Reviews, Stiri

YU YUREKA 2 a fost lansat oficial

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Compania Yu Televentures a lansat oficial pe piata noul YU YUREKA 2, terminalul care succese foarte popularului telefon, YU YUREKA al aceleiasi companii. Chiar daca s-a bucurat de un succes foarte mare in India si mai putin (spre deloc) in afara granitelor, producatorul are planuri „marete” cu acest dispozitiv.

YU YUREKA 2 specificatii tehnice, pret si imagini

Noul YU YUREKA 2 se bazeaza pe o constructie unibody din metal si se remarca printr-un design simplu, dar elegant si atractiv.

YU YUREKA 2 (2)

Partea din fata a telefonului are un ecran de 5.5 inch in diagonala cu rezolutie Full HD (1920 x 1080 px) imbracat in sticla curbata 2.5D. Tot frontal, descoperim si o camera foto pentru selfie-uri, camera cu rezolutie de 8 megapixeli.

Pe partea din spate, producatorul a asezat senzorul de amprente despre care spune ca este unul foarte „rapid si eficient”, dar si camera principala a telefonului, care beneficiaza de o rezolutie de 16 megapixeli plus dual-tone LED Flash.

YU YUREKA 2

Sub capota, device-ul ascunde un „motor” octa-core de la Qualcomm (!), model Snapdragon 625, cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 506 GPU. Procesorul se bazeaza pe patru nuclee Cortex A53 tactate la frecventa de 2.0 Ghz si pe alte patru nuclee Cortex A53 tactate la frecventa de 1.9 Ghz). Memoria RAM a terminalului atinge 4 GB, in timp ce spatiul nativ pentru stocarea datelor a fost stabilit la 64 GB. Destul de impresionant daca ma intrebati pe mine, mai ales ca YU pune la dispozitia viitorilor posesori de YU YUREKA 2 si slot pentru carduri microSD, astfel ca memoria nativa poate „creste” pana la 128 GB.

Din pacate, un minus (ciudat) pentru acest device este prezenta sistemului de operare Android 6.0.1 (Marshmallow) si absenta Android 7.0 Nougat. Asta intr-o perioada in care Google a scos deja pe piata noul Android 8.0 Oreo. Nu se face pentru moment nicio mentiune din partea producatorului privind un eventual update pe OS.

YU YUREKA 2 (3)

Acumulatoruyl telefonului are o capacitate de 3930 mAh si beneficiaza de suport Quick Charge 3.0 pentru o incarcare mult mai rapida.

YU YUREKA 2 pret si disponibilitate

Noul YU YUREKA 2 poate fi achizitionat pe o singura culoare: auriu! Telefonul este deja listat pe site-ul Filpkart si poate fi achizitionat pentru 11,999 rupii indiene, echivalentul a 720 de lei la ora redactarii acestui articol.

Cine este YU Televentures

Compania YU Televentures este o subsidiara a celor de la Micromax Mobile. Subdivizia a fost fondata pe finalul anului 2014 si isi are sediul central in Gurgaon. Majoritatea telefoanelor produse de aceasta companie se adreseaza in exclusivitate pietei indiene si sunt livrate magazinelor offline sau comercializate prin intermediul site-ului Flipkart. YU Televentures creaza si bratari pentru fitness, imprimante precum si foarte multe dispozitive purtabile. Primul telefon inteligent al companiei a fost YU YUREKA lansat in ianuarie 2015, realizat dupa ideea si contributia decisiva a designer-ului Ayush Kumar, unul dintre cei mai renumiti din zona. YU YUREKA, predecesorul telefonului prezentat astazi era motorizat de un procesor Snapdragon 615 si se baza pe 2 GB memorie RAM, ruland Android Lollipop 5.0.2 customizat cu Cyanogen OS I2. Pentru Yu Televentures a urmat apoi Yu YUREKA Plus, dar si alte telefoane din aceasta gama, precum YUREKA Note, „S” sau Black. Alte game importante de telefoane ale companiei au fost Yuphoria, Yutopia, Yunique sau Yunicorn. Cel mai mare succes l-a intregistrat aceasta divizie cu smartphone-urile Yu YUREKA si Yu Yunicorn.

Specificatii complete YU YUREKA 2

  • Ecran de 5.5-inch (1920 x 1080 px), rezolutie Full HD 2.5D sticla curbata
  • Procesor Octa-Core Snapdragon 625 (4 xA53 at 2.0 GHz + 4 x A53 at 2.0 GHz)
  • Placa video Adreno 506 GPU
  • Memorie: 4GB RAM, 64GB ROM (cu slot microSD)
  • OS: Android 6.0.1 (Marshmallow)
  • Hybrid Dual SIM (nano+nano/microSD)
  • Camera foto:16MP principala cu dual-tone LED flash
  • Camera foto: 8MP frontala
  • Senzor de amprente
  • Alte optiuni: 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4 GHz and 5 GHz), Bluetooth 4.1 LE, GPS
    3930mAh battery with Quick Charge 3.0 fast charging

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
YU
Product Name
YU YUREKA 2