Top list

10 lucruri de pregătit pentru grătarul de 1 mai

Home  »  Top list

catmobile

acum 2 ani

10 lucruri de pregătit pentru grătarul de 1 mai » Vreme frumoasă și o companie plăcută. Acestea par să fie primele două ingrediente necesare pentru o după amiază perfectă în care un grătar te poate ajuta să vezi lucrurile mai clar.

Pentru că am depășit cu bine iarna și ne bucurăm între timp de venirea primăverii, cu siguranță gândul multora dintre noi zboară spre un grătar perfect de 1 mai.

Vrei să fii stăpânul grătarului de 1 mai? Rămâi alături de noi și citește aceste sfaturi și trucuri care vor ajuta să pregătești cele mai delicioase mese alături de prieteni sau familie. Ți-am așezat, în ordine, 10 lucruri de pregătit până la grătarul de 1 mai. De la burgeri suculenți, la fripturi și mici gătiți perfect, urmează acești pași și vei deveni un maestru al grătarului în cel mai scurt timp.

Scurt istoric al grătarului și câteva sfaturi pentru o carne gătită perfect

Să gătești în foc încins este o practică pe care lumea o folosește încă din cele mai vechi timpuri. Ceea ce înseamnă că grătarul în aer liber este practic metoda originală de gătit. De altfel, încă din timpurile pre-coloniale, grătarul era o metodă des folosită. Spre exemplu, Poporul Arawak din America de Sud prăjea carnea pe o structură de lemn numită ”barbacoa” în spaniolă. Timp de secole, termenul barbacoa s-a referit la structura din lemn și nu la actul de a grătar, dar a fost în cele din urmă modificat în „grătar”. De-a lungul timpului, alte alimente au fost gătite într-o manieră similară, hamburgerii și hot-dog-urile fiind adăugări recente. Cumva, de numele lui Edward G. Kingsford se leagă însă grătarul modern, care folosea cărbunele.

O rudă a lui Henry Ford, Kingsford a primit misiunea de a înființa o fabrică de piese auto Ford în nordul Michigan. El a observat că liniile de producție Ford Model T generau o mare cantitate de resturi de lemn, care din păcate se pierdeau pentru că erau aruncate. Astfel, Kingsford i-a sugerat lui Ford să înființeze o unitate de producție a cărbunelui, pe care ulterior să îl vândă. La câțiva ani distanță, compania a fost vândută către oameni de afaceri locali și redenumită Kingsford Chemical Company. Ulterior, George Stephen a creat designul emblematic al grătarului emisferic, sătul de cenușa pe care vântul o arunca pe mâncare. Succesul a fost imediat, iar compania sa, Weber-Stephen, una de succes. În prezent, avem inclusiv grătare electrice, care sunt încălzite electric, fără să fie nevoie de cărbune sau brichete.

Desigur că suntem puțin mai sofisticați în prezent în ceea ce privește modul în care gătim mâncarea la foc, ideea rămâne aceeași. Carnea și legumele la grătar la foc fierbinte le oferă o prăjire minunată la exterior, păstrându-le suculente și delicioase în centru!

Nu uita că adăugarea cărnii pe un grătar fierbinte ajută inclusiv la uciderea bacteriilor, așa că încingeți mereu grătarul cu capacul închis, pentru a se încălzi la temperatura dorită. Cât va dura asta? În jur de 10-15 minute.

Foarte important: grătarul trebuie să fie foarte curat. Acest lucru permite ca aroma a ceea ce gătești să nu se amestece cu alte arome lăsate în urmă de ceea ce ai gătit anterior. De asemenea, previne lipirea alimentelor de grătar. Pregătește-te din timp cu o perie pentru curățarea grătarului, dar dacă nu o ai, te poți folosi de o folie pentru curățarea acestuia.

Poti utiliza un termometru pentru a știi cât de bine se face carnea. Siguranța alimentară este foarte importantă și întotdeauna vei vrea să te asigură că alimentele de pe grătar sunt gătite la o temperatură sigură. Lăsă întotdeauna carnea să se odihnească după ce o scoți de pe grătar. În funcție de carne, lăsați-o să se odihnească cel puțin 5-15 minute înainte de a o felia. O bucată mare de carne va avea nevoie de mai mult timp de odihnă decât o friptură mai mică, cum ar fi mușchiul. Odihna cărnii permite ca sucurile să se redistribuie în toată carnea pentru o bucată de carne mai suculentă și mai fragedă. Puneți întotdeauna carnea la frigider în timp ce este marinată și nu o ungeți niciodată, cu excepția cazului în care a fost fiartă pentru a elimina toate bacteriile din carnea nefiartă. Nu aplatiza niciodată carnea cu o spatulă când este pe grătar. Acest lucru va elibera toată aroma suculentă din mijlocul cărnii, creând o carne mai puțin aromată și suculentă. Evitați să puneți alimente reci pe grătar. Lăsând carnea să ajungă la temperatura pe blat timp de 30 de minute, o va ajuta să se gătească mai uniform.

