Reviews, Stiri

ZTE Axon M smartphone pliabil dual-screen: pret, specificatii, pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

ZTE Axon M

Asa arata noul smartphone pliabil dual-screen ZTE Axon M

Cei de la ZTE au lansat pe piata noul ZTE Axon M in cadrul unui eveniment desfasurat in Statele Unite ale Americii. Telefonul pliabil cu display dual are un design destul de familiar, dar se doreste a fi un terminal cu adevarat revolutionar. Este, si nu prea, pentru ca probabil termenul „pliabil” este destul de fortat in contextul in care smartphone-ul are doua ecrane, pe fata si pe spate. Mai multe amanunte despre ZTE Axon M cunoscut si ca ZTE Axon Multy, aflam in cele ce urmeaza.

ZTE Axon M specificatii, pareri, pret, imagini si disponibilitate

ZTE Axon M (ZTE Axon Multy) a fost zarit in baza de date a site-ului de benchmarking Geekbench in urma cu aproximativ o luna de zile. Creatia chinezilor este primul smartphone „pliabil” cu dual-screen pe care il vedem pe piata si ne ia putin prin surprindere tinand cont ca ne asteptam cu totii sa vedem in 2017 un astfel de terminal de la Samsung. ZTE s-a miscat mult mai repede insa poate si mai putin inspirat. Cu siguranta daca cei de la Samsung vor aduce un foldable smartphone in viitorul apropiat, el va avea o alta structura si va fi un foldable smartphone in adevaratul sens al cuvantului.  Axon M poate fi folosit teoretic in 4 moduri despre care vom vorbi ceva mai pe larg, mai jos. Ce ofera per total ZTE Axon M? Aflam imediat!

ZTE Axon M design

Daca va amintiti de Kyocera Echo, va puteti face o impresie imediata despre ZTE Axon M. Telefonul care primea unda verde in 2011 avea doua astfel de ecrane pliabile, la fel cum ceva mai tarziu am vazut si pe Nintendo DS. ZTE Axon M nu este la fel de subtire, insa cu siguranta arata mult mai bine. Terminalul nu doar ca este mai gros si arata mai bine, dar este si putin mai greu, cantarind 230 de grame. Acest amanunt este interpretabil in functie de preferintele fiecaruia dintre noi. Pana la urma, trebuie sa respectam decizia companiei si sa intelegem ca era destul de greu ca un smartphone pliabil cu dual-screen sa cantareasca sub 200 de grame.

ZTE Axon M (2)

Cele doua ecrane sunt „lipite” printr-un mecanism bine articulat: unul dintre ele serveste drept afisaj „attached to the body” in timp ce celalalt poate fi pliat pe spate sau extins spre exterior. Mecanismul functioneaza foarte bine, asa incat ZTE Axon M poate sa stea in aproape orice unghi atunci cand utilizatorul il deschide. Evident, el poate fi complet plat, de asemenea in functie de preferinte.

ZTE Axon M specificatii tehnice

In ceea ce priveste configuratia sa, ZTE Axon M se bazeaza pe doua ecrane (ce ciudat suna) de 5.2 inch in diagonala, ambele protejate de Corning Gorilla Glass 5 (impresionant). Fiecare dintre cele doua display-uri suporta o rezolutie Full HD cu o densitate a pixelilor de 428 pixeli per inch si un aspect ratio 1.78:1 atunci cand sunt deschise complet.

ZTE Axon M (3)

Procesorul, asa cum anticipa presa de specialitate, este un Snapdragon 821 de la Qualcomm, cea mai puternica platforma din 2016. Avem 4 GB memorie RAM si alti 64 GB pentru stocarea de date, la care putem adauga pana la 256 GB via micro SD.

Din cauza felului in care arata si este construit, ZTE Axon M are o singura camera care poate juca rol dublu, depinde de cum foloseste utilizatorul telefonul. Daca lansezi aplicatia camera atunci cand telefonul este inchis, camera foloseste functia selfie-mode. Pentru a lansa camera principala, cel de-al doilea ecran trebuie practic intors. Suna interesant si partial dificil, dar nu este. Importanta este rezolutia camerei, iar vestile sunt bune: 20 de megapixeli cu apertura F1.8 plus stabilizare optica pentru poze si video. Exista si Blitz plasat undeva in zona din stanga.

ZTE Axon M (4)

Axon M de la ZTE are difuzor duale si un chip audio dedicat HiFi, semn ca sunetul va fi unul de o excelenta calitate. Portul de 3.5 milimetri este „asezat” in partea de sus a telefonului, acolo unde exista si portul USB tip C. Acumulatorul are o capacitate de 3180 miliamperi si este sustinut de tehnologia Quick Charge 3.0. Din pacate, ZTE Axon M ruleaza din fabrica doar Android 7.1.2 Nougat, ceea ce nu e rau, dar regretam absenta Oreo.

ZTE Axon M pret si disponibilitate

Momentan, acest device este disponibil in Statele Unite sub forma de abonament. In primul trimestru din 2018, Axon M va ajunge in Japonia si China, si la maxim doua saptamani distanta ar urma sa ajunga si in Europa. In SUA, se pare ca device-ul are ca pret de pornire suma de 700 de dolari, ceea ce inseamna ca achizitionarea sa in Europa va scoate din buzunarele celor interesati o suma destul de mare. In traducere libera pentru piata din Romania, suma solicitata in SUA pentru Axon M inseamna aproximativ 2750 de lei. Pret extrem de mare!

Reactii dupa lansarea ZTE Axon M

Cele 4 moduri in care poate fi folosit noul Axon M sunt:

  • Traditional Mode: smartphone-ul devine unul clasic, iar al doilea ecran este practic inactiv
  • Dual Mode: permite deschiderea unor aplicatii diferite pe cele doua ecrane ale telefonului
  • Extended Mode: maniera in care telefonul isi foloseste ambele ecrane, ambele permitand utilizatorului sa execute diverse si distincte activitati
  • Mirror Mode: ecranul devine practic mai mare, telefonul afisand acelasi lucru in acelasi timp, pe ambele ecrane

Update: Axon M va fi lansat pe 20 ianuarie 2018 in China si foarte probabil in luna martie va ajunge si in Europa. Nu exista momentan informatii legate de disponibilitatea lui in Romania.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
ZTE
Product Name
ZTE Axon M