google Play, Gmail si Pandora.

Facebook

Facebook este cea mai populara aplicatie din lume

16.  » In iunie 2017, nu mai putin de 5 miliarde de oameni aveau acces la internet prin telefonul mobil. Impresionant, nu?

17.  » Numarul persoanelor de pe Glob, care au activat cel putin o cartela SIM de-alungul vietii depaseste 7.2 miliarde de oameni.

18.  » In Japonia, peste 90% dintre telefoanele mobile au specificatia waterproof.

19.  » Chiar daca Apple este cel mai important brand de telefon mobil din lume, sistemul de operare dezvoltat in Apple Park, iOS, nu este cel mai folosit la nivel global. Android ajunge pe 88% dintre telefoanele mobile de pe piata!

20.  » Din 2016, clasamentul tarilor cu cele mai multe smartphone-uri in interiorul granitelor s-a schimbat: Coreea de Sud, Australia, Israel, Statele Unite si Spania.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes