Top list

10 motive pentru care bateria telefonului se descarca repede

Home  »  Top list

catmobile

acum 6 ani

Bateria telefonului se descarca repede? Iata 10 motive pentru care se intampla asta » Aproximativ 60-70% din populatia Globului detine un prezent un smartphone, iar una dintre cele mai intalnite probleme se leaga de faptul ca bateria se descarca brusc. Suntem siguri ca si tu te-ai intrebat in dese randuri de ce mi se descarca bateria foarte repede, ori de ce mi se descarca bateria la telefon peste noapte.

Fara doar si poate exista explicatii pentru toate aceste intrebari, iar noi vom incerca sa ti le oferim in cele ce urmeaza, pentru ca stu sa stii de aici incolo ce sa faci pentru a diminua consumul bateriei telefonului tau.

De ce bateria telefonului se descarca repede

De regula, bateria unui telefon Android are o durata medie in ceea ce priveste autonomia pe zi de pana la 6-7 ore. Cu siguranta, telefoanele cu baterii mari sunt la mare cautare in prezent si, la fel de sigur e ca pentru oricare dintre dumneavoastra, care cauta un telefon in zilele noastre, autonomia reprezinta un factor foarte important. Pe #blogul nostru gasesti un foarte util TOP 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018 care te-ar putea ajuta sa optezi pentru un smartphone foarte bun din punct de vedere al autonomiei.

Trebuie sa tineti cont insa de anumite probleme care se pot naste in timp pentru oricare dintre telefoanele dumneavoastra din cauza bateriilor lor. Fara dubiu ca un telefon degradeaza in timp bateria, insa asta nu este neaparat o conditie obligatorie pentru deteriorarea ei iremedibila. Insa, daca telefonul tau este usor „power hungry” si absoarbe foarte mult din energia bateriei, atunci trebuie sa afli ce se intampla.

Discutam in cele ce urmeaza despre cateva dintre cauzele care pot duce la o descarcare prematura a bateriei telefoanelor dumneavoastra. Urmareste mai jos, 10 motive pentru care bateria telefonului se descarca repede.

Poti alege bateria cu care vine Telefonul mobil Samsung Galaxy S10 5G, Single SIM, 256GB, 8GB RAM, Majestic Black, iar descarcarea nu o sa mai fie o problema.

10 motive pentru care bateria telefonului se descarca repede

#1 Luminozitatea ecranului

Unul dintre cele mai importante motive pentru care bateria telefonului se descarca repede este nivelul de luminozitate al ecranului. Se prea poate chiar sa fie cel mai important dintre ele, intr-un moment in care mai toti producatorii se intrec in a oferi ecrane moderne cu afisaje noi si rezolutii puternice.

bateria telefonului se descarca repede

Daca vei seta luminozitatea ecranului prea sus, practic iti vei ucide treptat bateria terminalului. Incearca sa o reglezi in asa fel incat sa poti sa vezi ce se intampla pe telefonul tau, dar pragul sa fie spre minim. O alta varianta ar fi sa apelezi la modul automat. Aceasta operatiune te va ajuta probabil sa salvezi destul de multa energie pe bateria telefonului tau.

#2 Wi-Fi

Daca telefonul tau se afla in continua cautare a unei retele Wi-Fi la care sa se poata conecta, atunci bateria sa incepe sa-si piarda din autonomie. Daca nu ai neaparata nevoie de o retea Wi-Fi, nu ai niciun motiv real pentru care sa o tii deschisa in permanenta. Este unul dintre multele motive importante pentru care bateria telefonului se descarca repede asa ca ai grija si de acest aspect.

bateria telefonului se descarca repede (2)

#3 Aplicatiile din background

De cele mai multe ori, uitam de ele. Chiar si mie mi se intampla in ultima vreme destul de des asta. Am norocul unui telefon a carui autonomie ramane constant buna, dar asta nu inseamna o garantie.

Recomandarea mea este sa incerci sa eviti cat de des posibil ca aplicatiile sa-ti ruleze in background-ul telefonului. Acestea iti pot scurge usor de energie bateria telefonului, in special daca folosesti un telefon Android, acolo unde aplicatiile sunt aproape constant si mereu deschise. Prin urmare, consuma mult din energia bateriei.

bateria telefonului se descarca repede (3)

Ai grija sa le stergi din cand in cand pentru a evita unul dintre cele mai des intalnite motive pentru care bateria telefonului se descarca repede.

#4 Sistem de operare neactualizat

Asa cum cred ca stim cu totii, upgrade-urile sistemelor de operare aduc imbunatatiri la nivelul oricarui telefon. Uneori, aceste imbunatatiri rezolva probleme interne cauzate de o serie de bug-uri, iar in unele randuri, aceste bug-uri privesc chiar autonomia unui telefon.

Un sistem de operare neactualizat la timp poate fi un motiv serios pentru care bateria telefonului se descarca repede. Spre exemplu, daca device-ul tau ruleaza inca Android 6.0 Marshmallow si nu ai facut update la Android 7.0 Nougat, e timpul sa o faci! Pentru ca telefonul tau va castiga in autonomie, iar bateria sa va fi mult mai „sanatoasa”.

