Stiri

Xiaomi si Samsung au semnat un parteneriat pentru ecranele OLED

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Xiaomi si Samsung au semnat un parteneriat pentru ecranele OLED » Suma n-a ajuns inca la „urechile presei” de specialitate.

Iata ca nu doar Apple (care intentioneaza sa foloseasca ecrane OLED pe toate iPhone-urile) cauta sa se aprovizioneze cu ecrane de tip OLED create de Samsung Electronics.

Presa asiatica noteaza ca Xiaomi si Samsung au pus bazele unui parteneriat care vizeaza aprovizionarea companiei fondate de Lei Jun cu ecrane OLED de 6 inch. Acestea vor fi folosite de compania chineza la constructia flagshipului sau din 2018, anunta Korea Herald.

Xiaomi si Samsung s-au inteles: chinezii cumpara ecrane de 6 inch OLED de la sud-coreeni

Xiaomi a lansat anul trecut modelul Mi Note 2 cu ecran OLED curbat, iar speculatiile legate de acest viitor parteneriat cu Samsung au iesit la iveala inca de la finalul anului trecut. Lansarea Mi Mix alaturi de Mi Note 2 a contribuit probabil la decizia Xiaomi de a se focusa pe ecrane mari, bezel-less, insa acum Xiaomi pare sa se gandeasca tot mai des la ecranele de tip OLED.

O informatie care vine din Coreea de Sud ne anunta ca Xiaomi a semnat deja o intelegere cu Samsung Display (SDI) pentru ca aceasta companiei din urma sa aprovizioneze producatorul chinez cu panouri OLED pentru 2018. Sursele sud-coreene sustin ca Samsung Display va asigura panel-uri de 6.01 inch pentru Xiaomi, iar primul transport ar urma sa contina nu mai putin de 1 milion de unitati care vor fi livrate in decembrie 2017. Urmatorul transport va contine 2.2 milioane de unitati si va fi livrat cel mai probabil la inceputul anului viitor, in ianuarie.

Xiaomi a analizat si varianta de a achizitionat panourile sofisticate OLED marca LG, insa planurile de productie (amanate din cate se pare) ale companiei sud-coreene a facut ca aceasta tranzactie sa cada. LG a aprovizionat Xiaomi cu ecrane de tip OLED (flexibile) pentru gama Mi Note 2.

Xiaomi si Samsung au semnat un parteneriat pentru ecranele OLED (2)

Daca Xiaomi isi va urma planurile si organizarea ireprosabila de pana acum, cel mai probabil in 2018 vom vedea in vara noul Xiaomi Mi 7, care va avea ecran OLED produs in Coreea de Sud, dar nu de LG, ci de marea rivala, Samsung.

Din pacate nu exista informatii suficiente pentru a stii la aceasta ora daca Xiaomi va miza pe acelasi tip de ecrane si in cazul Mi Note 3. In schimb, Xiaomi Redmi Pro 2 va beneficia de ecran OLED, dar nu produs de Samsung Display ci in interiorul granitei Chinei.

Xiaomi si Samsung sunt rivale in topul celor mai importante companii producatoare de telefoane mobile, insa distanta dintre cele doua este una apreciabila.

CE SUNT ECRANELE OLED?

OLED vine de la Organic Light Emitting Diode, dar pe piata exista si o terminologie la fel de cautata, ba chiar mai importanta denumita AMOLED. “AM”-ul dinaintea cuvantului OLED vine de la Active Matrix, adica modalitatea de adresare a fiecarui pixel care constituie ecranul.

OLED-ul este o componenta electronica in forma de folie foarte subtire, facuta dintr-un material organic semiconductor. Specialistii il denumesc de multe ori “led oragnic”, dar diferenta este ca tehnologia Oled nu are nevoie de acele microcristale scumpe, ceea ce o face o tehnologie mai ieftina.

Summary
 Xiaomi si Samsung au semnat un parteneriat pentru ecranele OLED
Article Name
Xiaomi si Samsung au semnat un parteneriat pentru ecranele OLED
Description
Xiaomi si Samsung au semnat un parteneriat pentru ecranele OLED de 6 inch pe care chinezii intentioneaza sa le foloseasca in 2018