10 lucruri pe care le poți lua cu tine la grătarul de 1 mai

Îți recomandăm să te pregătești din timp pentru grătarul de 1 mai, așa că am pregătit și noi o listă de obiecte de care s-ar putea să ai nevoie.

Unul dintre primele la care ne-am gândit , în speranța că vom avea o vreme extrem de caldă în apropierea zilei de 1 mai, este o pereche de ochelari de soare polarizați. Îți vor proteja ochii de fumul pe care îl face grătarul, dar și de soarele sperăm noi tot mai puternic. În plus, îi vei surprinde pe prietenii tăi sau pe ceilalți membrii ai familiei tale, cu un look nou și spectaculos. În plus, ochelarii pe care îi recomand au protecție UV și sunt fabricați din materiale de cea mai bună calitate, sunt foarte confortabili și asigură un design modern și unic.

O să ai cu siguranță nevoie de un obiect care te poate salva din multe încurcături. Asigură-te că pleci la tine cu un tirbușon electric , cu ajutorul căruia îi vei impresiona cu siguranță pe toți prietenii tăi. Îți oferă eleganță și rafinament și evident, are o utilitate bine definită. Uită-te cât de bine arată! 🙂

Foarte bine venit este și acest mini frigider portabil cu geam. Poți răci cu ușurință băuturile pe care le vei lua cu tine și are dimensiuni reduse, fără să facă zgomot. Ia cu tine noul mini frigider portabil chiar si in masina. Mini frigiderul auto are picioruse de sustinere si un maner pentru facilitarea transportului. Te-ar putea ajuta în cazul în care nu ești gata de grătarul de 1 mai.

Fii pregătit și pentru situația în care grătarul tău are nevoie de niște retușuri. Fie că e vorba despre un șurub slăbit sau alte tipuri de mentenanță rapidă, poți avea mereu cu tine acest set surubelnițe profesionale precizie de la Jakemy.

Și pentru că știu că atenția ta va fi direcționată spre pregătirea grătarului perfect, îți va fi foarte greu să răspunzi la telefon dacă vei fi căutat de prieteni. Îți recomand o pereche de căști In-Ear de la Baseus, care are microfon și izolează zgomotele. În plus arată foarte bine și sunt foarte rezistente.

Sunt aproape sigur că vei face multe poze așa că telefonul tău s-ar putea descărca destul de repede. Este o situație în care vei avea nevoie de sprijin, iar un prieten demn de încredere este acest încărcător wireless magnetic de la JoyRoom, care beneficiază și de încărcare rapidă la 15W. Totodată, dacă ești un mare pasionat (ă) de selfieuri, poate că e bine să te bucuri de o experiență completă alături de acest selfie stick trepied Bluetooth cu telecomandă. Cineva lipseste mereu din pozele de familie pentru ca are rolul de fotograf? Acum nu mai este cazul, pentru că puteți apărea toți în poze, iar cele mai importante momente petrecute de voi la grătar vor fi surprinse în cele mai bune ipostaze.

În cazul în care vei avea nevoie de muzică și bună dispoziție, avem o altă variantă bună pentru tine. Te poți folosi de această mini boxă portabilă wireless de la Yesido. Se conectează ușor prin bluetooth, însă redarea muzicii se poate face și cu ajutorul unui stick USB, a unui card de memorie microSD sau printr-un fir auxiliar. În plus, boxa beneficiază de o autonomie crescută, de până la 8 ore, ceea ce înseamnă că te vei bucura de muzica ta preferată pe tot parcursul zilei pe care intenționezi să o petreci la grătar alături de familie sau prieteni.

Dacă ai terminat o zi perfectă la grătar, e foarte bine să ai grijă de el și după ce nu îl mai folosești. Dincolo de faptul că trebuie curațat, orice BBQ Grill va fi protejat împotriva ploilor, razelor UV și furtunilor de această husă pentru grătar de grădină rezistentă la contactul cu apa, universală. Are 145 x 61 x 177 cm și este potrivită pentru orice grătar cu gaz, de grădină ori electric, cu până la patru arzătoare. Husa este realizată din materiale de calitate superioară și asigură inclusiv protecție anti praf.

Dacă la grătarul tău de 1 mai ai mâncat puțin mai mult decât te așteptai pentru că preparatele tale au fost minunate, poate că e bine ca a doua zi sau chiar în aceeași seară să faci puțin jogging. Dacă te decizi că e bine să faci asta, fii echipat și cu o husă de alergare pentru telefon de la Spigen. Unul dintre cei mai importanți producători de accesorii GSM din lume a creat această husă care vă permite să ascultați muzică ori să vorbiți cu persoanele dragi, dar în același timp să îți păstrezi telefonul în siguranță în timpul antrenamentelor tale. Husa permite utilizarea telefonului fără a fi nevoie să îl scoateți din aceasta.

Etichete:

gratar