Stiri

Yahoo Mail din nou compromis: peste 30 de milioane de conturi sparte

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Yahoo Mail compromisVestile proaste legate de Yahoo Mail continua sa vina. Serviciul gratuit de posta electronica online oferit de Yahoo pare tot mai nesigur de la o zi la alta, iar vestile care inconjoara acest serviciu in ultimul an sunt realmente, teribile! Yahoo, care serveste prin intermediul Yahoo! Mail sute de milioane de utilizatori, a confirmat ca 32 de milioane de conturi au „cazut” in mana hackerilor in urma unui atac produs in 2015 si 2016.

Dupa cum stim, aceasta situatie nu vine neaparat ca un soc, tinand cont ca in 2013 si putin mai tarziu, in 2014, nu mai putin de 500 de milioane de utilizatori s-au aflat in aceeasi situatie, fapt care a alarmat Comisia de Securitate si Tranzactii a Statelor Unite ale Americii. Pentru ca situatia tinde sa degenereze, CEO-ul Marissa Mayer, care oricum ar putea parasi conducerea companiai, a anuntat ca-si asuma raspunderea pentru ceea ce s-a intamplat,urmand a renunta totodata si la bonusul anual pe care il primeste si pe care-l va redistribui catre angajatii companiei sale.

Lansat in 1997, serviciul de posta electronica al Yahoo a inregistrat venituri impresionante in primii ani de functionare, dar s-a vazut apoi depasit de concurenta. Din anul 2008, Yahoo! a inceput sa ofere spatiu de stocare nelimitat pentru e-mail-uri atat utilizatorilor serviciului comercial Yahoo! Mail Plus, cat si utilizatorilor neplatitori, incercand sa tina pasul cu principalii sai rivali. Lovitura puternica aplicata de hackeri cativa ani mai tarziu pare sa fii doborat de tot serviciul, care din 2009 integrase si mesageria instanata, Yahoo Messenger, si ea la randu-i, intr-un declin evident.

Verizon, sansa salvarii pentru Yahoo Mail

Conform investigatiei Comisiei de Securitate si Tranzactii a Statelor Unite ale Americii, hackerii au putut ataca un numar atat de mare de conturi online pentru ca au reusit sa falsifice cookie-urile, reusind sa acceseze conturile utilizatorilor fara sa aiba practic nevoie de vreo parola. Yahoo, care a fost practic sinonim cu conceptul de serviciu de mail la inceputurile sale, spera la redresarea situatiei dupa achizitionarea companiei de catre Verizon.

Verizon Yahoo Mail

Gigantul cu sediul in Basking Ridge va plati aproape 5 miliarde de dolari pentru achizitionarea companiei Yahoo, dar va primi un „discount” de 350 de milioane de dolari tocmai din pricina acestor scandaluri uluitoare in care a fost implicata compania condusa de Marissa Mayer.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes