Stiri

Yahoo devine Altaba si va avea un nou director executiv

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Yahoo isi schimba directia, viziunea si numele. Tranzactia care implica vanzarea companiei catre Verizon este pe cale sa se incheie, iar Yahoo va avea un nou director executiv, dupa inlaturarea Marissei Mayer.

Thomas J. McInerney noul Director Executiv al Yahoo

Yahoo - Thomas J. McInerney noul director executiv

Thomas J. McInerney noul director executiv Yahoo

Marissa Mayer si-a anuntat deja plecarea din fotoliul de conducere al Yahoo, dar ramane pentru moment „pe scaun” pana cand tranzactia de preluare a Yahoo, de catre Verizon se va finaliza. Mayer nu va pleca insa cu „mana goala” din companie, urmand a primi un impresionant pachet compensatoriu de 23 de milioane de dolari.

In locul sau, Yahoo il va avea in curand in functie pe Thomas J. McInerney, actual membru al Consiliului de Administratie al companiei. McInerney se pare ca a fost inclusiv optiunea celor de la Verizon, care se bazeaza pe experienta si cunostintele fostului director financiar de la Ticketmaster. Rolul de director financiar la Yahoo va fi de asemenea unul nou, functia urmand a fi ocupata de Alexi Wellman, un reputat specialist in domeniu si avocat specializat in domeniul fiscal cu o vasta experienta pentru Broadcom.

Revenind insa la functia de conducere a companiei, Thomas J. McInerney (52 de ani) va ocupa acest post pentru prima data in cariera sa. McInerney a fost in trecut vice-presedinte executiv al IAC, dar este extrem de apreciat de toti membrii Consililui de Administratie. Un tip extrem de influent, pasionat de politica si calatorii, McInerney va fi omul care va conduce dupa plecarea lui Mayer noua compania Altaba.

Yahoo devine Altaba sub conducerea lui McInerney

Nu doar oamenii se schimba la Yahoo ci si numele si viziunea companiei, care in ultimii ani a avut o serie impresionanta de probleme de toate felurile. Acordul cu Verizon schimba foarte mult lucrurile pentru companie, care va deveni Altaba, ca urmare a implicarii holding-ului Alibaba Group. Principalul activ al companiei va fi participatia de 15% a Alibaba, dar si participatia de 35.5% a Yahoo Japan.

yahoo-verizon

Alibaba Group este un nume urias pe piata din China in acest moment. In 1999, grupul a fost infiintat de catre 18 persoane care au decis sa investeasca anual 25 de milioane de dolari. Actualul proprietar al companiei este insa Jack Ma, primul magnat chinez din istorie care a aparut pe coperta revistei Forbes. Conform acestei surse, Ma are o avere cifrata la peste 22 de miliarde de dolari. Alaturi de el, Alibaba Group se bazeaza pe Daniel Zhang si Josep Tsai in functia de vicepresedinti si pe J. Michael Evans in functia de presedinte executiv.

Acesta din urma ar putea avea un rol important si in viitorul Altaba, daca speculatiile celor de la Financial Times se vor demonstra a fi adevarate in cele din urma.

Summary
 Yahoo devine Altaba si va avea un nou director executiv
Article Name
Yahoo devine Altaba si va avea un nou director executiv
Description
Yahoo isi schimba directia, viziunea si numele. Tranzactia care implica vanzarea companiei catre Verizon este pe cale sa se incheie, iar Yahoo va avea un nou director executiv, dupa inlaturarea Marissei Mayer.