Stiri

Xiaomi Redmi Note 5A lansat oficial » vezi specificatii si pret de achizitie

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Asa cum va anuntam in urma cu o saptamana, compania Xiaomi urma sa lanseze pe parcursul acestei saptamani terminalul Xiaomi Redmi Note 5A. Acest lucru s-a intamplat pe 21 august cand producatorul a anuntat primul model din a cincea serie de telefoane ale companiei. Dupa luni de speculatii si dezbateri, Xiaomi Redmi Note 5A devine in sfarsit oficial.

Xiaomi Redmi Note 5A

In noiembrie 2016, Xiaomi lansa pe piata modelul Xiaomi Redmi Note 4A, cel mai ieftin telefon din acel an al companiei care nu si-a pierdut insa niciun moment din calitatea sa. Xiaomi Redmi Note 4A incorpora un procesor Snapdragon 425 cuplat cu 2 GB memorie RAM, un ecran IPS LCD cu rezolutie HD, 16/32Gb ROM, camere foto de 13 respectiv 5 megapixeli plus o baterie de 3120 mAh. Noul Xiaomi Redmi Note 5A este mai bun, dar si ceva mai scump. Iata de ce!

Xiaomi Redmi Note 5A specificatii tehnice

Fata de 2016, noul terminal propus de Xiaomi isi schimba ecranul. Vine acum cu un display de 5.5 inch, dar pastreaza rezolutia HD. Xiaomi sustine ca desi ecranul este mai mare in 2017, telefonul poate fi inca usor manevrat cu o singura mana de catre utilizator. Daca sunteti interesati strict de dimensiunile telefonului, aflat ca noul Xiaomi Redmi Note 5A masoara 7.7 milimetri grosime, 76.2 milimetri latime si 153 milimetri inaltime. Asadar, Xiaomi Redmi Note 5A este mai lat si mai gros decat predecesorul sau, dar…este mai subtire! (Note 4A avea 8.5 milimetri grosime).

Xiaomi Redmi Note 5A (2)

Vom avea mai multe versiuni de Xiaomi Redmi Note 5A dupa cum urmeaza:

  1. Xiaomi Redmi Note 5A cu 2GB RAM + 16 GB ROM, cu procesor Snapdragon 425 si fara scanner de amprente
  2. Xiaomi Redmi Note 5A cu 3GB RAM + 32 GB ROM, cu procesor Snapdragon 435 si cu senzor de amprente pe partea din fata (plus ecran curbat 2.5D)
  3. Xiaomi Redmi Note 5A cu 4GB RAM + 64 GB ROM, cu procesor Snapdragon 435 si cu senzor de amprente pe partea din fata

Modelul din acest an depaseste modelul din 2016 si la nivel de dotari foto, cel putin in cazul modelelor de 3/4GB RAM. Aici avem camera foto principala de 16 megapixeli cu apertura f/2.0 si 76.4 unghiuri de vizualizare. Modelul de baza are o camera foto frontala de 5 megapixeli si apertura f/2.0 cu PDAF si HDR.

Xiaomi Redmi Note 5A este primul device Xiaomi dupa mult timp care vine cu slot dedicat pentru carduri microSD. Smartphone-ul ruleaza Android 7 Nougat, customizat cu cea mai noua interfata Xiaomi, MIUI 9. Aceasta aduce numeroase optiuni noi si valoroase pentru utilizator dar si pe asistentul Al. Bateria noului Xiaomi Redmi Note 5A va avea o capacitate de 3080 mAh, dar va asigura aproape sigur tot necesarul dorit de utilizatorul terminalului.

Xiaomi Redmi Note 5A (3)

Ce pret va avea Xiaomi Redmi Note 5A ?

Smartphone-ul entry level al producatorului chinez va putea fi achizitionat pe culori precum Champagne Gold, Platinum Silver Gray si Rose Gold. Modelul Redmi Note 5A de 2GB RAM va costa 105 dolari, modelul Redmi Note 5A de 3GB va costa 135 dolari, iar modelul Redmi Note 5A de 4GB RAM va costa 180 de dolari. Asadar, vom avea preturi curpinse intre 410 (versiunea cea mai accesibila) si 700 de lei (versiunea cea mai scumpa) pentru noul Note 5A.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi Note 5A