#5 Notificarile

Tinand cont ca utilizam in fiecare zi smartphone-urile din dotare, primim in mod constant notificari de la o paleta larga de aplicatii pe care le avem instalate pe el. Prin urmare, telefonul nostru vibreaza constant sau te notifica in cazul in care ai primit o „noutate”. Sa stii ca si acesta este un motiv pentru care bateria telefonului se descarca repede. Cea mai buna solutie este sa incerci sa limitezi cat poti de mult aplicatiile ce-ti trimit notificari.

bateria telefonului se descarca repede (5)

Ok, nu poti renunta la Facebook sau Instagram, dar cauta ca aceste aplicatii sa fie cat mai putine si limiteaza-le chiar si lor, individual, notificarile.

#6 Supra-utilizarea aplicatiilor GPS

Well, daca verifici constant vremea de afara sau incerci sa te localizezi cat mai des si cat mai rapid prin Google Maps, sa stii ca astfel permiti telefonului tau si unor aplicatii sa-ti monitorizeze locatia. Cu siguranta cu totii avem nevoie de GPS pe telefoanele noastre, dar ai mare grija sa nu-l folosesti mult prea des.

Supra-utilizarea aplicatiilor de tip GPS reprezinta un motiv des intalnit pentru care bateria telefonului se descarca repede. Ai grija sa inchizi aplicatia GPS imediat ce ai terminat sa o folosesti. Aminteste-ti de ceea ce am scris mai sus: aceasta aplicatie poate rula in background si poate astfel sa-ti consume in continuare din baterie. Nu-i permite sa faca asta.

#7. Sesiunile de gaming intens

Stiu ca asta nu vine tocmai ca o surpriza. Si mai stiu ca tuturor ne place sa ne delectam din cand in cand pe telefoanele noastre (unii mai des ca altii, e drept) cu jocurile preferate.

bateria telefonului se descarca repede (6)

Cu toate acestea, daca ai luat decizia sa te joci vreunul dintre jocurile din Magazin Play si mai ales daca este vorba despre un joc foarte solicitant, ai grija ca bateria telefonului se va consuma rapid. Cea mai buna solutie in acest caz este sa nu iti faci un obicei din a te juca zilnic, sau mai rau, de cateva ori pe zi, pentru a nu risca sa deteriorezi bateria terminalului tau.

#8 Probleme de natura hardware

Daca ai reusit sa acoperi primii sapte pasi de mai sus si bateria telefonului se descarca repede in continuare, atunci ar trebui sa iei in calcul si altfel de probleme.

bateria telefonului se descarca repede (7)

Una dintre ele poate fi o problema interna, la nivel de hardware. Solutia in acest caz este sa mergi cu telefonul tau la un service autorizat sau, daca il ai inca in garantie, sa il predai operatorului pentru investigatii suplimentare. O astfel de problema nu se rezolva usor, dar poate fi solutionata cu bine, daca pica pe „maini bune”.

#9 Google Play Services iti consuma bateria

Serviciile oferite de Google Play ridica astfel de probleme cand vine vorba despre consumul bateriei. Foarte multi clienti se plang de acest lucru pe forumuri si, din pacate, Google Play Services nu poate fi oprit pentru ca este vorba despre o aplicatie cruciala pentru un telefon Android, permitand aplicatiilor tale sa comunice intre ele.

Totusi, il poti tine sub control. Cum faci asta? Mergi la optiunea Setari (Settings), apasa apoi Applications (Aplicatii), apoi All (Toate) si Google Play Services. Aici tot ceea ce trebuie sa faci din cand in cand este sa apeci Clear Cache button pentru a da practic un refresh serviciului si a-l impiedica sa-ti consume prea mult din autonomia telefonului tau.

#10 Bateria este distrusa

Da, trebuie sa iei in calcul si acest motiv, a carui consecinta este ca bateria telefonului se descarca repede. O baterie deteriorata apare de regula pe telefoanele mai vechi sau cumparare de ceva timp.

bateria telefonului se descarca repede (8)

Este unul dintre cele mai des intalnite cazuri in care un utilizator are de suferit ca urmare a consumului urias de energie, chiar si pe timp de noapte. Asadar, daca nu ai multe aplicatii ce-ti ruleaza pe fundal, daca ai reglat luminozitatea si ai avut grija de notificari, daca nici nu este un impatimit al gaming-ului sau la service nu ti-au relatat nicio problema hardware, s-ar putea ca marea problema sa fie chiar bateria telefonului.

Producatorii de telefoane sustin ca o baterie ar trebui sa functioneze foarte bine pana la 1000 de incarcari, insa acest detaliu depinde de mult mai multi factori decat de cei pe care acestia ii explica. Puteti de asemenea sa duceti telefonul in garantie sau intr-un service pentru a stabili daca problema device-ului este chiar bateria. In acest context veti stii exact ce trebuie facut.

Acestea ar fi 10 motive pentru care bateria telefonului se descarca repede. Ce parere ai despre ele si ce experiente ai sa ne impartasesti? Te asteptam cu opinii in rubrica de comentarii a acestui articol.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4 based on 12 votes